Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@maculik vymiešam maslo,syrokrém,horčicu,cibuľku,vajíčka na tvrdo a petržl.vňaťkou..osolím,okorením bielym korením a hotovo 😵
U nás dnes hrstková polievka, kurča na kari omáčke a zemiaková kaša, ako dezert palacinky s nutelou a banánom 😎
Zajtra budú zemiakové placky s restovanou kuracou pečienkou a pre mm vyprážaná cuketa a opekanými zemiakmi 😉
Ahojte, varíte fazuľkovú polievku v tlakovom hrnci? Dnes som to skúsila prvý krát a začalo mi to veľmi peniť a frkať von cez ventily. Inak mám hrniec odskúšaný a pri mäsku to nerobí.
Dnes boli zapekane cestoviny so syrovou omackou a paradajkami.
Zapekana brokolica so zemiakmi + syr.
@novamamima ahoj,ja fazulku tak varievam bezne,,nic mi neprska cez ventily. Aj vcera som si ju predvarila na dalsie pouzitie. Cast som zmrazila, cast pouzila na dovarenie polievky.
nenizes mat daco uvolnene? Pripadne precistit skusit..
mne inak jeden,tlakac robi to,ze ked varim ryzu- len ked varim ju,tak mi vobec nevystupi stuplik hore,para vyfuci a ryza sa mi pripecie zospodu:( tiez neviem,cim to je,lebo nie vzdy to robi.dnes som tam robila pseno a vsetko ok.
My zajtra fazulkovo-zeleninkovu polievku asi s rezancami alebo pismenkami- uvidime,co si maly vyberie a opecene tofu,zapekana cvikla a pseno.
@novamamima este mi napadlo mlieko nedavas dnu a nezatvaras pokrievkou,vsak? Lebo ak ano,to mi napadlo ako jedina pricina. Mliecne polievky a privarky uz dovaram pri otvorenom hrnci.
prosím si nejaký recept na škoricové osie hniezda, hlavne nech sú mäkučké, dobručké ;)
ahojte babule..u nas je to dnes cesnacka a moje milovane lasagne 🙂 poobede by som chcela este muffiny spravit.
Ahojte a pekné ránko 🙂 dnes na obed ešte zostalo zo včera z bolonskej omáčky,len špagetky vyvarím a na večeru zeleninka na pare s maslom a bylinkami. 🙂
My dnes zeleninova polievka a losos so zemiakmi
na dnes bude biela strukova a ppirohy z tvarohom a slivkovým lekvárom posypane opraženou strúhankou a pečiem tortu mojmu 12 ročnému synu
dnes plnená paprika a zeleninová polievka na masle s cesnakovými haluštičkami ( z medvedieho cesnaku narežem do cestíčka )
ja som včera nevarila, dojadali sa ostatky z predošlého dňa, dnes ešte neviem asi len niečo ľahké, asi len hovädzie a prírodno a zemiaky k tomu . Zajtra ideme na dovču a mne sa ozvali moje obtiaže s trávením , takže ja som na suchároch 😢 😖
včera tekvicové lečo s párkami....do zásoby sa robili domáce horalky a americké keksy s kúskami čokolády, ktoré deti ešte neobjavili. dnes cibuľová pol. s cestovinami-zvieratká + dukátové buchty s van. pudingom a ešte slivkový koláč. Na večer som si prichystala cesto na syrové pagáče/tyčinky. ešte dačo vyhútať pre MM na večeru.
smotanove fliacky,leniva som
šošovica na indicky sposob, volske oko, chlieb
@11nika11 ahoj, davam,cesnak,,rascu,olej- olivovy, ocot- balzamikovy,sol a bylinky. Vacsinou robim balicky z alobalu,ale tentokrat som to len dala na pekac a pridala i na kolieska nakrajanu cibulu. Cesnak vzdy len prekrojim na polovicu,ak je maly,necham ho vcelku a cviklu na,kocky. Peciem asi hodinu na,cca 190. Nam to velmi chuti.
U nas dnes polievka z cervenej sosovice s mrkvou podla Misky Kralikovej, cestoviny s makom a grankom a broskynovy kolacik 🙂
U nás mrkvovo-hrášková polievka s krupicovými haluškami, domáca knedľa a mäso na šťave s lečom. Napiekla som slivkový koláč s posýpkou a zamiesila som cesto na chlebík. Dúfam, že zajtra sa ku sporáku nebudem musieť stavať 🙂

@danielaj u vás sú normálne rajčinové hody 🙂 mňam