icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

katkas1
21. feb 2014

@gabikkas nie su rovne, to sa ti len zda, su take celkovo mensie lebo ta forma co som kupila je taka mensia aj tie kosicky, su pekne vypukle, upiekli sa mi dobre, pekne vyskakali, a mozno aj zato sa ti to tak zda ze som fotila cerstvo poliate cokoladou tak sa leskli a este aj mame zle svetlo, ale su pekne kopceky. z kade objednavas tu hmotu?ja som tiez doteraz robila z tych cukrikov ale uz ma to tiez nebavi, a stale mi zostala kopa ruzovych 😠

gabikkas
21. feb 2014

@katkas1 ja si neobjednavam, mame v Ziline kamenny obchod sikonvamama...za 1.4kg dam 8.5e...robila som uz viacero...mozem ti poslat aj fotky ak mi das mail...robila som aj auto segre na svadbu, bolo treba vyvalkat obrovsky plat, lebo auto bolo velmi velke, vysoke...neverila som, ze to prenesieme bez toho, aby sa mi to potrhalo...a nehovorim o tom, ze potahovka prezila asi 35stupnov, hadam este aj o pol noci bolo okolo 30...velmi horuco bolo, cestu autom asi 150km...ziadne orosenie, zmaknutie, drzala super...a figurky, zvieratka, kvety pomocou formiciek, rucne robene ruze alebo cokolvek sa z nej dobre modeluje, dost rychlo to schne, takze drzi tvar aky treba....jedna nevyhoda je, ze je dost tvrda a musi sa vypracovat v rukach a az potom valkat...ale zevraj sa moze aj do mikrovlnky dat, neviem, neskusala som, nemame mikrovlnku....pod potahovku davam len maslo a cukor, ziadny palmarin, heru, krem....istota je istota 🙂 tak mi to poradil aj ten ujo v obchode...
...inak ja osobne marcipan velmi nejem...a pri detoch velmi prizmurujem oci, predsa len to nieje nic moc...

katkas1
21. feb 2014

@gabikkas my tiez nejeme marcipan, iba deti ale raz do roka si mozu dat, nam to vobec nechuti, mail ti dam do ip, ty si vyucena cukrarka?ja som v tomto len amater ale vari a peciem uz od 12

luciok
21. feb 2014

Dnes bola hŕstková polievka a lievance s domácim ríbezľovým džemom 😝 Recept som vyčítala z Hrnčekovej kuchárky čo sme vyhrali minulú sobotu na plese

gabikkas
21. feb 2014

@katkas1 ze vyucena cukrarka 🙂 to ma naozaj pobavilo 🙂 nie ja mam technicke vzdelanie aj strednu aj vysoku skolu...od pecenia vzdialene na miiile daleko 🙂
podla mna piect moze kazdy, nie je v tom ziadna veda 🙂 len treba chciet, nebat sa toho...treba trosku fantazie a citu...vsetko sa da naucit...ja som vela veci zacala robit az teraz, ked mam deti...a pecenie toriet je jednou z nich 🙂

katkas1
21. feb 2014

@gabikkas robis aj na predaj?ja zatial len pre deti ale svokor bude mat 60 na vianoce tak bude isto daka velka oslava tak som rozmyslala ze mu nejaku upeciem, pravdepodobne kruh, potiahnuty na bielo len neviem ako ozdobit, neviem, jaupeciem cokolvek to nie je problem, len zase tie krpatucke ozdoby su pre mna dost problem, ja som skor na take chlapske roboty, nemam precizne ruky

gabikkas
21. feb 2014

@katkas1 nie na predaj...len pre rodinu...s tym smartflexom to ide v pohode...ved vyskusaj...ja som tiez technicky typ...ale raz za cas sa s takymto rada pobavim, v maji budu mat obe zabky narodeniny, tak tiez mam v plane cosi upiect..

katkas1
21. feb 2014

@gabikkas pekne, pozerala som, ja som dcere robila teraz na narodky v januari kittynu zase 😀 na zelanie a syn bude mat v aprili narodky a rozmyslam ze spravim smolka, laebo lepsie povedane smolkovsku hlavu

rea92
21. feb 2014

Ja som dnes varila zelerovu smotanovu polievku a ako druhy chod zivansku 🙂 Drahy si velmi obed dnes pochvaloval 😀

katkas1
21. feb 2014

@gabikkas taketo 🙂

gabikkas
21. feb 2014

@katkas1 krasne 🙂 a pre svokra...mozno by viac ocenil slanu tortu 🙂 aj ked moj svokor je strasne na sladke... podla mna ked urobis obdlznik (dost sa z neho nakraja ked je viac ludi na oslave)a na vrch nejake kvety, tak tym nic nepokazis...

katkas1
21. feb 2014

@gabikkas budem rozmyslat aj nad tou slanou este, ale za to vidno riadny rozdiel mezdi potahmi, synova je z cukrikov

michelle22
21. feb 2014

Nas tyzden-pond.a ut. - kuraci perkelt
Str.-fazulovy privarok s volskym okom, kremova brokolicova polievka
Stvr.- spagety s tuniakom a paradajkami
Piat. - ryzovy nakyp a porova polievka
Vikend- este netusim 😕

danielaj
21. feb 2014

ahojte, dnes sme mali omáčku z červenej šošovice zo včera, a robila som pečené kuracie stehná na zamiakoch a kyslej kapuste, a cmarový mramorový koláčik s marhuľami a slivkami, pridávam foto včerajšej poschodovej hrnčekovej vianočky pred upečením, po upečení som nestihla ani odfotiť, hneď sa do nej pustili, ako vždy 😉

eva7780
22. feb 2014

kuracie rizoto,cicerova polievka a pudingos, zajtra budú brav. vyprážané rezne a zemiaky, polievka dnešná 🙂

lalus
22. feb 2014

včera fliačky s kapustou
dnes rožkové pirohy
zajtra vývar s rezancami, knedľa + segedín

a nejaký koláč, ale ešte netuším aký 😕

lydia22
22. feb 2014

Dnes mame halušky s tvarohom

lucikatn
22. feb 2014

dnes varím v maximálne sťažených podmienkach - práve boli zobrať starú kuch. linku a novú prídu zmontovať až v utorok..... no posnažím sa urobiť dusenú kapustu s krkovičkou a domácou knedľou 😅

vivusika
22. feb 2014

my len halušky so syrokrémom a slaninkou, zakysanka... a nepečiem, pokazila sa mi rúra 😒

marianna2468
22. feb 2014

@meinkonka mozem poprosit ako si robila tie brokolicovo-syrove placky?dakovala 🙂

nelinka0401
22. feb 2014

ahojte,dnes bolonské cestoviny a slepačiu polievku, 😉

sharmana
22. feb 2014

Dnes: zelerová krémová polievka, bravčové pleco s omáčkou "á la sviečková", cestoviny

gianni
22. feb 2014

zeleninová pomixovaná so zemiakmi, perkelt z br.pliecka so šampionmi + tarhoňa
čokoládový puding s piškotami

tortelinka
22. feb 2014

my dnes guľáš, zajtra bude kačka s kyslou kapustou a citronový koláč
nemáte nejaký dobrý typ na kuracie stehná, niečo iné ako upiecť...nejaká omáčka k tomu alebo tak 😅

iinuska
22. feb 2014

karfiolovo- hraskova polievka, makove slize

stellamaris
22. feb 2014

dnes karfiolova polievocka, plnene kapustove zavitky s varenymi zemiakmi 🙂

rendita
22. feb 2014
levandullka
22. feb 2014

Dnešný obed - zapekané cestoviny s paradajkami, špenátom, cukinou, šampiňónmi a pestom 🙂

veverka24
22. feb 2014

Slepacia polievka na vyhnanie choroby🙂 a objednana cina.. A podla velkosti porcie bude aj na zajtra;) takze sa nam menucko nejako posuva a nedelne rezne budu na pondelok

hasleerka
22. feb 2014

fazuľová polievka a špenát s kašou a volským očkom