Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte dievčence, tak som tu zas. Oddýchnutá po dovči , hurá do nového školského roka
V skratke na dovolenke sme varili plieskavicu na grile, grilované ryby z trhu k tomu grilovaný baklažán, grillované údené s cuketou a cibuľou, bravčové dusené v syrovej omáčke s kukuricou , varené zemiaky s pretržlenovou vňaťou , kurča na paprike s cestovinou, rizoto z morských potvor- použila som mušle, krevety, kalamáre a jednu väčšiu chobotnicu , dusila som na dalmátskom korení a bielom víne s pridaním trochy kečupu , decká si ešte dali pečené rybičky, pečené kalamáre, špagety s darmi mora a sardinky na grile , pršut , syr a crno vino nesmelo chýbať a prišli sme z 30 stupňov do tohoto!!!!!!! heheheh prvá naša vec po návrate bolo rozkúrenie krbu xixixixi 😀
takze kedze v nedelu sme boli u svokrovcov/bol vyvar a fasirka/ tak rezne som robila vcera so zemiakovou kasou, dnes pecena kacka s grilovanymi zemiakmi a dufam ze zostane uz aj na zajtra 😅 a potom bude zeleninova polievka a nieco sladke k tomu, uz bolo dost masa 😉
chlebova polievka spenatove halusky so smotanovo-syrovou omackou
segedín a domáca knedľa 😀 😀
hrachova kaša s klobaskou a zeleninova polievka
@womankc cibulku pokrajanu osmazit na oleji, pridat mlete masko, okorenit, osolit, cervena paprika. ked to bude take hnede, to mlete maso, tak pridat pasirovane rajciny, chili omacku alebo pokrajanu chili papricku. ja som dala aj trochu kecupu na ochutenie.a este kukuricku s fazulkou, da sa kupit taka konzerva,kde je oboje. ako prilohu sme mali k tomu ryzu a ja som si to posypala tu zmes aj struhanym syrom. 😉
Zemiacky na cibulke, masle a cervenej paprike k tomu kuracie fasirky...mnam..🙂
Ahojte, konecne po dovolenke, aj ked leto dufam este nekonci. Dnes domace cestoviny s masovym ragu, mame aj hovadziu polievku a na veceru urobim morcacie na prirodno s ryzou.
dnes kurací vývar s pečeňovými haluškami a kuracie mäsko na prírodno s tarhoňou 😉
my mame hovadziu polievku+ pecenu krkovicku z kapustou a knedlou + robim pecenu papriku a zavaram uhorky a slivkovy kompot a mozno este slivkovy kolac 😉
ahojte, dnes bez polievky, ale spravila som zapečenú brokolicu s pizza tyčinkami
bryndzové halušky a zakysanka 🙂
Tak my vo štvrtok sme chodili po hradoch a koníkoch, obed bol v reštike - mm bryndziaky, syn palacinky s ovocím a šľahačkou, dcéra vypr. šampiňóny + krokety + tatarka a ja zapek.brokolica s byl.maslom a zel. oblohou + krokety,
v piatok rybka v alobale a kelová polievka + zemiačky , v sobotu zemiakové pirohy polievka kelová, v nedeľu vývar z domácej kury + rezančeky, pečené kurča na masle + ryža a kompót / zeleninový šalát a slivková bublanina ,
včera polievka z nedele a špagetové hniezda a robila som domáci syr, zavárala slivky, slivkovú nutelu, lekvár a tiež som
sušila slivky, dnes na obed mm doje, na večeru bryndziaky a idem naložiť ten robený syr do nálevu a piecť synovi k 8. rokom -bude mať v piatok - marlenku. 🙂
Pečená morka,ryža,kyslá kapusta.
Ja som v nedeľu po návrate robila hovädzio- kačací vývar so zeleninou a domácimi rezancami a druhé pečenú kačku , červenú kapustu a zemiakový knedlík v pondelok sme dolízali zvyšky a večer som urobila tekvicový prívarok z hokaido tekvičky a je vynikajúci k tomu len zemiaky a okyslila som len citrónom , dnes neviem, zrejme zeleninové rizotko , alebo pečené jelítka ešte je pár kúskov v mriaziaku a treba vyjesť staré zásoby a ja si urobím len vločkovú kašu
vcera na veceru cuketovy kolac na slano, dnes cuketova polievka a este idem upiect sladky cuketovy kolac 😀 co uz ked jej mam vela 😀
@bellada ja som dnes natrafila aj na recept na cuketový džús
a ešte som dnes aj piekla - vzhľadom k tomu, že sezóna jabĺčok začína - štrúdlu už som piekla, tak teraz som vyskúšala nový recept na koláč 🙂
tekvicovy privarok, perkelt z morcaciny, cokoladovy puding s piskotovym cestom

ja dnes varím guláš ale na kyslo, je to vyborné,