icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mukky
20. mar 2010

človek sa stále učí 😀

iinuska
21. mar 2010

kuracie stehna na grecky sposob 😝

cessy
21. mar 2010

mukky to masko v trube je supeeeeeeer, vobec nebolo suche. od teraz inak nerobim.aj muzovi to chutilo, ani nezbadal ze je to inak pripravene.
dakujem za dalsi dobrý typ 😉 😵

cessy
21. mar 2010

inuska a nedas aj recepr???

mukky
21. mar 2010

cessy veľmi sa teším že sa ti to podarilo 😀 😵 😵
aké si robila,kuracie?napíš ako si ho robila,aj s pierkom si potrela? 😀
je to chutné a hlavne oveľla zdravšie 😵 ,trufam si povedať že je to zdravé

cessy
21. mar 2010

mukky, dala som na papier, trosicku potrela olejom, ale fakt velmi malo na polovicu som dala zemiacky na druhu masko a jednoducho a rychlo to bolo, robila som kuracie rezniky z prs a potom este aj stehienka s kostou, asi za 20-30 min to bolo uplne makucke a sa mi zda, ze ta kuracia chut tam bola taka lepsia. a hlavne tie stehienka boli stavnate, vobec nie suche...mnaaaaaam

no ja si myslim ze je to zdrave...ved doporucuju viac maso piest ako vysmazat 😉

ajlinka
21. mar 2010

ja som dnes spravila lasagne a salatik... 😀

ajlinka
21. mar 2010

jaj...a este som spravila tortu so zmrzlinovym kremom a nutelou

mukky
21. mar 2010

cessy že?je to super....

ja som dnes varila malému zemiakovu kašu s červenou šošovicou/+maslo a oliv.olej/sebe pečené vrchné kuracie stehná a k tomu som si urobila šalát z paradajky,cibule a redkvicky,trošku oliv.oleja a bylinkovej soli,a mm som robila tarhoňu s bravčovou pečienkou na cibulke, s roznymi druhmi korenia a oravskou slaninkou

každému svoje 😀

iinuska
21. mar 2010

cessy, tak teda ten receptik

Kuracie stehna na grecky sposob

kuracie stehna, zemiaky, sol, vegeta, gril. korenie, kari korenie, olej, cibula, mrkva, plnotuc. horcica, cesnak, platkovy syr

Zemiaky, mrkvu a cibulu ocistime, pokrajame na kolieska a vsetko dame spolu do misy. Pokvapkame olejom, pridame posekany cesnak, gril. korenie, vegetu, horcicu a premiesame. Nechame odlezat.
Maso nasolime, poprasime vegetou a kari korenim. Nechame v chlade asi hodinu odlezat.
Na dno vymasteneho pekaca rozlozime zemiaky, ulozime na ne maso a dame piect. Pred dopecenim poukladame na jednotlive kusky platky syra a dopecieme.

Dobru chut 🙂

cessy
21. mar 2010

iinuska take som este nejedla, to moze byt veru dobreee, uz si to aj kopirujem k mojim receptikom
urcite vyskusam
aj sa to podlieva vodou trosku, pravda 😕 alebo?? 😕

mukky
21. mar 2010

wolfka a ty si dnes nevarila? 😲 😕 😀 😀

mama.wolfka
21. mar 2010

nie, nie, u nás sa varí vždy na viac dní, takže aj na víkend už v sobotu, voľakedy dokonca už v piatok 😀
soté nie je až také super ako sme čakali, takže budeme dojedať asi aj zajtra, jedlé to je a vyhadzovať sa nebude 😀
akože nič tomu nie je, ale asi sme iné čakali od toho 😒

mukky
21. mar 2010

a do toho lidlu kedy zajdes? 😕 😀
aj mm bude jest pecienku 3 dni,neboj 😀 velmi mu chutila tak si ju prial na viac dní 😀 😝 😝 ja bravcovu nelubim ale som ochutnala a musím povedat ze som ju urobila suprovu.. 😀 😝 😔

mama.wolfka
21. mar 2010

už sa tam chystám pár dní, pôjdem, keď už nič nebude 😀
aj ja občas robievam pečienku, tak na cibuľke so šťavou, dobrý nápad pre mm, ja si teraz nedám
ale inak mi chutí aj opražená bravčová s tatarkou a zemiakmi, len myslím, že sa v tehu neodporúča kvôli vysokému podielu A-čka, dobre si pamätám?

iinuska
22. mar 2010

cessy, nepodliala, ale ked podlejes, nic sa nestane

mama.wolfka
22. mar 2010

dnes sa nevarilo, ráno nám plynári zastavili plyn (mali sme chybný čudlík) takže sa nedalo 😉 aj tak by sme asi nie, ale takto bola aj výhovorka 😀

apna
22. mar 2010

zemiakova kasa,paradaj.omacka a fasirka v celku plnena vajkom,kys.uhorkou a parkom 🙂

mama.wolfka
22. mar 2010

apna pošli 😉 mňam

mukky
22. mar 2010

aj mne 😀 ale ja len kašu poprosím a fašírku,som skromnejsia ako wolfka 😝

wolfina nekecaáááj že plynari,houby... 😝 😀 😀 😀 😀/leňochod/ 😀

mama.wolfka
22. mar 2010

tak ja teda len polovičnú porciu, ale komplet, nech nie som za nenažranca 😀 mi tu nedoprajú 😢
😀 😀 😀
aj tak ostalo ešte soté, akurát zemiaky by som robila, ale keď sa nedá, tak sa nedá 😉 😀 mm si dal s rožkom

mukky
23. mar 2010

ja som dnes varila malému rizoto s maskom a kukuričnu kašu a sebe teraz peciem cuketu ochutenu na olivovom oleji a včul neviem čo dale 😝 j 😀 😀 mám aj čínsku zeleninovu zmes tak ci k tomu prihodím to neviem..na tofu chut nemám,mám arabsky chlieb tak do toho niečo chcem a toto ma len napadlo,nemožem dnes maso.k tomu kukuričky nakladané a hádam to nejak prežijem aj bez tatárskej 😀 😝 ☹

cessy
23. mar 2010

mukky ako robis kuk. kasu malemu???z kukuricnej krupice??? 😕 😕 😕 😕 rozpis prosim podrobnejsie 😉 😅

mukky
23. mar 2010

bože,to bolo božské,nič lepsie zo zeleniny hádam som ani nejedla,sa oblizujem este aj teraz a je to delená a aj sa pritom chudne,mnam no nechápem ake strasne chutné to bolo 😕 😀
cuketu som nakrajala na kolečka a ochutila bylinkovou soľou/JUST značka,drahé jak šlak ale to bol darček od svokry a mám este celu dozu 😅 2 druhy korenín /,opiekla na oliv.oleji,ked sa podusila,pridala som čínsku zmes/huby,klíčky,bambusové vyhonky atd/,opat pridala aj inu bylinkovu sol,podusila ,nastruhala udene tofu a nakoniec pol cesnaku pretlačeného,ohriala arabsky chlieb,do toho som to capla a skvelé jedlo na svete..ten oliv.olej a tá sol robia divy 😀 k tomu kukuricky nakladané,este by som si sla urobit ale nesom svinka 😀 😀
a cuketu zbožnujem takto opečenu,idem dnes do obchodu a kupim si jej kilo 😀

cess kukuricnu krupicu dostaneš bežne kupiť,namočím ju do vody aj na hodinu ak nezabudnem,ja tak od oka,asi jednu lyzicu polievkovú?a potom už len tu vodu vylejem aj s krupicou do hrnca a takmer za staleho miešania sa varí na slabom..ona má tendenciu sa pripalovat po bokoch ale neva,no a varí sa asi 15 minut,potom som tam popučila banán a pridala trosku masla,ale dávam inak vždy bez neho a zázrak je na svete 😀 a možes tam dať aj zeleninku,len nie často to robiť,lebo aj prasiatka tým krmi a a z toho sa priberá 😀
ale je to zdravšia alternatíva kaše ,ako tie ochutené z obchodu

lyongirl
23. mar 2010

Ahojte, ja som tu tuším 100 rokov nebola...
no posledne som varila kuraciu polievku, ešte z nej máme a asi poletí do záchoda, pečienka s tarhoňou a kapustová polievka leteli včera do záchoda a momentálne jedlé jedlo, čo som včera varila je brokolicovo-mrkvovo-šampiónová polievka, taká zeleninová, čo sme doma mali a zelenina so zemiakmi zaliata smotanou a upečená v rúre/zemiaky, baklažán, šampióny, brokolica, tvrdý syr, rajčiny, sl. smotana/

majaxy
23. mar 2010

Ja som dnes varila uplne jednoducho, špagety a zelerovo sójovú omáčku

babulina
23. mar 2010

u nas sa prave dovarila rybacia polievka a ryzovy nakyp pre princeznu, my budeme mat kapra s jablkami 🙂 troska vianocna atmoska v tejto krasnej jari 😀

majaxy
23. mar 2010

Babulina a receptik na roštenku s jablkami nemáš?

babulina
23. mar 2010

srry nie to nerobievam, ale moze to byt dobre 😉

cessy
23. mar 2010

mukky ja som si myslela ze tu kasu davas k tomu ryzotu,preto sa mi to nezdalo.
s bananikom robim aj ja malemu a velmi mu to chuti 😉