Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
my máme polievku zo včera rajčinová s písmenkami, mäso na šťave s hráškom a mrkvou, ryža, hranolky, čalamáda
my máme ešte zo včera guľášovú polievku a dnes langoše
dnes bude v práci tekvicová polievka,bravčové na rasci, tarhoňa a kyslá uhorka
zajtra mám veget,ideme do Košíc na oslavu 70-tky,tak som zvedavá čo bude tam ...
a v nedelu asi urobím pizzu na želanie môjho syna,píli mi už asi 3 dni že ju chce...
Dnes zemiakovy paprikas (dostala som nan brutal chut) a pre manzela zemiakova kasa a kuracie masko na horcici
dnes zapekaný karfiol trochu inak, kalerábovo-mrkvová polievka, ešte robím francúzske zemiaky a krehký jablkový koláč.
Milujem haluskove variacie 🙂 tieto dojedame od vcera,su s nivou,bravcovym pleckom a bambinom
čavulo babulky, u nás dnes jednoduchý obedík: šošosicový prívarok s vajcom a chlebom. A dnes začínam piecť tortu hasičské auto pre 2. ročného chlapčeka, tak držte palce aby sa podarilo!!!!
@danielaj no krááááááááááásne motánky , až mám hlad 🙂
@daniela1978 tak tá vyzerá perfektne, keby nenapíšeš že je to tvoja prvá, tak si myslím, že pečenie vianočky máš na dennom poriadku! 🙂
@zuzub tak to je iná haluz 😀 by ma takto nenapadlo ho zapiecť......to si sama vymyslela???? Kreaívny nápad 😉
@michaelamilan držím palce a tešíme sa na foto tortičky 😉
@zuzub tak to je super nápad, to by ma ani´vo sne nenapadlo 😉
@danielaj ďakujem danka 🙂 každý jeden palček mi pomôže!!!!! Už som dlho takto nepiekla tak sa teším 🙂
@michaelamilan držím palce , určite sa ti podarííí 😉
kapustovy privarok s paradajkovym pretlakom-paradajkami..mnam
@michaelamilan
@danielaj to mám recept od kámošky, už som aj chutnala super je to 😀 sa mi to páči, že s tým nie je veľa roboty netreba to obaľovať a vyprážať.
tak u nas dnes zapekane cestoviny _cibula,cesnak,brokolica ,tvrdy syr ,nato kysla somotana z vajičkom k tomu kysla uhorka a paradajkova polievočka mnam 😉
vyprážaný karfiol so zemiakmi 🙂
My sme mali tento tyzden okrem vselijakych divokych dojedackovych kombinacii risotto z maslovej tekvice so salviou. A kedze som az do pondelka 'slamenna vdova' (tak sa to hovori, hej? :D ) tak vikend bude iba lightovy - dnes zeleninova polievka 'co mrazak a spajza dali' s krupicovymi haluskami (aj ked podla pomerov to vyzera skor na haluskovu polievku so zeleninou :D ), zajtra chcem robit placky zo sucheho hrachu s coleslaw salatom (pre mna premiera, som zvedava ako to bude chutit) a pita chlebikmi a ako dezert domaci pribinacik (tiez premierovo ale uz mi tecu sliny 🙂 )
Ak by mal niekto osvedceny super recept na coleslaw, uvitam 🙂
dnes miesto vypr.karfiolu som urobila karfiolove fasirky
baby nemate osvedceny recept na ryzovy nakyp?ide mi hlavne o ten pomer mlieka k ryzy,robila som to hadam pred 5 rokmi a uz si nepamatam podla akeho receptu
dievcata nemate nerobievate nejaky dobry kolac na slano?
...no tak vzhľadom na to, že nemám doma nič čo by sa dalo poriadne použiť :D tak som urobila cestoviny...nastrúhala mrkvu, trochu bielej kapusty nakrájala....zatiaľ neviem čo by som dala k tomu 🙂 🙂 možno urobím volské oko....no úplne obyč obed....bude treba ísť na nákup 🙂
u nás tiež dnes jednoduchý obed - uvarila som zemiakovú polievku na kyslo a jedli sme ju s chlebom 😉

ahojte, ja už mám skoro navarené, robila som šošovicovú omáčku, grilované údené koleno, zo včera zostali varené zemiaky, k tomu domáca čalamáda s cviklou a ešte mi kysne v pekárničke cesto na cesnakový posúch, pekný dník kucháročky 😉