Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
babule poradte mi nejaky chutny receptik na zajtra z morcacich prs...
kocky, kde je ten recept na pudingos????? hladam to a neviem najst
ahojte, dnes buchty na pare, vajickova polievka +hriankany chlebik, kolacik 🙂 ...a dnes ste super varili, super fotky...radost pozerat..mali by smeknihu vydať 😀 😉 ..nech je to pokope..
@cervena_ciapocka ja gulky vzdy obalim v hladkej muke..a az tak davam do vody , neboj nerozpadnu sa..davas az ked voda vrie....a pouzivam len surovu ryzu..inak som ani neskusala..
o aka novinka, uz aj fotky pridavate, super, ze by som zacala aj ja kazdy den fotit nase menu 🙂 😉
@azuz chápem, naši nechápu ako ja nemusím mať na obed polievku aj druhé... 🙂 🙂 tiež ma tak učili, a akosi sa im nepodarilo... ak máme, som rada, ak nie, tak nevadí... ja som v tehotenstve musela držať dia diétu a zmenšiť porcie, aj obed som musela jesť na 2x ak som chcela aj polievku aj druhé a to v rozmedzí 3 hodín a prišla som na to, že oboje nepotrebujem... no a deti, im je to jedno, syn zje aj 7-chodový obed a dcéra niekedy ani len ten jeden 😉
@morca3 ty máš taký skvelý nick pre túto tému, ja som dnes vyložila krídlo z morky, na zajtrajšiu polievku 🙂 tak sa tu usmievam, že ťa zajtra budem mať v hrnci 🙂
Kočky, ja zajtra mix vývar, to znamená ... morčacie krídlo 🙂, brav. kosť a kurací chrbát .... klasická nedeľná a k tomu strúhaničku a gulášik s domácou knedľou... 😉
ach...kočky čo som to za gazdinú, vybehla mi polievka ☹ ☹ ☹ ☹ ten šporák vyzerá príšerne 😢
dnes varí manžel nemusím stále ja 😀
Ahojky u nas dnes budu fasirky z brav.maska + zemiakova kasa ,a tento kolac http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3493 ,kedze fakt neviem co s figurkami 😉
ahojte !dnes oslavujeme tak svieckova polievka hovädzia,tortu som nerobila ale objednala.
a este k vareniu-ja neviem kazdy povie kolko zaberie casu -no ale polievky su raz dva,ked nepocitam trebars strukovinovu co sa varí dlhsie no ale zasa sa pri nej nestoji. a jedlo cez tyzden robim take raz dva -pecie a vari sa samo,samozrejme ze ked o 16-tej pridem z prace nerobím buchty,ale nieco na jeden hrniec alebo pekač.Aj trebars dnes polievka sa varí-priprava cca aj s kavou 10 min.svieckova tiež povedzme 20 min a dokoncenie 10 min-knedla trosku piplacka.cas varenia travim inak-PC 😀 😀 😀 😀 takze mne varenie neberie cas.
my dnes, kuracie prsia s kari a anansom, ryza.
vcerajsie pyte je zjedene, chcem spravit klasicke buchty so slivkovym lekrvaorm.
nemate nejaky overeny recept???na tie tradicke??
zuzka pecene?
1 kocka čerstvého droždia, 0,25 l mlieka, 2 lyžice cukru
1 kg polohrubej múky, 0,5 l mlieka, 125 g masla alebo Hery, 1 vajce, 3 lyžice cukru, štipka soli
Plnka
marmeláda, tvaroh, mak
Plnka maková: Mak s práškovým cukrom v pomere 1:1 zalejeme horúcim mliekom , pridáme sparené hrozienka, trochu kyslejšieho lekváru alebo postrúhané jablko, vanilkový cukor a rozmiešame. Plnka nemá byť tvrdá a suchá.
Tvarohová plnka: Mäkký tvaroh rozmiešame s celými vajciami (na 250 g tvarohu 1 vajce) a s práškovým cukrom (podľa chuti), postrúhame kôru z umytého citróna a pridáme sparené hrozienka. Plnka je vláčna. Ak je tvaroh tvrdý, prilejeme trocha mlieka.
Keď máme všetky buchty na plechu, dáme ich na približne 30 minút piecť do trúby na 175 stC. Po upečení buchty ešte horúce potrieme mliekom, v ktorom sme rozpustili kryštálový cukor.
@titkovamiriam dakujem hej tieto klasicke pecene, este som ich nerobila, to je robota prababiciek a babiciek, ale skusim ......dakujem velmi pekne
🙂 musí ti to pekne nakysnut a cesto dobre vypracuj aby si s nim mohla robiť 🙂
@titkovamiriam dala by si mi prosím recept na tú syrovú polievku?
u nas dnes na obed kuracia polievka a zapeceny pangasius,opekane zemiaky.
vcera som robila jablkovu strudlu
ja uz mam navarene 😀 kelova polievka, kari rizoto a pudingos,kedze ste mi tu nan cely tyzden robili chute 😎 a to mam v ladnicke este tortu,ale nevadi u nas sa sladke rychlo zje 😅
u nas dnes kuraci vyvar s rezancami, morcacie stehno so sampinonovou omackou, tarhona a mrezovnik so slivkovym lekvarom
my sme mali včera na dome "strechárov" a ja som totálne zlyhala ☹ Robila som vyprážané plnené kuracie prsia (syr, šunka) so zemiakmi... mäso bolo suché a zemiaky akési sladké... Piekla som jabĺčkovú štrúdľu s orechami a oni že nemajú radi ovocné koláče ale plnkové... ☹ Na večeru som robila kapustnicu (s údeným mäskom, bravčovými kosťami a klobáskou). Kapusta bola z tesca a strašne smrdela za rybami (nechápem, to sa mi ešte nikdy nestalo), tak som sa snažila preraziť tú rybinu cesnakom, cibuľou... nič nezaberalo... no hrôza... tak som zavolala pizzeriu, nech ma zachránia...A keď bola pizza na stoe, tak oni, že kde sú hríbiky - neobjedala som s hríbami... no na porazenie...Keby to bola firma, je mi to jedno, ale boli to mužovi kamaráti, tak som sa snažila a prt z toho... 😠
POTREBNÉ PRÍSADY
2 bambina,maslo,1l vývaru-ja používam domáci kto chce môže bujónový,hladká múka,tvrdý syr na posypanie
POSTUP PRÍPRAVY
Do rozpusteného masla si vytlačíme syr a miešame pri miernej teplote dovtedy, pokým sa syr nerozpustí.
Počas miešania sypeme múku. Ak je hmota spojená, pomaly prilievame vývar.
Zmes neustále miešame, pokým nám nevznikne krémová polievka.Na tanieri posypeme syrom.

@nella11 nevadí,hlavne že má radosť 😵 😵 😵