icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
25. nov 2013

@zuzub aj ja mám v albume 🙂

zuzkat1
25. nov 2013

@maminka2013 viem ze sa to tu uz pisalo,ale ako varis tarhonu?

zuzkat1
25. nov 2013

@maminka2013 este sa opytam:tarhona nie je podla teba slovenska ryza,ci hej? lebo mna zaujima original tarhona ako sa robi.Dakujem

lalus
25. nov 2013

@zuzkat1 ja tarhoňu robím presne takým spôsobom ako ryžu... na oleji popražím až kým nie sú "broky" rôznofarebné... , zalejem vodou a dusím 😉

zuzkat1
25. nov 2013

@lalus Dakujem.a pod tarhonou myslis co? Slovensku ryzu?

irsina83
25. nov 2013

@briketa krasny recept, idem si ho okopirovat 😉

lalus
25. nov 2013

@zuzkat1 nie nemyslím slovenskú ryžu.. myslím tarhoňu 😀 😀 😀
http://potravinydomov.itesco.sk/sk-SK/Search/Li...

zuzkat1
25. nov 2013

@lalus Dakujem🙂 pytala som sa lebo ked som dala do googla recepty tarhona..tak mi to vyhodilo samu slov.ryzu:-p take tie gulicky cestovinove... A to nie je original tarhona🙂 tak preto ta otazka.

irsina83
25. nov 2013

@zuzub ja mam miesic s mlyncekom na maso Bosch a food procesor kitchenaid . ja som nenormalne spokojna, vsetky cesta v nom robim a vsetko mozne krajam a struham... 😉

zuzkat1
25. nov 2013

@lalus to hej ale ked to rozkliknes tak to su tie gulicky-to je slov.ryza nie tarhona

lalus
25. nov 2013

@zuzkat1 no ja myslím, že práve tie cestovinové guličky sú tarhoňa... slovenská ryža je iná cestovina... taká podlhovastá v tvare ryže http://www.vaserecepty.sk/index.php/prilohy/ces...
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5563

lalus
25. nov 2013

@zuzkat1 jaj, no takúto "mrveničku" teda nerobím 😅 😝
a po maďarsky neviem, takže sa ani nedočítam o tom nič...

zuzkat1
25. nov 2013

@lalus ja uz som to v madarcine nasla.aj tak Dakujem🙂 robi sa to podobne len treba presne mnozstvo vody a musi byt vriaca nie studena.

zuzananinka
25. nov 2013

podla mna su tarhona guličky a slovenská ryža je podlhovastá /asi preto lebo sa podobá na ryžu svojim tvarom 🙂/

zuzananinka
25. nov 2013

@zuzkat1 to je mrvenica do polievky sa to dáva namiesto cestoviny - aspon podla mna 🙂

zuzkat1
25. nov 2013

@zuzananinka ano,ale nie je to original tarhona🙂

zuzkat1
25. nov 2013

@zuzananinka 😀 to je original tarhona.pouziva sa ako priloha🙂

lalus
25. nov 2013

@zuzkat1
@zuzananinka http://sk.wikipedia.org/wiki/Tarhoňa
no podľa tohto si myslím, že je to jednoducho druh cestoviny... akurát, že sa kedysi, resp. originálne strúhalo cesto a preto mala taký tvar... kým teraz to priemyselne "vykrajujú/vytláčajú" do formy guličiek.

zuzananinka
25. nov 2013

@zuzkat1 neviem - možno to máš z nejakých slovníkov alebo každý kraj tieto veci pomenuva inak - tak sa nehádam - - - tieto veci poznám od malička pod týmto názvom ale nehovorím, že nemožem mať zlé info - - zaklad je, že tarhonu, slovenskú ryžu a aj mrvenicu viem urobiť tak aby nám chutila - takže nehádam sa

zuzkat1
25. nov 2013

@lalus este stale aj na slovensku dostat ten original.

zuzananinka
25. nov 2013

@zuzkat1 aha no myslela som si, že wikipédia to asi bude - v pohode - teta wikipédia vie všetko 🙂 hlavne nech sa to podarí urobiť

zuzkat1
25. nov 2013

@zuzananinka tak neviem ako na slovensku ale ja to poznam ako original madarsku cestovinu. Viem ze na slovensku sa volaju tie gulicky tak isto,ale nie je to to iste.

titkovamiriam
25. nov 2013

jej aku mate zaujimavu dabatku-ja tarhonu robím ako ryžu.opražím ju na cibuľke skoro do hneda a slovensku ryžu ako cestovinu,no a mrvenicu tu robim na struhadle do polievok 🙂

zuzkat1
25. nov 2013

@zuzananinka to nevie teta wiki ale moja rodina... Povodom som madarka a prababka to robievala pravidelne... Ale nevadi... Ironia sa hodi vsade aj k vareniu... Ach jaj...neviem preco je take tazke uznat ze original nie je ten slovensky...

zuzkat1
25. nov 2013

@titkovamiriam ok-az na to ze to neni mrvenica. Dakujem...

Majte sa tu fajn🙂

natal12
26. nov 2013

Dobré ránko, akurát som prišla z nočnej, a rozmýšlam čo uvarím 🙂 šup sem z nejakými nápadmi 🙂

zuzkat1
26. nov 2013

Ahojte🙂Mozem dat cerstve drozdie do pekarne?