Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lululka555 ahoj, bryndzove halusky robis grisove, nie zemiakove cesto?
Dnes cuketová polievka, pirohy
Zajtra: cuketový prívarok, zemiakové lokše.
@bambina78 ahoj davam 2-3 postruhane zamiaky 😉
caute tak u nas dnes pizza co dom dal a polievka kysla zemiakova... 🙂 vecer ideme na pecene ryby a zajtra spagety so syrom a kecupom a v nedelu vyvar z hovädzieho mäsa,pecena makrela s novymi zemiackami s petrzlenom.. 🙂
u nás dnes len kolienka s vajcom na obed na želanie detí a na večeru pizza a už dorábam čokoládovú tortu - že aby oslávili moji školáci koniec školského roka 😀
Dneska cestoviny so syrovou omáčkou a tzatziky korením a chlapovi hranolky a kuracie nugetky
ahojtebabulky vobec sem nestiham ani nakuknut starsia dcera ma daku pliagu tri dni zvracala a prehankovala hroza dufam ze mi nebudemepokracovat a nase varenie od nedele do stredy sme jedli segedin s knedlou a vcera a dnes som piekla kura na soli s hraskovou ryzou... a starsej velku pochutku ryzovy odvar s mrkvickou 😝 stemali vidiet ako sa tvarila 😀 chudiatko moje a preklada to sucharikmi a cajom ....
Ahojte žienky , prosím poradte mi..zajtra budem robiť bolonskú omáčku a ide tam mäsový vyvár, neviete ako sa ten vývar robí ? či stačí ked tam šupnem bujón ? 🙂 dakujem za rady 🙂 🙂
My sme dnes obedovali vyprážaný ovčí syr so zemiakmi a tatárkou, zajtra robím vývar z bravčovej kosti a ak bude dobré počasie, tak ráno naložím kuracinku na grilovanie
@natal12 tak mozes kludne pouzit bujon ak sa ti klasika vyvar nechce varit,ale zasa by si mala navarene na nedelu 😀 polievku,ja ale pouzivam na bolonsku mlieko a suche víno 🙂
my sme dnes dojedli receptiky od dvoch mamiciek na MK - oba vyborne a odporucam
zapecena spargla https://www.modrykonik.sk/fotoblog/jajkakk/albu... doplnila som posekanou sunkou ktoru som polozila na sparglu pred tym nez som poliala omackou.
a zapekana brokolica so zemiakmi a syrom https://www.modrykonik.sk/fotoblog/charllotte/a... dala som k tomu aj maso z peceneho kurata
zajtra budem robit zemlovku s jablkami a tvarohom, a cevapcici
ja akosi nestiham ,nakolko sme boli s autom na stk a potom som čakala deti tak bola fazulova s cestovinou a vypražane heiky aj cukinka zemiačiky s maslom uhorkovy šalat a teraz som dokončila zavaranie s višnami 29 flaštičiek zajtra čakaju maliny ,ríbezle a josta fúúú to bude zase fuška 🙂 🙂
@titkovamiriam dakujem za radu 🙂 a ten bujon ma byt aky? a mam ho rozmiesat vo vode? ci?
sojove kocky ako maso na stave, dusenu ryzu a miesany salatik zo zahradky 😉 taky obed bol, akoze "nechce sa mi varit", ale mnamky 😎
@natal12 tak to je jedno normalne ho uvar,tam ide o tu tekutinu na podliatie 🙂
@titkovamiriam to uvarit vodu a vhodit do nej bujon ?
@ibajeho 3 vajcia, 100 g praskoveho cukru, 125 g palmarinu, 150g hladkej muky, pol balicka kypriaceho prasku,hrozienka, kandizovana citronova kora, poleva
vyslahat zvlast bielka. vymiesat zmaknute maslo s cukrom a zltkami. ja som mala aj trochu pomletych orechov, tak som to tam pridala. potom pridat hladku muku a kypriaci prasok. ked to bude vymiesane, zlahka vmiesat vyslahany sneh z bielkov. potom pridat hrozienka a kandizovanu citronovu koru. dat do vymastenej a mukou vysypanej formy. trubu predohriat na 180 stupnov. po asi 15-20 minutach som stiahla asi na 150. celkovo som to piekla asi 45 minut. poliala som to lieskovo orieskovou polevou, takou co sa dava len do vody rozpustit .
@natal12 asi tak ja bujony nepouzivam,ale urcite sa dava do vody a musi to prevriet 🙂 a potom si z toho vezmes kolko budes potrebovat
@fordikford aj ja tak višňujem už druhý deń a + maliny k tomu, a o chví´ˇlu egreše, ríbezle a tiež josty, keď som bola ešte doma, tak sa dalo v pohode, ale takto po práci, ke´d prídem domov o pol piatej, no nestíhačky 😒
my sme včera dojedali kmínovú s vajíčkom a pečené podkovičky z kapra s pečenými zemiakmi, dorobila som len ľadový šalát, a pokračovala som v odkôstkovaní višní, ďalších 14 pohárov zavarených a čakajú ma ďalšie, och bože 😒 dnes ešte netuším, ale isto nejaký višňový koláčik bude 😀
rezance s tvarohom.dnes skusim domace cesto 😉
najpravdepodobnejsie kalamare vo svojej farbe a ryzu plus nejaky ten entrante - to este nemam az tak jasne asi podla toho co da obchodik s rybami plus zmrzlina - teda sorbete jahodove domacky urobene

a ja si práve dávam melónik 😉 😀