Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lienka2 Z mleteho masa:
Na spodok hlbokeho pekaca daj uvarene zemiaky a trosku popuc. Mlete masko ochutit solou, cesnakom, korenim, bylinkami a mletou paprikou (najlepsia je udena) polozit vrstvu masa. Potom vrstvu pokrajanej papriky a cubule (na kolieska) zas masko. Navrch platky paradajok a baklazanu. Upiect prikryte na 170°C asi 3/4 hodiny. Na zaver natrusit polamanu fetu a nechat zapiect.
dnes rajčinová polievka s písmenkami a palacinky - s nutelou, s jahodovým džemom a tvarohové 😉 ako dezert čučoriedkové muffiny 😉
@katkas1
vsetko merias jednou salkou, miesas a naberas velkou lyzicou 🙂...do formiciek davam papierove kosiky...mafin je cez 20ks...podla toho ako velmi plnis a tiez velkost salky, ale davam taku klasiku...
Postup:
1salka kryst.cukru, 2 salky polohr.muky, 1 vanilka, 1 prasok do peciva, 1 vajce, 3/4 salky oleja, 1 salka mlieka (mlieka mozes aj viac, podla tooh aby to bolo take normal cesto, nie moc riedke ani huste)...vsetko zmiesat lyzicou, do 3/4 plnit kosicky....ja robim tak, ze naplnim zopar kosikov bielym cestom a potom podavam do zopar kosikov cucoriedky, pozatlacam dnu, aby nezhoreli -neodporucam pridavat ovocie do cesta a tak zamiesat, aspon nie toto co farbi, zostane z toho nepekne filaove sesto :(, do dalsich cele kusky orechov tiez zatlacam dnu, a do zvysku cesta v miske zamiesam na kusky nakrajanu cokoladu (najlepsia je stilla kaufland ) a zamiesam a plnim do kosikov - tieto su vacsinou prve fuc 🙂...mame potom tri druhy mafin....pripadne mozes urobit aj tak, ze do bieleho cesta nastruhas citronovu koru 🙂 ale tie by som s ovocim nekombinovala, mozno len s orechami...
@lienka2 ja robím pizzové cesto bez kysnutia už roky, pozri u mňa v albume, je s kyslou smotanou a je výborné 😉 a čo sa týka fašírky na plechu, ja si klasika zarobím ako na normálne fašírky, mleté mäsko, namočené rožky, vajíča, dochuti´t soľ, cesnak, majoránka atď, naplním vareným vajíčkom, kápiou, párkom a pod. vytvarujem do tvaru vlaca a dám piecť 😉
@katkas1
prvy krat osm robila mafiny z tohto receptu a aj som pri nom zostala...podla mna je super...velmi neoblubujem hrncekove recepty, ale toto je naozaj fajn (so starsou dcerou ich zmakneme za chvilu, ked mensia spi)...robila som aj napr kokosove a to tak, ze som dala jednu salku muky, do druhej som dala len tak na dne muku a do zvysku salky som dosypala kokos...pripadne tak isto spravis aj orechove cesto, kakaove cesto nerobim, ale tiez sa to da, ze das o lyzicu, vde menej muky a pridas kakao...ved vyskusaj a uvidis...
@lienka2 jasné aj podlejem na začiatku a ako dlho? čo ja viem, ja nejak čas nesledujem pri varení , pečení, nazerám, ak je už pekne upečená , tak je hotovo, asi hodinku pod alobalom alebo prikrytú, potom po asi hodinke odokryjem a ešte dopečiem navrchu, asi 20 minút, neviem presne, len som ešte zabudla napísa´t, že obalím samozrejme v strúhanke celý valec až potom dám piecť 😉
Jednoduchá medová torta, Easy Honey Cake
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/517-jedn...
@boubelka0021 Ako ho robis, prosim ta?
naše raňajky puding s piškotkami, baby si priali
Ahojte, u nás sme včera mali cesnakovú polievku so syrom a lososa s bylinkami a citrónom na masle, zemiaky, šalát. Dnes mám na pláne bryndzové halušky a paradajkovú polievku.
kocky, nemate prosim osvedceny recept na oskvarkove pagace?
mama robila dobre, ale kedze tu uz nieje, tak som sice zdedila kucharske knihy, ale ma ich tam asi 10receptov na oskvarkove pagace a nechce sa mi skusat, ktore su osvedcene....
dakujem!
no dnes chem wokovat 😀 😀 😀 morcacie prsia zo zeleninkou so sladko kyslou omackou. a potom do toho primiesam cinske hrube rezance.... mnam uz sa tesim.
@zabka79 Ahoj, na halušky dávam cca 4-5 väčších zemiakov, 1 vajce a polohrubú múku, tú tak od oka, aby cesto nebolo ani riedke, ani veľmi husté a osolím. Dobré je, nechať si chvíľku zarobené cesto postáť, lebo soľ so zemiakmi Ti pustí trošku vodu a cesto potom môže byť redšie ako by si chcela, takže môžeš zasa dosypať trocha múky.
Ahojte u nás dnes karfiolová polievka a maďarský guláš s knedľou.
fazuľová polievka s údeným a pangasius s kašou
U nas bude dnes zapekana cestovina s brokolicou 🙂
no ,ked je uz dnes ten piatok a snazim sa v piatok byt nemasova...tak halusky s kyslou kapustou budu na obed u nas po prvy krat ich robim...

@zita19 dakujeeeem