Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Tak my jsme si dnes dali na oběd tohle :
Kakaové hřebeny
Ingredience
těsto: 280 ml mléka, 2 lžičky medu, 2 vejce, větší špetka soli, 160 g krystalového cukru, 120 g rozpuštěné vlahé hery, 700 g hladké mouky, 40 g čerstvého droždí
dále: kousek másla, kakao, moučkový cukr, vejce na potření
Postup
Suroviny na těsto vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme vypracovat a nakynout těsto.
Hotové nakynuté těsto rozdělíme na poloviny.
Každou polovinu rozválíme na tenký čtverec nebo obdélník.
Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme přes sítko kakaovým práškem a pak moučkovým cukrem.
Posypanou placku přeložíme na poloviny posypem dovnitř. Horní stranu opět potřeme máslem, posypeme kakaem a cukrem a znovu přeložíme na poloviny. Zlehka přejedeme válečkem.
Vzniklý pás rozkrájíme na proužky. Každý z jedné strany nakrájíme (nedokrojíme) na několik úzkých pásků (viz foto) a uložíme na plech vyložený papírem na pečení. Při pokládání trošku prohneme.
Na plechu necháme chvíli kynout, potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Upečeme dozlatova (asi 15 minut).
Hotové můžeme pocukrovat.
ja som dnes kúpila v lidli králika a je z toho dobrý paprikáš
Ahojky,dnes u nás guláš ...pečené bravčové,ryža a šalát s čínskou kapustou,paprikou a rajčinou. Všetkého toľko,aby sme zajtra nemuseli variť. A piekla som muffinky s malinami, s ríbezľami a s čokoládou. 🙂 Pekný večer
naša večera topeničky s diabolskými toastami, čaj
Žienky, vedeli by ste mi poradiť, kde by som kúpila formu na bábovku? Ale chcem takú poctivú keramickú - ako boli kedysi
@boubelka0021 no veľmi rada by som dala recept, ale tiramisu je s prášku. Išlo tam liter smotany, a spolu sa to vyšlahalo. Doniesol mi to švagor z Talianska, ale musím povedať, že lepšie tiramisu som ešte nejedla 🙂
vcera fazulova polievka a ryzovy nakyp, dnes kremova brokolicova s krutonkami a granadir, zajtra dojeme polievku a bude losos na masle a zemiakova kasa... a dnes este babovka margot 🙂
Zajtra a pozajtra bude cviklova polievka s jacmennymi krupami,deti telacie masko dusene a priloha bulgur. No a ja rozmyslam,co si k tomu bulguru spravim.ci len zeleninu alebo sojove maso..
ahojte, chcela by som velmi pekne poprosiť, keby ste si niektorá našli čas a lopatisticky mi vysvetili, ako pripravujete červenú šošovicu, bulgur, kus kus..a ešte aj nejaké iné typy uvítam. ale chcela by som aj vedieť, s čím to podávate, čiže nielen ako sa napríklad červená šošovica varí- to som si prečítala návod.. ale typ, ako ju podávať. ďakujem moc.
@raza skusim aspon strucne. Cervenu sosovicu davam,do,zeleninovych polievok (rozvari sa mi tam sice,ale,to neva).
kuskus a bulgur pouzivam,ako prilohu k zelenine,masu (ako obmena zemiakov,ryze ci cestovin.
bulgur zalejem,vriacou vodou v pomere 1:2,vari sa cca 5minut,necha sa odstat.
kuskus sa zaleje vriacou vodou ,pomer,1:1,5 a nechas odstat 15-20 minut.
ja pouzivam ako,prilohy aj pseno,pohanku,spaldu,quinoy,kukuricnu kasu..
a okrem klasickych strukovin a cerv.sosovice aj fazulu mungo a fazula,azuki.
jacmenne krupy sa daju pouzit ako priloha,ale,i do zeleninovej polievky.
naše raňajky puding jahodový s piškotami
Pekné upršané ránko všetkým. U nás bude dnes na obed hubová polievka s haluškami zo špaldovej múky, k tomu palacinky 321 plnené tvarohom a domácim marhuľovým džemom.
Ahojte maminky my sme 4dni papali maso na stave a ryzu s pohankou a prilohu zeleninu a dnes konecne nemasove! Kel ale opekana klobasa nesmie chybat a malemu detsky vareny parok
náš obed krémová brokolicová polievka s krutónmi, tvarohové šišky 🙂
ahojte, ja dnes varím polievku šampiónovú krémovú , fašírky, varené zemiaky s opraženou cibuľkou a ľadový šalát, aj keď máme ešte dosť suchých koláčikov z Vianoc, predsa len sa mi žiada niečo iné, iupečiem kysnutý marhuľový a slivkový koláč 🙂
špargľová polievočka... 🙂 a kuracie mäsko s pečenými zemiakmi
dnes nám zostala zo včera sviečková, ale bude tentokrát i polievka - obyčajná vajíčková ;)
Dnes zemiakové placky
ahojte, my sme vcera mali gulasovu polievku, ostala mi ryza tak som k nej len dorobia bravcove rezanceky so zeleninou. Dneska sosovicova polievka a segedin s knedlou 🙂

@dabon Ahoj to Titamisu tí pekné drží nedáš mi recept? 🙂 ďakujem