Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte,ja dnes nevarím,mám na to lidi 😀 mm upiekol orechovu strudlu z listkoveho cesta 😎
pre VELKY ZAUJEM o banánové pampušiky prikladám ešte raz receptík a uz aj s obrazkovým postupom🙂
ja ale robím na to mnozstvo s troma banánmi,z pol citronu stačí štava,/prípadne citronky trosku/ak nebol rum pridala som len rum.aromu trosinku a nenapili do seba olej ani tak/koli tomu sa dáva alkohol alebo víno/ a davam jeden vanilkovy cukor a tym padom menej práškoveho
Banánové šišky s omáčkou
Suroviny:
2 banány, 2 vajcia, 4 lyžice práš. cukru, 8 lyžíc polohrubej múky, šťava z 1 citróna, 1 lyžička prášku do pečiva, štipka soli, olej omáčka : 300 g kompotovaných marhulí, 1 lyžička práš. cukru, ½ dl koňaku, 2 lyžičky citr. šťavy
Postup:
Banány rozmixujeme, pridáme vajcia a spolu prešľaháme. Postupne vmiešame múku s práškom a cukrom. Pridáme šťavu a štipku soli. Cesto necháme 30 min odpočívať, pričom ho občas premiešame. Potom lyžicou namočenou v studenej vode vykrajujeme z cesta okrúhle šištičky a vo vyššej vrstve oleja vyprážame z oboch strán. Šištičky sa smažia veľmi rýchlo, preto ich do oleja nedávame naraz viac ako 5, nestihli by sme ich obracať a vyberať. Vypražené šištičky posypeme práš. cukrom. Podávame teplé s omáčkou. Omáčka : Marhule bez šťavy rozmixujeme, osladíme cukrom, pridáme koňak, šťavu a dobre premiešame
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=20904&ord...
DOBRU CHUT
mukky zas bez fotky?? 😕 😅 😵
mukky dakujem 🙂 🙂 🙂
cess mysliš recept alebo pas? 😀
kibuk rada som pomohla 😵
mukky pas 😉
no 😀
cessy moja tema a nie len o varení je táto:
Čafte kočky poradite?kupila som si Totrilly a neviete nejaku fajnu meskovu plnku so šalatikom?ja robim s kuracim a ladovym šalatm ale rada by som vyskušala niečo nove 🙂
Dnes? Karfiolová polievočka a "čarovné balíčky"t.j. na plátky pokrájané zemiaky osolíme,orascujeme,pridáme
čokolvek-torchu lečka,párok, šunku, klobásku no proste čo potrebujete minúť. Premiešame a dáme do alobalu,
ktorý si nastriháme na kocky-obdĺžniky vymastíme ho maslom/olejom/, dáme naň zemiaky, zatvoríme to tak
aby nevytiekla šťava a šup do rúry. Tak po pol hodke rozbalíme-skontrolujeme či sú zemiaky hotové ak áno
posypeme strúh. syrom a dáme krátko zapiecť. každému jeden čarovný balíček a k tomu šalátik / podľa toho
čo ste dali dovnútra/. Dobú chuť.
bravcove na prirodno+ryza, uhorkovy salat.
malemu som spravila spenatik s vajickom a zemiacikmi, pekne som mu to naservirovala na tanierik a posadila ho k tomu....ako sa v ten moment rozplakal to som este nezazila...doteraz so spenatom nemal problem, ale co to malo byt dnes neviem. tak som mu otvorila Hippku, napapal sa a isiel spinkat 😒
ahojte,ja som prave dovarila pre mm cestoviny zapekané s kuracím maskom napacovaným na cibulke,kukurici,brokolici a hrasku,s dvoma druhmi syra a s kyslou smotanou a cesnakom a ja možem olízať labu 😀
krásne to rozvoniava,mnam...mm spí po nočnej,tak ked vstane bude prekvapko že nemusí jesť opať prívarok 😀
ja si asi urobim poobede zemiakové placky ale bez vajíčka..len či mi to bude držať..alebo tam pridam trosku skrobu zemiakoveho 😕
mukky a aky pac si davala na to masko????
mnam,mnam to moze byt dorbrucke 😕
ces som si nakrajala kuracie masko na kocky,pridala korenie na americke zemiaky a este 2 dalsie,cervenu papriku,olej..len takýto "pác",kým to postalo som cibulku nakrajala na mesiaciky/časove dovody 😀 /,osmahla na oleji,pridla masko,podusila,zeleninku,a podliala s troskou vody
uvarila cestoviny farfale,vymastila pekač,dala som do neho cestoviny,zmes maska a zeleniny,premiesala,pridala cesnak,par lyzic kyslej smotany a trojuholnicky taveneho syra,tvrdeho syra,pokvapkala trosku s olivovym olejom,premiesala a opat navrch tvrdy syr,piekla cca 25 minut neodkryté,aby to nebolo suché
to som si vymyslela ked som sla do kuchyne 😀
a vieš ako by som si dala?este som to nerobila.. ☹
dakujem za podrobny recept 😉 nieco podobne robim aj ja len namiesto zeleninky davam sampiony a kukuricu
no ved aj ja kukuricu 😀 a hrasok aj brokolicu.nech ma toho mm viac 😀 a sampinony som si nechala pre seba 🤐 🤐
idem hajať,lebo večer som zase tahala nočnu a malý vstal tesne po 6,hod 😝 a vecer opat nočná 😀
mukky dobru noc... 😉
ahojte tak ja som dnes upiekla rybku na masielku a zemiaky na cibulke a čerenej sladkej paprike 🙂 fajnučke bolo
a ja som ešte robila zemiakové placky 😎
mukky bez vajicka??a ake boli?? 😕
cess nedala som vajíčko len trosku hladkej muky a super boli🙂),ale vela zaleží aj od zemiakov aké su..
ja som dnes robila zeleninovu polievku s krupkami a ryzovy nakyp..
ja som ryzový nakyp este nerobila,lebo som do otehotnenia nemala rada sladké jedla ale teraz by bodol v pohode 😀 mala som rada ten sirup ktorý na neho dávali vškolskej jedalni 😉
jen ako ho robievaš ty?je taký stavnaty?mm by si iste dal..
včera na plátky pečené zemiačky v rúre, posypané oreganom, rascou ... mňam
ja s kečupom a zakys. mliečkom a mm s lanšmitom (veď viete čo myslím 😀 )
dnes sa nám nechcelo 😀
tak boli hotovky z obchodu 😕 😀
mukky super recept na tie banánové pampúšiky, asi skúsim 😉
raz som jedla od číňanov vyprážané banány v cestíčku, tak by to mohlo chutiť podobne
vieme 😀
ale mne tam nepasuje ten kečup 😕 😝 😝 skor kyslá smotana alebo nič 😀
ty máš divne chute a ja dumám prečo 😕 😀
definuj hotovky 😎
boli také chrumkavé, tak si to pýtalo kečup 😀
ale zapíjať to zakys. mliekom bolo trošku divné, tak som to striedala 😀
hotovky - mm bryndzové halušky (halušky na tácke pekne hotové, uvarené, nie mrazené), ja sviečková ... nič moc, ale od hladu dobré 😀
wolfka su výborné tie pampusiky a urobíš ich pravou zadnou 😀
keby už boli hotové, tak si dám aj teraz 😀
mm zasa bude komentovať, že čo to zasa vymýšľam 😀 vždy keď skúšam niečo nové, tak nedôvera veliká 😀
nejak sa mi oči zatvárajú, chcela som ešte v tabuľkách 😀 počítať, ale už idem hají
zajtra plánujem nočnú jazdu, tak sa vidíme 😉 😀 pa

no ja som robila dnes pizzu z rožkov a potom som robila taketo rožky kuk http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23155&use...