Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
cuketujeme ďalej ,vynikajúca plnka -iba dužina na cibuľke a cesnačiku udusená + udusená ryža + makrela ( v konzerve kusisko mäska v oleji ) zmiešané a navrstvené do predpečených cukinových lodičiek,navrch syr a pod gril 🙂...k tomu zemiačiky na masle,zeleninový šalát zo súdka ...milujem kombináciu zemiaky,ryža,ale viem,že mnohí nemusia,priam neznášajú
Na obed zeleninova polievka a grilovane kuracie prsia s ryzou a kyslou kapustou - milujem tuto kombinaciu. Manzel navaril hustu hraskovu polievku s udenym masom podla Thomasa Kellera - keho oblubeny sefkuchar a kedze polievka na zajtra je tak ja som postavila na gulas - taky moj s hubami a paradajkami s ryzou a spravim k nemu kapustovy salat.
zajtra porova polievka... a zemiakove pyre s nejakym masom..este neviem akym... mozno kuracina s tatarkou.. snad bude aj na sobotu.
@luciok ja to takto normalne jedavam a aj znami co pocuvam tak tiez 🙂
My dne polievka z hokaido tekvice s krutonmi a rizoto
dnes zemiakove halušky s tvarohom a placky s kyslym mliekom pekný den 🙂 😉
Tak dnes vypr. vatovec + zemiačky s masielkom a poch. smotana/kečup
zajtra hríbová polievka , špenát s vajíčkom, zemiačky a upečiem asi jablkové mufinky, uvidíme
@ekka Na pavici uprazim na male kocky pokrajanu slaninku a do tohto vlozim hned uvarine spagety a dobre premiesam. Treba ale kvalitnu slaninku,nie tu vakuovu, co ani mast nepusti. Tie spagety sa pekne obalia v tom vypeku so slaninky. vlejem do toho smotanu na varenie, znovu dobre premiesat. Do toho uz len pridavat podla chuti, ja davam bambino syr, nastruhany syr bud aidam alebo nivu a asi dve vajicka. Pekne sa to zahusti. Mnozstvo vzdy davam " od oka". Ja to este na tanieri posypem susenou bazalkou. Je to nieco akoby uhliarske spagety.
ahojte, polievku máme zo včera hríbovú so zemiakmi a haluškami a urobila som narýchlo palacinky s marhuľovou nutelou a kolieskami banánu, a kysne mi cesto na okatý višňový slimák 😉
Sosovicova s udenym maskom
Cuketový prívarok, volské očí, chlieb.
ja dnes 2 polievky 😅 cuketova kremova s opecenym chlebom a vyvar zo zajaca s rezancami a zeleninou, dojeme zo vcera hrachovu kasu s udenym, a robim detsku vyzivu hruskovo jablkovu
My dnes zeleninova sozemiacikom (mrkva, arfiol, hrasok), rya a fazulka opekana s cesnakom a paradajkami. A mama robila kolacik s drobnym ovocim a mascarpone.
vyprazana rybka so zemiakmi a zavaranou cviklou, poobede odchadzame, zajtra budu kuracie stehna s ryzou, v nedelu slepacia polievka, cina s ryzou a nejake zemiaky k tomu, ale tusim varit budem ja lebo sa ide oberat hrozno k starym rodicom a kedze deti rano do takej zimy nebudu moct ist na vinicu tak zostaneme v kuchyni, oooooooo kolka to radost a piekla som struhany tvarohovy kolac co berieme zo sebou, ale mm vcera vecer kostoval a kostoval, ze skoro nic na plechu nezostalo, aby som pred nimi uz skryvala, alebo piekla za 3 plechy naraz 🙄
U nás sa poriadne nevývára, lebo každý už chodíme do práce a ja navyše tahám dvanástky...dnes nočná chvalabohu posledná 🙂 unás sa navarí max. na 4 dni, a potom si vymyslíme niečo už 🙂
ahojte, tam my sme dneska navarili parené buchtičky s višňovým džemom a cuketové placky, tie sú u nás dneska novinka, ale boli výborné 🙂
Trnkové gule 🙂

@luciok nie este som ani nepocula, ze tatarka na francuzke. Ja ju nejedavam vobec, nemam ju rada.