icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

silvia31
1. feb 2011

@bianka234 😀 si zlatá aj my sme žraví 🙂 či skôr pažraví?? hehe 😀 ďakujeem za recept 😉

traktor
1. feb 2011

@silvia31 tak ja som mala naopak..tuhe jak slak 😀 ..ale potom uz dobre..a pudingos sa zjedol raz dva 🙂

cervena_ciapocka
1. feb 2011

Neviete mi prosím povedať koľko stojí Špecle haluškár od Tupperware? Myslím normálna cena v ich katalógu bez zliav.

bambi2
1. feb 2011

@elina313 vyskusaj moj recept na palacinky

200g hladkej muky (ja davam spaldu)
40 g praskoveho cukru ( moze byt aj krystalovy, robila som aj z hnedeho nerafinovaneho a teraz davam javorovy sirup do cesta namiesta cukru)
2 vajcia
250ml mlieka
250ml mineralky bublinkovej
stipku soli a troska sody bicarbony...

daj potom vediet ake su ked vyskusas...
😉

bianka234
1. feb 2011

@ilijanka ja som to nevidela čo tam dávali, ale ako ked robíš slivkové gule ale viac cesta a dovnútra dáš normálne za lyžičku masa a spravíš z toho gulku prečo by sa to malo rozpadnúť? Tak samozrejme že sa snažím aby tam bolo čím menej múky ale veď tak normálne

monkula
1. feb 2011

@silvia31 keď je cesto tuhé, potrebuje tekutiny, keď sa lepí, múku 😀

bianka234
1. feb 2011

no tak nakoniec som spravila granadír predsa, ale aký dobrý 🙂 a večer skúsim tie placky z chleba, lebo polovica ostala a ešte spravím kyslú fazuľu, ešte sa močí aby neboli večer delobuchy 😀 😀 😀
no a keď vidím koľko si naložila toho granadíru moja dcéra, tak zapínam plyn a idem spraviť ešte raz

ilijanka
1. feb 2011

@bianka234 no ony to tam tak zdôrazňovali, že tá múka sa tam nemôže dostať dovnútra, lebo sa to rozpadne, ja tiež neviem, prečo by sa to malo rozpadnúť

daniz
1. feb 2011

my dnes pizzu, na zajtra neviem 😅 😅 😅

zajo79
1. feb 2011

my dnes pangasius a varene zemiaky.

zajtra buchty lekvarove.. a mozno cesnakovu polievku. a na veceru pecene zemiaky v rure. mnam mnam.

mmonika
1. feb 2011

dnes len vajickovu omacku .. . 😉 no na zajtra vobec netusim 😒

mia258
1. feb 2011

Jablká plnené pšeničnými plátkami (ako náhrada mäsa) so šalátom, paradajkami a uhorkami 🙂
Som sama s malou, tak si varím zdravšie 😀

lussy666
1. feb 2011

@mmonika co je to vajickova omacka?🙂
ja dnes nic, sa mi nechce:D

mmonika
1. feb 2011

@lussy666 to je klasika u nas jed neviem co varit ..

das si do hrnca 2-3 zemiaky (zalezi ake su velke ) , zalejes trochou vody ,osolis ,das vegetu a varis pokym nemas zemiaky na 3/4 hotove ... potom pridas smotanu ,zahustis a dovaris .. a na koniec ked je to uz hotove pridas do omacky na tvrdo uvarne pokrajane vajicka .. ja davam tak 2-3 vajicka (bo ich deti hned z polievky vyjedia ) 😀 .. omacku mas hotovu tak cca za 30 minut..

lussy666
1. feb 2011

@mmonika super napad, jednoduche, rychle, jeditelne🙂 dik

berika
1. feb 2011

@bianka234 to sú také zelené listy ako špenát, ale chutí to úplne inak, je to také kyslé, tie listy sa dajú normálne zjesť aj za surova, sú výborné. Ak sa z toho varí, pomelie sa na mlynčeku, robíš podobne ako špenát len bez cesanku a so sladkou smotanou, alebo smotanou na varenie.

kakakina
1. feb 2011

@kibuk ,moj osvedceny recept na cesto.Asi 4 velke pizze vyjdu.7poharov poloh.muka,1drozdie,3pohare voda(z toho moze byt jeden pohar 100%jablkoveho dzusu,a dva vody)3pol.lyz.cukor,6pol.lyz.olej.1kav.lyz.sol.Zamiesis cesto,nechas vykysnut a robis,nic sa nestane ked neurobis hned,ja uz som cesto co mi zostalo mala aj do druheho dna v chladnicke 🙂

berika
1. feb 2011

@bianka234 a možno sa to nevolá štiavel, ja to takto poznám

zajo79
1. feb 2011

@mmonika a podava sa to s octom - kysla zemiakova polievka s vajcom 😎 mnam, to lubim. a vari sa to aj z bobkovym listom.

a ked sa mi nechce varit vajcia zvlast, buchnem to do tej polievky a uvaria sa v nej. tak mi to pride este lepsie. no neviem ci nespravim zajtra, namiesto cesnakovej polievky. k buchtam to bude idealne.

monkula
1. feb 2011

@bianka234 sťiaveľ - štiav, štovík, niekde sa tomu hovorí aj šóška, vyzerá to ako listy púpavy, ale je to kyslé a omáčka z neho je vynikajúca, s vajíčkom, zemiakmi posypanými slaninkou 😵

traktor
1. feb 2011

@berika šoška u nas 🙂

mmonika
1. feb 2011

@zajo79 ja nedavam ocot ,bo deti to tak nelubia..vlastne moji do kazdej omacky ocot nelubia .. ja s manzelikom si davame radsej priamo do taniera ..

Inak varit vajicka priamo v polievke som este neskusala ,dakujem za tip vyskusam 😉

zajo79
1. feb 2011

@mmonika aj ja tak, priamo do taniera. aby to nezgrclo v hrnci.

zuzka1.
1. feb 2011

@monkula najlepsie na svete, mnaaam. dakujem za vyborny recept.

bianka234
1. feb 2011

@monkula to som v živote nepočula a kde to zoženiem?

Inak teraz som robila tie placky z chleba, ludia to čo je mnam, nechcelo sa mi to na panvici, lebo sa mi to mrvilo, tak som dala do rúry a ešte posypala na koniec syrom, mnam

titkovamiriam
1. feb 2011

špenátová polievka a filé na koprovej omáčke 🙂

estanis
1. feb 2011

sosovicovu polievku s kyslou kapustou... a co bude druhe este neviem 😒 musim si pomoct vasimi napadmi 🙂

tanitta
1. feb 2011

dnes brokolicova kremova a pirohy(nutelove,tvarohove a lekvarove)

juliagregor
1. feb 2011

zeleninová polievka, domáce dukátové buchtičky

zlata2
1. feb 2011

bude kuracie rizoto