Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
naše raňajky zapekané bagetky, čaj
obed zemiakovo fazuľový prívarok s volským okom 🙂
Dnes bryndzové halušky
dnes slepacia polievka s rezancami a spenatove halusky s nivovou omackou,zajtra svieckova na smotane a knedlaa dezert este vymyslim 🙂
tak dnes dojedáme zo včera - španielske vtáčky z hovädzinky so zemiakovou kašou 🙂
dnes polievka fazuľová zo včera a cestoviny s kuracím mäsom na karí so smotanou 😉
U nás polievka kuracia s rezancami a k tomu údené kuracie stehná, zemiaky, zeleninový šalát.Na zajtra polievka ešte zostane a k tomu urobím mäsovú roládu, opečené zemiaky, šalát. Upiecť idem banánovú bábovku.
Baby,poradíte mi recept na pečenie chleba? Lebo vždy,keď nejaký upečiem je vo vnútri taký tuhý,alebo ako to nazvať a kôrka býva veľmi tvrdá..neviem kde robím chybu..
Dnešní Moje česnekové trojúhelníčky
Těsto :
5 dcl mléko
1 dcl olej
800 g polohrubá mouka
4 – 5 lžiček sušeného droždí nebo 50 g čerstvého
1 rovná lžička cukr krystal
2 vrchovaté lžičky sůl
3 žloutky na potírání
kmín, strouhaný sýr na posypání /podle chuti/
obyčejné nůžky nebo radýlko na stříhání, krájení trojúhelníčků
Náplň :
250 g Hera nebo máslo /stačí i 125 g/
12 stroužků česnek prolisovaný
2 žloutky
Sůl
Těsto jsem si nechala udělat v domácí pekárně na program Příprava nebo Těsto, ale můžete ho vypracovat i normálně rukama a nechat tak 1 hodinku kynout.
Mezitím si připravíme náplň – smícháme Heru s česnekem, žloutky a osolíme.
Pak těsto rozdělíme na 5 částí, rozválíme, potřeme náplní a zavineme jako závin. Dáme na plech s pečící podložkou nebo papírem. Potřeme důkladně žloutkem, posypeme kmínem nebo sýrem /podle chuti/.
Nůžkama nastříháme na každém závinu tvary trojúhelníčků /stačí nastřihnout jen horní část těsta/ nebo radýlkem . Dáme do rozpálené trouby asi na 180 stupňů na asi 30 – 35 minut.
Po upečení jednotlivé trojúhelníčky od sebe oddělíme např. příborovým nožem.
baby kucharocky, na zajtra som vybrala z mrazaku bravcove kare, mam v chladnicke aj dost sampinonov, co by sa z toho mohla vykuzlit??? ako sa robia tie plnene sampinony??? co do toho ide?
@womankc
@lululka
@jasminet dakujem baby, za tipy. nakoniec somsa rozhodla pre klasiku..vývar z domácimi rezancami z domácich žtučkýh vajec, mnam. a Ryža, hranolky, hovädzie na sampinonoch a este urobim take nakorenene kuracie masko na rezance, ošmahnem na oleji...juj, letim vybrat z mrazaku,skoro som na tu kuracinu zabudla 😀 😀 a robila som straciiatella rez a vanilkove rožky... 😀
@juranka Ahoj, ja som plnené šampióny robila takto: Samotné klobúčiky dám do vriacej vody s pár kvapkami citrónu, asi na 2-3 minútky. Nožičky nakrájam na drobno, trošku vydlabem i tie hlavičky, aby sa mi lepšie plnili. Na troške oleja spením nakrájanú cibuľku, pridám nakrájané nožičy a posolím, ochutím korením, chvíľku popražím.Potom pridám na kocky nakrájanú šunku, rozmrvím syr NIVA, ale môžeš i akýkoľvek smotanový syr a hotovo. Hlavičky naplním touto zmesou, dám do rúry na pečiacom papieri a ešte posypem strúhaným syrom.Je to ozaj mňamka.
kuracia polievka,gril.kur.stehna s ryzou,jablkove pyte 🙂
My dnes troska netradicne sosovicova polievka a ryzovy nakyp s jablkami
u nás dnes slepačia polievka od včera, dnes dusená červená kapusta, domáca parená knedľa, pečené morčacie krídla a aj kúsok pekného ozaj mäsového bravčového bôčika 😉
polievka z kuracích srdiečok so zeleninou a ryžovými rezancami, pečená krkovička na cesnaku + dusená kyslá kapusta a domáca parená knedľa a samozrejme pár parených buchiet
dnes varí manžel 😀 kurací vývar s rezancami a bravčové rezne so zemiakovou kašou 😉 ako dezert som upiekla muffiny s čučoriedkami 😉
Brokolicova kremova a kuracie rizoto so syrom. A vecer si idem nachystat cesto na linecke, vanilkove rozky a kosicky. Vecera bude tuniakovy quiche a potom sa opat chystam na varene vinko a nechcelo sa mi piect tak aspon palacinky nutelove k tomu.
svieckova a knedlik🙂
Ahojte.u nás už navarené už len koláčik dorobiť 🙂 takže,polievka z bravčových kostí so slížikmi a zeleninou,rezne obalované v strúhanke a slnečnicových,sézamových a lanových semiačkach k tomu ryža s hráškom a posledné domáce rajčiny som použila na šalátik.tento rok strašne rýchlo dozreli.a mám vytiahnuté lístkové cesto na čokoládové croasanty 😀 či ako sa to píše
@levandullka su krasne 🙂
@levandullka mnám vyzeraju super, múžem poprosiť recept?
@irsina83 Ďakujem 🙂

ahojte, dnes sme mali na obed fazulkovu na kyslo zo sojoveho mlieka a smotany zahustenu rozmixovanymi vlockami, dojedli sme vcerajsie spagety a spravila som balese, jeden len osoleny s tymianom k polievocke a druhy slivkovy so skoricou a mletymi orechami.