Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@levandullka a tak ta vegeta bola sice pracna, ale robila som ju po veceroch, cez den sa susila zelenina... a varit musim, lebo nam moccc chuti jest 😀 a mna to bavi....
@irsina83
@michaelamilan
A tú tekvicu ste olúpali? Niekde som čítala že práve v šupke je najviac vitamínov a teda že ju stačí iba poriadne umyť. Neviemči aj pre drobca, aj keď tekvicu mám od svokry teda bez chémie.
@lucikatn mnamky......mozem poprosit recept na tie brok.mafinny a donutky? Dik
Baby chcem sa spytat, tie kosicky z papiera na mufinny, mozem ich polozit len na plech,naplnit a dat piect? Nevytecie mi to ked nebudu v mufinnovej forme?
Poradte..........mam len jednu formu a peciem ich vela....
Please
@novamamima ja som mala z obchodu tak som supala...
@michaelamilan daj prosim ta recept na tu cviklovu polievocku,mozno zachuti aj mojej malickej🙂
@marianna2468 ja som to zvykla aj tak robiť, ale závisí to aj od cesta. Skús ich dobre pritlačiť k sebe aby nevytiekli. Alebo to robím tak, že som naplnila papierové košíčky a keď som dopiekla prvú várku, rýchlo som ich povyberala, dala som miesto toho nové už naplnené košíky a piekla som ich znova. Len tu dávaj pozor, aby si sa neobarila.
@irsina83 ja nesuším, nameliem si koreňovú zeleninu (dávam mrkvu, petržlen, zeler, paštrnák, kaleráb...) + vňaťky k tomu (petržlenová, zelerová, pažítka, cesnaková pažítka...), zasypať soľou, na 1 kg zeleniny ide 150 g soli, necha´t odstáť do druhého dňa, dať do pohárov, netreba sterilizovať 😉
@marianna2468 nedávaj ich len tak na plech, budeš mať nanič tvar, ja tiež pečiem veľa muffinov naraz a mám jednu formu, dávam postupne, prečo by si nemohla aj ty? 😕
@marianna2468 Tiež mám len 1 pech na mafiny a tak som minule piekla i v košíčkoch voľne na plechu.Viac krát to takto neurobím, boli chuťovo OK, ale tvar KO, hotové abstraktné umenie.
ja ked som nemala este plrch na mufinytak som dala aj tri kosicky do seba a v pohode
ja mám namočenú bielu fazuľku a chcem ísť urobiť polievku, len ešte neviem ako ... máte nejaký recept???
vcera som stihla viac veci baby boli dobrucke 🙂 ,,,urobila som madarske rezne a zemiaky,,,na veceru zemiakova omeleta plnena mletym mäsom a zeleninou-to si dnes zobral mm do prace a dnes este neviem co bude musim vas pocitat tak sup sup baby varte rychlo 😀 😀
Mrkvova kremova polievka a vajickove cestoviny s kyslou uhorkou
u nás dne Šimonov ,, slávnostný obed,, paradajková polievka so syrom, špagety s morca dellou 😀 Ale upiekla som muffinky a fantstické Míša rezy http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=39227 a poobede urobím ešte obložené chlebíčky a finito 🙂
dneska a zajtra máme chilli con carne s mletým mäskom, ryžu a hranolky 😎 v piatok asi len také kto čo nájde v chladničke alebo niečo vyšpekulujeme s mrazákom 😀
ahojte, včera sme mali pečené zemiaky plnené bryndzou a dnes spravím kurací paprikáš.
rozmýšľam, čo by bolo dobré spraviť deckám do škôlky, keď bude mať malá meniny. nechcem tam posielať nejaké lízatká, viem, že sa robievajú muffiny, ale nemáte tip na niečo iné? tie muffiny sa mi zdajú byť už také dosť okukané 😕 bude to síce až o mesiac, ale rozmýšľam dopredu 😀
sosovicova polievka zo vcera, kolozvarska kapusta
@novamamima keď máš domácu bez chémii tak by som ju nešúpala, ja som mala z obchodu, tak som to neriskovala 🙂
@marianna2468 ahojček, dávam receptík, Je do od kamoškinej maminky @uzuzana. Cibulu oprazime na oleji, nastruhanu cviklu pridame a trochu podusime aby bola mäkka. Pridame trosku drveneho kminu. Podusime minutku a podlejeme vodou. Povarime cca 15 az 20 min. Pridam dva struciky cesnaku nadrobno pokrajane a dochucujem solou, prevarime. Na zaver urobime 2 dcl smotany, 2 az 3 PL hladkej muky zatrepku a vylejeme do polievky. 1 PL kryst. cukru. Prevarime a uz do odstavenej polievky dame 1 PL octu. Dobru chut ! Ale doporucujem dochucovat podla vlastnej chuti a aj podla mnozstva.
P.S ja som ju robila tak, že som len dala variť cviklu, nepražila som tú cibulku, jednoducho som cibulu vynechala. A polievku som nám solila zvlášť aby aj malý mohol papať s nami 😀
ahojte kucharky, poradite dajake receptiky na polievku ci druhe na jedlo po viroze? sme cela rodinka 4 den po prehanani a postupne pridavam ryza, zemiaky, zel.polievka, len co dalej mozeme zajtra napr. i vajicko, mliecne chcem az po tazdni, kuracia davame, chem dnes tofu, dakujem za kazdu radu
Polievka z Hokaido tekvice, zemiaková kaša, vyprážaný syr, uhorkový šalát 🙂
Baby možno sa budete smiať, ale dnes som na stene aj včera našla dvoch červíkov ☹ ako zistím odkial idú ☹ ako sa ich zbavíím ?
bravcove masko na leci,tarhona ,jablkovo tvarohova zemlovka 🙂mam pokoj aj na zajtra 😵

pecena rybka s pecenymi zemiakmi a grecky salatik moje oblubene 😉