icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

irsina83
6. dec 2013

ahojte, dnes sme mali na obed fazulkovu na kyslo zo sojoveho mlieka a smotany zahustenu rozmixovanymi vlockami, dojedli sme vcerajsie spagety a spravila som balese, jeden len osoleny s tymianom k polievocke a druhy slivkovy so skoricou a mletymi orechami.

m_ij_ka
7. dec 2013

naše raňajky zapekané bagetky, čaj
obed zemiakovo fazuľový prívarok s volským okom 🙂

erni
7. dec 2013

ahojte my dnes sosovicovu so zeleninou a tvarhove slize na sladko..a pridavam fotky mojho vytvoru, najlepsi domaci kremes k synovym narodkam a torta 😉

lydia22
7. dec 2013

Dnes bryndzové halušky

imanuel
7. dec 2013

Ahoj, dnes slepačia polievočka a vyprážaný "chrumkavý" karfiol so zemiačkami s masielkom, zajtra polievka tiež slepačia a pečené kuracie stehná s plnkou a ryžou. 🙂

tinuskaha
7. dec 2013

dnes slepacia polievka s rezancami a spenatove halusky s nivovou omackou,zajtra svieckova na smotane a knedlaa dezert este vymyslim 🙂

maminka2013
7. dec 2013

tak dnes dojedáme zo včera - španielske vtáčky z hovädzinky so zemiakovou kašou 🙂

mami.sk
7. dec 2013

dnes polievka fazuľová zo včera a cestoviny s kuracím mäsom na karí so smotanou 😉

hyta
7. dec 2013

U nás polievka kuracia s rezancami a k tomu údené kuracie stehná, zemiaky, zeleninový šalát.Na zajtra polievka ešte zostane a k tomu urobím mäsovú roládu, opečené zemiaky, šalát. Upiecť idem banánovú bábovku.

gianni
7. dec 2013

dnešné tyčinky z lístkového cesta...

evinkaslo
7. dec 2013

Baby,poradíte mi recept na pečenie chleba? Lebo vždy,keď nejaký upečiem je vo vnútri taký tuhý,alebo ako to nazvať a kôrka býva veľmi tvrdá..neviem kde robím chybu..

trudka4
7. dec 2013

Dnešní Moje česnekové trojúhelníčky
Těsto :
5 dcl mléko
1 dcl olej
800 g polohrubá mouka
4 – 5 lžiček sušeného droždí nebo 50 g čerstvého
1 rovná lžička cukr krystal
2 vrchovaté lžičky sůl
3 žloutky na potírání
kmín, strouhaný sýr na posypání /podle chuti/
obyčejné nůžky nebo radýlko na stříhání, krájení trojúhelníčků

Náplň :
250 g Hera nebo máslo /stačí i 125 g/
12 stroužků česnek prolisovaný
2 žloutky
Sůl

Těsto jsem si nechala udělat v domácí pekárně na program Příprava nebo Těsto, ale můžete ho vypracovat i normálně rukama a nechat tak 1 hodinku kynout.
Mezitím si připravíme náplň – smícháme Heru s česnekem, žloutky a osolíme.
Pak těsto rozdělíme na 5 částí, rozválíme, potřeme náplní a zavineme jako závin. Dáme na plech s pečící podložkou nebo papírem. Potřeme důkladně žloutkem, posypeme kmínem nebo sýrem /podle chuti/.
Nůžkama nastříháme na každém závinu tvary trojúhelníčků /stačí nastřihnout jen horní část těsta/ nebo radýlkem . Dáme do rozpálené trouby asi na 180 stupňů na asi 30 – 35 minut.
Po upečení jednotlivé trojúhelníčky od sebe oddělíme např. příborovým nožem.

juranka
7. dec 2013

baby kucharocky, na zajtra som vybrala z mrazaku bravcove kare, mam v chladnicke aj dost sampinonov, co by sa z toho mohla vykuzlit??? ako sa robia tie plnene sampinony??? co do toho ide?

anavila
7. dec 2013

@womankc
@lululka
@jasminet dakujem baby, za tipy. nakoniec somsa rozhodla pre klasiku..vývar z domácimi rezancami z domácich žtučkýh vajec, mnam. a Ryža, hranolky, hovädzie na sampinonoch a este urobim take nakorenene kuracie masko na rezance, ošmahnem na oleji...juj, letim vybrat z mrazaku,skoro som na tu kuracinu zabudla 😀 😀 a robila som straciiatella rez a vanilkove rožky... 😀

hyta
8. dec 2013

@juranka Ahoj, ja som plnené šampióny robila takto: Samotné klobúčiky dám do vriacej vody s pár kvapkami citrónu, asi na 2-3 minútky. Nožičky nakrájam na drobno, trošku vydlabem i tie hlavičky, aby sa mi lepšie plnili. Na troške oleja spením nakrájanú cibuľku, pridám nakrájané nožičy a posolím, ochutím korením, chvíľku popražím.Potom pridám na kocky nakrájanú šunku, rozmrvím syr NIVA, ale môžeš i akýkoľvek smotanový syr a hotovo. Hlavičky naplním touto zmesou, dám do rúry na pečiacom papieri a ešte posypem strúhaným syrom.Je to ozaj mňamka.

eva7780
8. dec 2013

kuracia polievka,gril.kur.stehna s ryzou,jablkove pyte 🙂

briketa
Odpoveď bola odstránená
briketa
Odpoveď bola odstránená
lydia22
8. dec 2013

My dnes troska netradicne sosovicova polievka a ryzovy nakyp s jablkami

vivusika
8. dec 2013

u nás dnes slepačia polievka od včera, dnes dusená červená kapusta, domáca parená knedľa, pečené morčacie krídla a aj kúsok pekného ozaj mäsového bravčového bôčika 😉

lucikatn
8. dec 2013

polievka z kuracích srdiečok so zeleninou a ryžovými rezancami, pečená krkovička na cesnaku + dusená kyslá kapusta a domáca parená knedľa a samozrejme pár parených buchiet

mami.sk
8. dec 2013

dnes varí manžel 😀 kurací vývar s rezancami a bravčové rezne so zemiakovou kašou 😉 ako dezert som upiekla muffiny s čučoriedkami 😉

efci
8. dec 2013

Brokolicova kremova a kuracie rizoto so syrom. A vecer si idem nachystat cesto na linecke, vanilkove rozky a kosicky. Vecera bude tuniakovy quiche a potom sa opat chystam na varene vinko a nechcelo sa mi piect tak aspon palacinky nutelove k tomu.

nelly3
8. dec 2013

svieckova a knedlik🙂

nelinka0401
8. dec 2013

Ahojte.u nás už navarené už len koláčik dorobiť 🙂 takže,polievka z bravčových kostí so slížikmi a zeleninou,rezne obalované v strúhanke a slnečnicových,sézamových a lanových semiačkach k tomu ryža s hráškom a posledné domáce rajčiny som použila na šalátik.tento rok strašne rýchlo dozreli.a mám vytiahnuté lístkové cesto na čokoládové croasanty 😀 či ako sa to píše

emma2310
8. dec 2013

@efci my mame to iste 🙂

levandullka
8. dec 2013

Moje prvé tohtoročné vianočné koláčiky - škoricové hviezdičky s domácim BIO marhuľovým džemom a čokoládou 🙂

irsina83
8. dec 2013

@levandullka su krasne 🙂

linda144
8. dec 2013

@levandullka mnám vyzeraju super, múžem poprosiť recept?

levandullka
8. dec 2013

@irsina83 Ďakujem 🙂