Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Lekvárové buchty
Suroviny na 20 porcií:
• 350 g múka polohrubá
• 1 PL krupicový cukor
• 1 PL vanilkový cukor
• 1 kocka droždie
• • 200 ml teplé mlieko
• • 1/2 KL soľ
• • 70 g rozpustené maslo Flora gold
• • lekvár
Postup receptu:
Do misky dáme preosiatu múku. Pridáme cukor,soľ,rozpustené maslo a rozmrvené droždie.
Prilievame mlieko a vypracujeme vláčne cesto.
Necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút. Potom dáme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm.
Nakrájame na obdĺžniky a plníme lekvárom
Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme kysnúť aspoň 15 minút. Pred pečením potrieme žĺtkom.
Pečieme 15 minút do hneda.
Potrieme olejom.
@kuriatko84 ahoj kde si objednala tu bednicku ? dakujem
@trudka4 si šikulka ,hned by som jeden ochutnala 😝
@lululka555 děkuju 🙂
ahojte 😎
dnes som varila zeleninovú polievku s krupicovými haluškami, piekla som kuracie stehná na masle s paprikou a rajčinami ,k tomu basmati ryža a aj plnka varená v sáčku. A broskyne 😉
a rozmýšlam ,že idem vyskúšať tie bagetky,čo nedávno pridala recept @danielaj .
... pre inšpiráciu pridávam koláčik, asi ho vyskúšam cez víkend http://varecha.pravda.sk/recepty/nutellova-ruza... 😉
@natinecka krem na muffiny je maslovo pudingovy: 3 dcl mlieka, 200g krystal.cukru, 1 vanilkovy cukor, 1 vanilkovy puding v prasku, 1 maslo ( 250g ). Vsetko okrem masla zmiesame a uvarime husty puding, po vychladnuti vmiesame maslo. Tentokrat som na koniec pridala potravinarske farbivo.
dnes rychlovka 🙂 polievka zo struhanej korenovej zeleniny a struhanka.... a asi po 5-tich rokoch som spravila fliacky s tvarohom (rozmiesany s vanilinovym cukrom a kys.smotanou). nemala som hrozienka, tak som zaimprovizovala a ozdobila som to cerstvymi malinami a trochou struhanej cokoladky.... taka vylepsena klasika 😉
na zajtra urcite zostane polievka a k nej spravim sosovicovy privarok s vajickom.
vyvar z kacacich drobkov s cestovinou, kuracie sote s tarhonou
Jasminova ryza a brav.sote so zeleninou.
Karfiolová polievka, zapekané plnené šampiňóny so zeleninou a palacinky.
že rajčinková polievka a ryžový nákyp a na zajtra mám vymyslený kurací perkelt
pre moje baby som upiekla perník 🙂
dnes morčací perkelt s haluškami 🙂
@terezkazuzana Mnam, mnam, prosim, pozvi ma na veceru 😀
ja som varila zeleninovu polievku-brokolica, zemiak, zeleny hrasok, mrkva, trochu jemnych krupkov a rybie file, s podusenou mrkvou a cuketou plus celozrnna ryza.... 🙂
ja som varila kuracie rizoto s čínskou zeleninou 🙂
@terezkazuzana zemiačky si dala do fritézy? 🙂
Brokolicová mliečna polievka, hrianky
zajtra by som si chcela spraviť kuracie na prírodno a k tomu prílohu zo zelených strukov...ale neviem ako ich pripraviť, mám doma len mrazený polotovar 🙂
ďakujem za receptíky 🙂 a čo je ešte k tomu dobré? napr. mrkva?...tiež poprosím prípravu 🙂
naša večera pečená klobáska, horčica, kaiserky 🙂
my sme mali rajcinovu polievku s cestovinou a ostala nam knedla, tak sme ju spravili vo vajci 🙂 Inak predtym sme mali pecene kurca na kapuste a spominana knedla. A predtym paprikas s haluskami.
@terezkazuzana zemiačky sú pečené v trúbe aj žampiony...všetko jedným vrzom.

@anaku http://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovo-cvi...
😉