icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

bambina78
19. mar 2014

@raza napriklad domaci vajickovy salat?? s jarnou cibulkou mmmm 😉

bambina78
19. mar 2014

vecera: pizza sunkove detom a klobasovo-slaninovo-cibulova pre mm 😉

bambina78
19. mar 2014

pizze

bambina78
19. mar 2014

nechce mi hodit fotky, takze bez obrazka 😀

lenkaleg
20. mar 2014

@leushkka anoooo🙂))....ci blba otazka? Co si dala podneho hrach mrazeny alebo.....

tinaaa84
20. mar 2014

moje včerajšie špaldové pizza štangle s cesnakovým dresingom. Ale pre veľký úspech som ich nestihla všetky odfotiť.

monacanka
20. mar 2014

dneska mame hrachovu polievku s parkom a chlebikom a druhe bude svieckova na smotane s knedlikom a brusnicovou omackou a mam kupene jablka tak som spravila jablcnik aspom bude aj na zajtra

ivi31
20. mar 2014

Dnes paradajková polievka a granadír 😉

sara1308
20. mar 2014

bravčové na smotane+ kolienka, jarná polievka 🙂 ešte nemám uvarené, preto bez fotky 😀

nelly3
20. mar 2014

@soniatko
http://www.pluska.sk/dobre-jedlo/clanky/sladke-...
ja robievam tento, je uzasny, jednoduchy, ale davam tam mascarpone do plnky.

tinuskaha
20. mar 2014

kapustove fliacky a paradajkova polievka s syrom

adrika762
20. mar 2014

Francúzka polievka a k tomu Važecká pochúťka - zemiakové placky plnené br. meskom + kuracia pečienka na vrch zase placka a potreté kyslou smotanou a postrúhať navrch syr. Výborne jedlo a sýte.

lululka555
20. mar 2014

ahojte 😎 dnes zeleninová ( mrkva,zeler,zemiak,brokolica,karfiol,hrášok ) polievka s haluškami,pečené kuracie stehná na masle s paprikou a paradajkou a k tomu zeleninová ryža 😝

lululka555
20. mar 2014

@raza u mňa v albume je napísaný,ako obližprst torta 😉

bambina78
20. mar 2014
cora30
20. mar 2014

Včera som robila zemiakovo -karfiolový prívarok s varenými vajíčkami. Dnes.Pečené kura v jánskom skle na zeleninovej výstielke: zemiaky, mrkva, karfiol a cesnak. Kváskové kaiserky budú poobede...ešte kysnú.. Zajtra dukátové buchty z celozrnnej múky s van. pudingom a paradajková polievka.

adulka1979
20. mar 2014

Ja dnes nevarím, máme zo včera mäsko na šťave s hráškom a ryžou. Len možno spravím palacinky, mám na ne chuť... 😝

kikatko
20. mar 2014

tiež len dojedame ale dnes vari moja mala- už aj začala- dozdobila mi kafe sedmokraskami a maminke moc chutili

labocca
20. mar 2014

dnes na obed🙂 karfiolova polievka s hraskom a liatym cestickom....kuracie sote so sparglovou omackou a opekane zemiaky......a chcelo by to aj nejaky dezert🙂...hm

labocca
20. mar 2014

@tinaaa84 vyzeraju uuuzasne...mozem poprosit recept??🙂 Vdaka....

nikoletah
20. mar 2014

Kurací paprikáš s domácimi haluškami🙂 😝

adulikka
20. mar 2014

Perkelt z kuracích krídel plus kolieska

m_ij_ka
20. mar 2014

kurací vývar, špenát, zemiakové pyré, volské oko

tinaaa84
20. mar 2014

@labocca Jasné, rada sa podelím a nielen vyzerajú, ale aj chutia.
Pizza štangle

300 g polohrubej špaldovej múky
2 žĺtky
štipka soli
1 PL olivového oleja
1/2 kocky droždia
200 ml mlieka
1 ČL trstinového cukru

Postup:
Zo 100 ml teplého mlieka, droždia a 1 ČL cukru si urobíme kvások, necháme asi 5-10 minút vykysnúť. Do misky si dáme múku, 1 PL oleja, štipku soli, 2 žĺtka a zvyšok mlieka a vykysnutý kvások. Ja som najprv cesto prepracovala elektrickým šľahačom a potom ručne. Cesto by malo byť vláčne a nemao by sa lepiť. Takže ja som musela pridávať po troškách múku. Cesto som nechala 30 minút odpočívať. Potom som si na pomúčenej doske vyvaľkala rukami šúľance. Tie som ukladala na plech vyložený papierom na pečenie. Papier treba troška potrieť olivovým olejom, aby sa štangle neprilepili. Piekla som na 250 stupňov asi 10 minút a hneď po vybratí z rúry som ich potrela olivovým olejom zmiešaným s 1 prelisovaným strúčikom cesnaku. Štangle sme si namáčali do cesnakového dresingu. 3 PL kyslej smotany, 1 PL bambina, soľ, štipka vegety a 4 prelisované strúčiky cesnaku. Dobrú chuť

daniz
20. mar 2014

dnes asi zemiakové placky

tinaaa84
20. mar 2014

my dnes máme sviečkovú (mäsko schované pod nádielkou šťavy) a špaldové škoricové osie hniezda s jablkovým pyré

tinaaa84
20. mar 2014

pardon, zabudla som foto

bubulacka
20. mar 2014

Babyyyyyy prosim prosim - potrebujem zaručene dobry recept na steaky 🙂
Tie z internetu nefungujú 😠 inak som dobrá kuchárka, ale hovädzie steaky proste pripraviť neviem. Maso mam z mladého bycka (rostenka alebo svieckova) uz 2 dni napacovanu v ol.oleji s korením. Vždy ked sa snažím, skúšam rozne možnosti, maso je proste tuhé. Vačšinou robím tak ze prudko orestujem a potom este skúšam dopiect v trube, pre mna well done a pre polovičku médium alebo medium rare 😅
Prosim nejaka steakova gazdinka nech mi pomôže, chcem potešiť polovičku 😀 😔
Dakujem pekne!

bubulacka
20. mar 2014

@tinaaa84 mňam mňam tie stangle musia byt super!