icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

levandullka
26. okt 2013

@natal12 Mojko, ja robim s hrudkovym tvarohom. Na jednu tu vanicku dam jedno vajicko, jeden vanilkovy cukor a trochu agave. Nic nevytecie, za to sa ti zarucim 😉

natal12
26. okt 2013

@levandullka Ja tiež používam len hrudkový, no neviem kde bola chyba. Nevadíi

danielle37
26. okt 2013

máme kyslú šošovicovú a k tomu langoše 🙂 nech sme krásne bacuľaté 🙂

danielaj
26. okt 2013

ahojte, krásnu slnečnú sobotu prajem, ja som dnes varila zeleninkový vývar s krupicovými haluškami, a dojedali sme vyprážaného kapra so zemiakovým šalátom zo včera, idem piecť jablkový koláč so škoricovou polevou a hruškový koláč s čokoládovou polevou, a mám nachystané šípky na šípkový sirup 😉

natal12
26. okt 2013

@levandullka aj maková može byť dobrá do palaciniek 🙂

bambina78
26. okt 2013

@trudka4 pre tie fajnove peciva 😉

natal12
26. okt 2013

@danielaj Dani ty ale vypekáš, veď u Teba by som tak pribrala 😀 😀 😀

mami.sk
26. okt 2013

k dnešnému obedu som sa ešte rozhodla upiecť pudingoš 😉 už prebehla aj ochutnávka a zdá sa , že sa podaril, dokonca ani nepraskol ako zvyčajne 😉

natal12
26. okt 2013

@danielaj Dani, ty robievaš makovu plnku do palaciniek? 🙂

fattamorgana
26. okt 2013

Ahojte, my sme dnes využili krásny slnečný deň na grilovanie na terase, polievka bola šošovicová a zajtra spravím bryndzové halušky, už dlho si na ne chutíme 😉

danielaj
26. okt 2013

@natal12 nie, nerobím

lian35
26. okt 2013

Ahojte.U nás dnes hlivový guláš a jablčková štrúdla 🙂

a2303
26. okt 2013

@irsina83 super fotky 🙂 môžem poprosit recept nagulky? dakujeeeem 😵

levandullka
26. okt 2013

@natal12 Mnam, ani nehovor. Ja som na maku zavisla 😅

m_ij_ka
26. okt 2013

my sme mali obed zo včera slepačí vývar, majonézový šalát a rezne, dnes som robila jablkovú štrúdľu a už z nej skoro nič nie je,

luciok
26. okt 2013

@michaelamilan 😀 😀 Fakt vyzerá ako drakula. Inak náš Matúš tiež zje všetko, čo nezje jeho...

luciok
26. okt 2013

Ahojte! Včera som sa prestravovala u starkej, pretože strážila malého, kým som bola u zubárky. Urobila pečené zemiaky s nivou a kukuricou. Ja to jedlo milujem, no pol úst som si necítila, tak som z toho moc nemala.
Dnes som varila tak, aby bolo aj na zajtra, bola to čistá improvizácia: bravčové mäso na plátky s hráškom, sladkokyslými šampionami a s tarhoňou. Chutilo mm aj malému hladošovi.

luciok
26. okt 2013

Mám ešte jednu otázku: Od akého veku ste dávali deťom bravčové?

kikatko
26. okt 2013

slečny, pravidelne robim pancakes ale budeme mat výročie a tak by som chcela urobit nejaké tvary- neviete kde najdem tie formičky?

luciok
26. okt 2013

@lululka555 Hmm milujem lievance a momentálne si mi pripomenula včerajšie vydanie Prostřeno z Primy, kde ich robil mladý chalan s ovocím a kyslou smotanou a nazval to "Babiččiny líbánky". Nooo musím ich urobiť niekedy na obed..

levandullka
26. okt 2013

@kikatko Myslim ze tescoma ich ma 🙂. Ja mam srdiecka, ale lievance sa robia dost tazko...

irsina83
26. okt 2013

@a2303
@levandullka Ingredients

Onions - 2, large, finely chopped
Ginger garlic paste - 1 tbsp
Turmeric powder - 1/2 tsp
Red chili powder - 1 1/2 tsps
Coriander powder - 1 tbsp
Cumin powder - 1/4 tsp
Garam masala powder - 1/4 tsp
Curry leaves - 1 sprig
Tomato puree - 1 cup
Coconut milk - 1/2 cup
Salt to taste
Cooking oil - 3 tbsps
Coriander leaves - 2 tbsps, finely chopped
For the Meatballs:
Mutton Kheema - 1/2 kg, finely minced meat
Green chilies - 2, finely chopped
Coriander leaves - 4 tbsps, finely chopped
Salt - 1/2 tsp

Method

In a bowl, add the thoroughly washed and drained mutton kheema/minced meat. Add garam masala powder, salt, chopped green chilies and coriander leaves and mix well. Make small balls and keep aside.
Heat oil in a heavy bottomed vessel. Add curry leaves and chopped onions and saute for 4 mts on low to medium flame. Once the onions turn transparent, add the ginger garlic paste and saute for 3 mts.
Add red chili powder, coriander powder, cumin powder and turmeric powder. Mix. Add tomato puree and cook on low to medium flame for 7 mts or till the oil separates.
Add salt to taste and garam masala powder and mix. Add 1 1/2 cups of water and bring to a boil. Allow to simmer for 6-7 mts.
Drop the minced meat balls carefully, one at a time, into the gravy and allow to cook on medium flame for 3 mts. Reduce flame, place lid and cook for 20 mts.
Add coconut milk and cook for 2 mts and turn off heat.
Serve warm with coconut rice.

babz yatial takto, mam doreyane prstz a yle sa mi pise...

irsina83
26. okt 2013

@natal12
@mirage Ingredients

Onions - 2, large, finely chopped
Ginger garlic paste - 1 tbsp
Turmeric powder - 1/2 tsp
Red chili powder - 1 1/2 tsps
Coriander powder - 1 tbsp
Cumin powder - 1/4 tsp
Curry leaves - 1 sprig
Tomato puree - 1 cup
Coconut milk - 1/2 cup
Salt to taste
Cooking oil - 3 tbsps
Coriander leaves - 2 tbsps, finely chopped
For the Meatballs:
Mutton Kheema - 1/2 kg, finely minced meat
Green chilies - 2, finely chopped
Coriander leaves - 4 tbsps, finely chopped
Salt - 1/2 tsp

Method

In a bowl, add the thoroughly washed and drained mutton kheema/minced meat. Add garam masala powder, salt, chopped green chilies and coriander leaves and mix well. Make small balls and keep aside.
Heat oil in a heavy bottomed vessel. Add curry leaves and chopped onions and saute for 4 mts on low to medium flame. Once the onions turn transparent, add the ginger garlic paste and saute for 3 mts.
Add red chili powder, coriander powder, cumin powder and turmeric powder. Mix. Add tomato puree and cook on low to medium flame for 7 mts or till the oil separates.
Add salt to taste and garam masala powder and mix. Add 1 1/2 cups of water and bring to a boil. Allow to simmer for 6-7 mts.
Drop the minced meat balls carefully, one at a time, into the gravy and allow to cook on medium flame for 3 mts. Reduce flame, place lid and cook for 20 mts.
Add coconut milk and cook for 2 mts and turn off heat.
Serve warm with coconut rice.

levandullka
26. okt 2013

@irsina83 Dakujem pekne 🙂

levandullka
26. okt 2013

Zienky ako robievate tekvicu na pecenie? S cim ju peciete a na kolko °C prosim 😅

m_ij_ka
26. okt 2013

naša večera ovsenná kaša s ovocím

juranka
26. okt 2013

dievcata nahodou nepoznate niektora z vas niekoho kto vypeka druhym na svadbu kolaciky? okolie pezinka, bratislavy a tak. brat bude mat svadbu buduci rok (stred juna) a mama mala uz nejake 3 zname cukrarky ale vsetky uz maju ten termin obsadeny 😒

mirage
26. okt 2013

@irsina83 ty si tie tvoje robila z akeho masa?

siska53
26. okt 2013

Zajtra zeleninova s cesrovinkami,my este zapekanu cakanku,zostala i,ryza a este som robila,morskeho ostriezika,to budu mat deti a na pondelok i ja.

levandullka
26. okt 2013

Dievcata potrebovala by som osvedceny recept na nejaky cokoladovy krem, s ktorym by sa dali zdobit cupcakes. Najlepsi taky, ktory ma poriadne tmavo-hnedu farbu (potrebujem to na candy bar). Dakujem pekne 🙂