Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
kuracie stehna na grecky sposob 😝
mukky to masko v trube je supeeeeeeer, vobec nebolo suche. od teraz inak nerobim.aj muzovi to chutilo, ani nezbadal ze je to inak pripravene.
dakujem za dalsi dobrý typ 😉 😵
inuska a nedas aj recepr???
cessy veľmi sa teším že sa ti to podarilo 😀 😵 😵
aké si robila,kuracie?napíš ako si ho robila,aj s pierkom si potrela? 😀
je to chutné a hlavne oveľla zdravšie 😵 ,trufam si povedať že je to zdravé
mukky, dala som na papier, trosicku potrela olejom, ale fakt velmi malo na polovicu som dala zemiacky na druhu masko a jednoducho a rychlo to bolo, robila som kuracie rezniky z prs a potom este aj stehienka s kostou, asi za 20-30 min to bolo uplne makucke a sa mi zda, ze ta kuracia chut tam bola taka lepsia. a hlavne tie stehienka boli stavnate, vobec nie suche...mnaaaaaam
no ja si myslim ze je to zdrave...ved doporucuju viac maso piest ako vysmazat 😉
ja som dnes spravila lasagne a salatik... 😀
jaj...a este som spravila tortu so zmrzlinovym kremom a nutelou
cessy že?je to super....
ja som dnes varila malému zemiakovu kašu s červenou šošovicou/+maslo a oliv.olej/sebe pečené vrchné kuracie stehná a k tomu som si urobila šalát z paradajky,cibule a redkvicky,trošku oliv.oleja a bylinkovej soli,a mm som robila tarhoňu s bravčovou pečienkou na cibulke, s roznymi druhmi korenia a oravskou slaninkou
každému svoje 😀
cessy, tak teda ten receptik
Kuracie stehna na grecky sposob
kuracie stehna, zemiaky, sol, vegeta, gril. korenie, kari korenie, olej, cibula, mrkva, plnotuc. horcica, cesnak, platkovy syr
Zemiaky, mrkvu a cibulu ocistime, pokrajame na kolieska a vsetko dame spolu do misy. Pokvapkame olejom, pridame posekany cesnak, gril. korenie, vegetu, horcicu a premiesame. Nechame odlezat.
Maso nasolime, poprasime vegetou a kari korenim. Nechame v chlade asi hodinu odlezat.
Na dno vymasteneho pekaca rozlozime zemiaky, ulozime na ne maso a dame piect. Pred dopecenim poukladame na jednotlive kusky platky syra a dopecieme.
Dobru chut 🙂
iinuska take som este nejedla, to moze byt veru dobreee, uz si to aj kopirujem k mojim receptikom
urcite vyskusam
aj sa to podlieva vodou trosku, pravda 😕 alebo?? 😕
wolfka a ty si dnes nevarila? 😲 😕 😀 😀
nie, nie, u nás sa varí vždy na viac dní, takže aj na víkend už v sobotu, voľakedy dokonca už v piatok 😀
soté nie je až také super ako sme čakali, takže budeme dojedať asi aj zajtra, jedlé to je a vyhadzovať sa nebude 😀
akože nič tomu nie je, ale asi sme iné čakali od toho 😒
a do toho lidlu kedy zajdes? 😕 😀
aj mm bude jest pecienku 3 dni,neboj 😀 velmi mu chutila tak si ju prial na viac dní 😀 😝 😝 ja bravcovu nelubim ale som ochutnala a musím povedat ze som ju urobila suprovu.. 😀 😝 😔
už sa tam chystám pár dní, pôjdem, keď už nič nebude 😀
aj ja občas robievam pečienku, tak na cibuľke so šťavou, dobrý nápad pre mm, ja si teraz nedám
ale inak mi chutí aj opražená bravčová s tatarkou a zemiakmi, len myslím, že sa v tehu neodporúča kvôli vysokému podielu A-čka, dobre si pamätám?
cessy, nepodliala, ale ked podlejes, nic sa nestane
dnes sa nevarilo, ráno nám plynári zastavili plyn (mali sme chybný čudlík) takže sa nedalo 😉 aj tak by sme asi nie, ale takto bola aj výhovorka 😀
zemiakova kasa,paradaj.omacka a fasirka v celku plnena vajkom,kys.uhorkou a parkom 🙂
apna pošli 😉 mňam
aj mne 😀 ale ja len kašu poprosím a fašírku,som skromnejsia ako wolfka 😝
wolfina nekecaáááj že plynari,houby... 😝 😀 😀 😀 😀/leňochod/ 😀
tak ja teda len polovičnú porciu, ale komplet, nech nie som za nenažranca 😀 mi tu nedoprajú 😢
😀 😀 😀
aj tak ostalo ešte soté, akurát zemiaky by som robila, ale keď sa nedá, tak sa nedá 😉 😀 mm si dal s rožkom
ja som dnes varila malému rizoto s maskom a kukuričnu kašu a sebe teraz peciem cuketu ochutenu na olivovom oleji a včul neviem čo dale 😝 j 😀 😀 mám aj čínsku zeleninovu zmes tak ci k tomu prihodím to neviem..na tofu chut nemám,mám arabsky chlieb tak do toho niečo chcem a toto ma len napadlo,nemožem dnes maso.k tomu kukuričky nakladané a hádam to nejak prežijem aj bez tatárskej 😀 😝 ☹
mukky ako robis kuk. kasu malemu???z kukuricnej krupice??? 😕 😕 😕 😕 rozpis prosim podrobnejsie 😉 😅
bože,to bolo božské,nič lepsie zo zeleniny hádam som ani nejedla,sa oblizujem este aj teraz a je to delená a aj sa pritom chudne,mnam no nechápem ake strasne chutné to bolo 😕 😀
cuketu som nakrajala na kolečka a ochutila bylinkovou soľou/JUST značka,drahé jak šlak ale to bol darček od svokry a mám este celu dozu 😅 2 druhy korenín /,opiekla na oliv.oleji,ked sa podusila,pridala som čínsku zmes/huby,klíčky,bambusové vyhonky atd/,opat pridala aj inu bylinkovu sol,podusila ,nastruhala udene tofu a nakoniec pol cesnaku pretlačeného,ohriala arabsky chlieb,do toho som to capla a skvelé jedlo na svete..ten oliv.olej a tá sol robia divy 😀 k tomu kukuricky nakladané,este by som si sla urobit ale nesom svinka 😀 😀
a cuketu zbožnujem takto opečenu,idem dnes do obchodu a kupim si jej kilo 😀
cess kukuricnu krupicu dostaneš bežne kupiť,namočím ju do vody aj na hodinu ak nezabudnem,ja tak od oka,asi jednu lyzicu polievkovú?a potom už len tu vodu vylejem aj s krupicou do hrnca a takmer za staleho miešania sa varí na slabom..ona má tendenciu sa pripalovat po bokoch ale neva,no a varí sa asi 15 minut,potom som tam popučila banán a pridala trosku masla,ale dávam inak vždy bez neho a zázrak je na svete 😀 a možes tam dať aj zeleninku,len nie často to robiť,lebo aj prasiatka tým krmi a a z toho sa priberá 😀
ale je to zdravšia alternatíva kaše ,ako tie ochutené z obchodu
Ahojte, ja som tu tuším 100 rokov nebola...
no posledne som varila kuraciu polievku, ešte z nej máme a asi poletí do záchoda, pečienka s tarhoňou a kapustová polievka leteli včera do záchoda a momentálne jedlé jedlo, čo som včera varila je brokolicovo-mrkvovo-šampiónová polievka, taká zeleninová, čo sme doma mali a zelenina so zemiakmi zaliata smotanou a upečená v rúre/zemiaky, baklažán, šampióny, brokolica, tvrdý syr, rajčiny, sl. smotana/
Ja som dnes varila uplne jednoducho, špagety a zelerovo sójovú omáčku
u nas sa prave dovarila rybacia polievka a ryzovy nakyp pre princeznu, my budeme mat kapra s jablkami 🙂 troska vianocna atmoska v tejto krasnej jari 😀
Babulina a receptik na roštenku s jablkami nemáš?
srry nie to nerobievam, ale moze to byt dobre 😉
mukky ja som si myslela ze tu kasu davas k tomu ryzotu,preto sa mi to nezdalo.
s bananikom robim aj ja malemu a velmi mu to chuti 😉

človek sa stále učí 😀