icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zuzub
14. okt 2013

dnes dojedáme zo včera rezanková polievka a kuracie prsia na prírodno s ryžou a mrkvovo-jablkový šalát.
zajtra by som chcela nejaké cestoviny len neviem aké :D

natal12
14. okt 2013

MY zo včera dojedáme, a akurát sa mi dopiekol hrnčekový makový koláčik, potriem ho ešte citronovou polevou 🙂

lienka2
14. okt 2013

vcera zapecene kuracie stehna vykostene, napacovane a zapecene so slaninkou jablkami a cibulkou, k tomu pecene zemiacky.. dezert bol pernikovy kolacik 🙂 dnes krupkovo-zemiakova polievka a buchty na pare .. zajtra dojeme polievku a masko co bolo vcera.. a na dalsie dni idem pozbierat dajake inspiracie tu 🙂

zuzub
14. okt 2013

baby mátre niektorá pekáreň z Lidl? ako ste s ňou spokojné? od 21.10.majú mať túto http://www.lidl.sk/cps/rde/xchg/SID-1BBBEF3B-B5... len sa veľmi v tom nevyznám.ďakujem.

lululka555
14. okt 2013

@muska11022011 vajce nie,len to čo som napísala 😉

lucikatn
14. okt 2013

pred pár dňami som robila túto dobrotu (nechala som sa inšpirovať albumom @lea231) kde som pridala navyše hrušku, ražné vločky a slnečnicové semienka a práve sa dopiekli rožky podľa @janettdamian (400g hladkej múky, 100 g špalda - ja som dala ražnú,100 ml mlieka,150 ml vody, 1 vajce, 1ČL cukru,2 ČL soli, 1/2 kvasníc,50g klasické maslo, semienka (nemusí byť). Cesto nechať v pekárničke vykysnúť a potom tvarovať rožky (12 ks) a nechať na plechu kysnúť ešte 1 hodinu). Ja som ich potierala obyč.vodou až po upečení)

megika1
14. okt 2013

keďže som odmietla plniť bôčik,nikdy som to nerobila,tak máme krkovičku s plnkou zvlášť a zelerovo-zemiakové pyré....rúra bola obsadená ,tak som zamestnala pekáreň ( pol sáčka lidláckej zmesi ciabata + 3 PL žitnej múky + 2 PL zemiakovej kaše 😀 😲 😀

trudka4
14. okt 2013

Dnes k večeři domácí Celozrnné pletýnky :

Celozrnné pletýnky /výborné/

Suroviny na těsto :
vlažná voda 240 ml
olivový olej 80 g
hladká mouka 150 g
polohrubá mouka 150 g
celozrnná mouka 200 g
sůl 1,5 lžičky
celé vejce 1 kus
čerstvé droždí 25 g nebo 5 g sušeného droždí

Suroviny na potírání a posyp :
mléko trošku (asi půl dcl/
celé vejce 1 kus
hrubozrnná sůl /mořská/ asi 1 lžíce

Postup :
Suroviny na těsto si dáme do domácí pekárničky a zapneme program Příprava těsta. Když se nám těsto vymísí a vykyne, rozdělíme si ho na 10 stejně velkých kousků. Každý kousek rozdělíme na 3 kusy a z těch pak uválíme rukama válečky, stejně dlouhé. Tři válečky nahoře spojíme, pořádně přitiskneme na sebe a spleteme do copu. Konce zase pevně slepíme k sobě. Pletýnky dáme na plech s pečícím papírem a necháme aspoň 30 minut kynout. Pak je potřeme vejcem smíchaným s mlékem a posypeme hrubozrnnou solí. Dáme do trouby vyhřáté na 210 stupňů a pečeme asi 20 minut. Po upečení hned opatrně sundáme z plechu na mřížku a necháme vychladnout.

prahaxx
14. okt 2013

ahojte sikovnice!
mate skusenosti s jablkovou nutelou?
mozu byt aj kysle a velmi stavnate jablka?

veverka24
14. okt 2013

@zuzub ja mam starsi typ z lidla z druhej ruky s iba jednym hnetacim hakom a som velmi spokojna

zita19
14. okt 2013

Zemlovku s jablkami v zavodnej jedalni. Nornalne jedla bola!!!

titkovamiriam
14. okt 2013

Ahojte dnes dojedame,ale doma som mala aj inu ,,chuťovku,, , neviem ako kde ale u nas s reklamnými letakmi nosili katalog tescoma no fakt neviem co si vybrat a tie všeliake formičky,pomôcky ale ach jaj aj tá cena 😲

titkovamiriam
14. okt 2013

@prahaxx jasne nutelu môžeš spraviť aj z tekvice 😀

zita19
14. okt 2013

@titkovamiriam Je tescoma a Tescoma. To co je drahsie je zvycajne kvalitne, ale uz som mala aj poriadne zmatky od nich. Ale zas nerobia drahoty s reklamaciami. Odniesla som do obchodu plech co sa mi z neho lupal teflon avymenili mi ho bez reci, s tym, ze Tescoma akceptuje kazdu reklamaciu.

irsina83
14. okt 2013

Nedelne varenie mojho manzela : robil kacacie prsia na dva sposoby , kacacie stir fry podla Gordona Ramsayho a marinovane kacacie prsia so zeleninkou na masle ( ta zelenina je chutovo nenormalna) a dezert mliecna ryza s karamelizovanymi jablckami podla Gordona Ramsayho. a boli sme na hriboch a este sme aj dostali doma vypestovanu hlivu ustricovu a tak som zavarila mix povabnice, suchohriby a hlivu ustricovu.

irsina83
14. okt 2013

@natal12 chuti uzasne, mrkvu ako taku necicit lebo uplne zmakne a kolacik ostane stavnaty 😉

siska53
14. okt 2013

My zajtra spaldova hrstkova polievka,pohanka, pre mna tofu na smotane s hraskom a pre deti telacie na smotane s hraskom.

juranka
14. okt 2013

@m_ij_ka ako robis prosim ta tu kapustovu polievku?

briketa
14. okt 2013

Dnes uplne jednoducho linguini s udenym lososom, cerstvym zelenym hraskom a smotanovou omackou

juranka
14. okt 2013

My sme mali dnes hraskovu polievku a tekvicovy privarok s opecenym parkom a zemiakmi a na zajtra sa chystam urobit vyprazane kuracie rezne a ryzu plus kompotik 🙂

m_ij_ka
15. okt 2013

@juranka nadrobno si nakrájam kapustu, dám ju podusiť s trochou soli,vegety a kmínu. Keď je už podusená pridám zemiaky , obyčajný párok (deti to zbožňujú, ale môžeš dať podľa seba to čo máte radi), mletú červenú papriku.

hyta
15. okt 2013

U nás dnes krémová brokolicová polievka a rezance s tvarohom.

lucinkab
15. okt 2013

dnes po práci idem k "svokre" , tak keď sa večer vrátim, len rýchlovka. špenátový prívarok s vajíčkom a kašou/zemiakmi 🙂

lydia22
15. okt 2013

My dnes este dojeme z nedele kuraciu polievku a druhe bude losos peceny v rure so zemiakmi a k tomu jogurtovo cesnakovy dip

zuzinkabluzinka
Odpoveď bola odstránená
zuzinkabluzinka
Odpoveď bola odstránená
gabulka15
15. okt 2013

dnes kuraci perkelt s cestovinami . 🙂

pami2
15. okt 2013

@lucikatn ahoj ako sa ti podarilo tak pekne vytvarovat tie rozky?

lucikatn
15. okt 2013

@pami2 ahoj, robila som to tak, že cesto som rozdelila na 12 ks a každý kúsok som pomocou valčeka vyvaľkala na podlhovastú placku a stočila (podobne ako croissanty). keď sa mi niektoré zdali príliš krátke tak som ich už stočené troška ponaťahovala do dĺžky 😉

marlenka75
15. okt 2013

Cuketová polievka, ryža,pečené mäso,kyslá uhorka 🙂