Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes bude tal.chlieb plnený hubovou praženicou
Kočky ahojte,
poradte prosim dobry receptik na palacinky.
Ak davate do cesta aj jablko struhate ho na tenko ci hrubo ?
Ahojte, dnes bude slivkovy kolac a velka misa zeleninoveho kuskusu; cez vikend sme mali maso, takze treba trochu "zlahcit"
ahojte, včera sme dojedali z nedele ako vždy v pondelok, dnes som varila kelovú polievku, pečiem k nej pletenky a druhé budú bryndzové halušky so slaninkou a deti budú ma´t sladké : makové alebo orechové s domácim marhuľovým džemom - tie aj ja veĺmi ľúbim a poobede nejaký koláčik, asi jablkový 🙂
@veve39 úplne jednoducho, dám si variť nakrájaný kel, pridám rascu, soľ, mleté korenie, neskôr pridám zemiaky, múžeš aj párku alebo klobásku, ke´d je všetko mäkké, dám zásmažku z oleja, múky a mletej papriky, dochutím cesnakom, vegetou - dávam svoju domácu a nakoniec majoránku 😉
Ja dnes kuchtím len tak narýchlo zajaca na červeno s chlebíkom 🙂
@lucinenka001 cesto na palacinky standardne (vygooglis ich milon sedem, ked ich budes robit po 20 krat, tak uz nebudes potrebovat ani recept 😀 ) a jablka ja radsej struham nahrubo. Chcem citit ich "podstatu"
jasne vygoglenych milion sedem 😀
ale podstata je aby vysli, kedze je tych receptov milion sedem 😀
cestoviny s dusenou zeleninou. hodila som tam vsetko co som nasla v chladnicke. 😉
Madarsky gulas s knedlou, zajtra spagety http://www.receptiky.sk/rajcinovo-smotanova-oma...
Palacinky su vzdy loteria 😀
u nás dnes paradajková polievka a francúzske zemiaky 😉
My sme dnes obedovali paradajkovú polievku so syrom a kuracie soté na hríbikoch so smotanou, príloha ryža.
U nas celozrne cestoviny so spenatom a syrom 🙂
Mňam dobrá je tá pizza, konečne sa mi podarila, už budem robiť len túto a nemusím si kupovať tie suché koláče z pizzerie. 😉
Výborná kysnutá pizza
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1050-vyb...
vyvar zo zajaca so slizmi, grilovany zajac, pecene zemiaky
Dnes kalerábová polievka s ovsenými vločkami a špagety s mortadelou doplnene o šalotku a slaninku, šunku
Zajtra pečené buchty s domácim lekvárom, a polievku sa idem ešte inšpirovať tu 🙂
@lucinenka001 mamin osvedceny, aj ja ho pouzivam:
0,5 L mlieka,, 1 dl oleja, 2cele vajcia, 20 dg hladkej muky, trochu cukru(nemusi byt), trochu sody bicarbony.
Zmiesat, nechat odlezat v chlade asi 20-30 minut.
Mne to vyslo vzdy na nejakych 9-10 palaciniek, niekomu mozno vyjde aj viac.
A vidis, uz tolko som na ne myslela, hadam ich tiez budem robit coskoro. 🙂)
Dufam, ze sa ti podaria.
S jablkom v ceste nemam skusenost, davala som len do jablkovych lievancov a tam som ich nastruhala na detskom sklenenom struhadle 🙂.
kuratko na smotane a kolienka 🙂 manzelovi na zelanie 🙂

ahojte, dnes u nás bude španátový prívarok, varené zemiaky a volské oči 🙂