icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lucikatn
9. apr 2014

@tatianka79 drzim palce nech sa podari. Ja som presla cele okolie a nikde som ho nenasla tak som ho kupila na trhu 🙂

briketa
9. apr 2014

@davita ja som ateista ako bic , take veci ma ani nenapadnu. a co sa tyka jari, uz nas je jar cez zimu, teraz je uz leto v plnom prude 😉

bobinkask
9. apr 2014

ahojte v pondelok u nás dojedačky z nedele, v utorok ešte nedelný vývar s nitovkami, kuracie fašírky s kašou z červenej šošovice a korenovej zeleniny, šalát a dnes krémová zeleninová polievka s krutonmi, cestoviny s tofu a pestom z medvedieho cesnaku, tvarohovo-čokoládová bábovka 😵

irsina83
9. apr 2014

@bobinkask ahoj, das mi prosim ta recept na tu tvarohovo-cokoladovu babovku?? dakujem 😉

irsina83
9. apr 2014

Dnes som mala navstevu, spoluziacku s detickami a tam som upiekla pizzu, pizza stangle a olejovu babovku. Po pizze sa len tak zaprasilo, nestihla som odfotit, ale mam aspon babovku. Je vazne vynikajuca.

adena1
9. apr 2014

@lucikatn mozem sa spytat ako robis tie zemle z chlebovej muky?

lucikatn
9. apr 2014

@adena1 urobila som si cesto na nemieseny chlebik z varecha.sk no netvarovala som klasicky chlebik ale male bochniky krore som nechala kysnut 1 hod a upiekla

bobinkask
9. apr 2014

@irsina83 jasné, páči sa, robila som ju podla tohoto receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/tvarohova-babo... ale z celozrnnej špaldovej múky a do cesta som primiešala nastrúhanú čokoládu prdávam aj foto 😉...možem aj ja poprosit receptík na tvoju 😉 vyzerá mnamkovo 😵 dakujem

efci
9. apr 2014

@irsina83 vyzera uzasne zase ta babovka 🙂 To je ina ako to minule recept od svokry?

irsina83
9. apr 2014

@efci to je ten isty recept 😉 len je inak zafarbena 😉

raza
9. apr 2014

@lucikatn prosím,mohla by som poprosiť recept na ten kneckebrot? inak tiež robím polievku tak, ako ty, že len časť rozmixujem 😉 a s tými tortila mi si mi narobila také chute, že asi cez víkend spravím 🙂

irsina83
9. apr 2014

@bobinkask recept na babovku.
5 vajec
250gr pras. cukru
1dcl oleja
1dcl vody
250gr polohrubej muky
1/2 prasku do peciva

vajcia a cukor das na 10 minut slahat do miesica. vodu s olejom si nalej do jedneho pohara a muku s praskom do peciva si preosej. Ked su vajcia vyslahane prilej olej s vodou a postupne muku. Ak ju chces mat dvojfarebnu tak cca 2dcl cesta si odlej a zafarbi kakaom, alebo grankom. Daj piect na 180 stupnov na 30 -45 min. zalezi od toho aku mas formu. prvych cca 15 min zakry alobalom. keby nahodou privelmi hnedne tak zniz teplotu na 150.

briketa
9. apr 2014

@irsina83 raz v zivote som upiekla babovku a nikto sa jej ani nedotkol. Vobec ich to nelakalo. Tak sme nakrajali na porcie, zabalili a zaniesli do bezdomovskeho utulku. Aspon oni sa potesili 😉 Ja som chutnala, bola vyborna, nebola vobec sucha aj mi to bolo luto

irsina83
9. apr 2014

@briketa ja mam tento recept od svokry a urobila som ju treti krat a vzdy vysla super. Dokonca moja dcerka, ktora okrem perniku a torty od manzela nechce jest kolace tak ona si ju sama vypytala... o malom ani nehovorim. ten ako ju zbadal tak povedal mnam mnam 🙂 a chuti kazdemu kto si ju u nas dal. Inak po pravde, j a nie som velmi na babovky, ale ked ju ma rad manzel a deti tak pre nich ju robim 😉

Tak ste spravili dobry skutok a urcite sa potesili 😉 Ja ked nieco navarim, alebo napeciem co nechcu tak tiez rozdam, aby som nemusela vyhadzovat. Vzdy si jedlo najde svojich majitelov 🙂

luciok
9. apr 2014

@irsina83 Ja mám tento istý recept na bábovku od mojej maminy, robieva sa u nás roky a je vážne NAJ. Aj môj brobec ju miluje a keď ju vidí hneď kričí "bába" = bábovka 🙂

a2303
9. apr 2014

Ahojte, pridávam obedík 🙂
Krémová polievka z medvedieho cesnaku (cesnak som pridala len na konci a povarila max. 2 minuty, aby vitamíny zostali v polievočke). Pácovaná krkovička v olivovom oleji + horčica, cesnak, sol, petržlenová vňat, oregano, tymian, rozmarin, čierne korenie so slaninkou a zemiačiky na novej cibulke. Krkovičku bola v páci cez noc, pečená pomaly 2 hod, a bola vynikajúca, uplne mäkkulinka.

nmonika
9. apr 2014

po jedlach v lahsom prevedeni...som navarila velky hrniec gulasu,zeleninovo-kuracie rizoto,a cevapcici a zapekane zemiaky,,,vsetky tri jedla na 2 dni 🙂 A od piatku neviem co varit ☹

lucikatn
10. apr 2014

@raza recept mam v albume 🙂 to zahustovanie nam chti najviac kedze muky mame dost v kolacoch xixixi

m_ij_ka
10. apr 2014

naše raňajky rohlíky so syrom a šunkou, rajčinou 🙂

womankc
10. apr 2014

@a2303 ohromne to jedlo vyzerá, hneď by som si dala

a2303
10. apr 2014

@womankc ďakujem 🙂

womankc
10. apr 2014

@nmonika no tak zas niečo ľahšie, kuracie na šampiónoch s cestovinou, alebo haluškami, špenátové halušky zo syrom,. špagety s paradajkami a pazajkou poprípade s mozzarelou, granadír, nejakú rybku na bylinkovom korení + pyré , či pečené zemiaky, francúzske zemiaky, prívarky napr. cuketový, tekvicový, fazuľkový, halušky s kyslou kapustou , pečené zemiaky s rozmarínom a slaninou , šunkové fliačky , farfale s parenou brokolicou a syrovou omáčkou, teraz je aj špargľový čas, čo je vynikajúca vec, cestoviny s pórom a šampiónmi na masle a koreninách so sézamom ......................................

womankc
10. apr 2014

@a2303 už som si ho odpísala a veru v nedeľu si tvoj recept požičiam, mala si to aj pekne upravené

a2303
10. apr 2014

@womankc Ďakujem 🙂 nie je to pracné a je to fakt lahôdka. Ešte večer pred som si mäsko napácovala a na druhý rano už len dala piecť. Posielam presný recept:
http://varecha.pravda.sk/recepty/pecena-plnena-...

womankc
10. apr 2014

@a2303 ďakujem , v nedeľu si naši pomaškrtia 🙂

tinaaa84
10. apr 2014

My dnes dojedačky zo včera. Večer som robila koláčik, len som ho musela dať stuhnúť do chladničky, tak potom keď ho rozkrájam, pridám foto.

womankc
10. apr 2014

no ja som tri dni nevarila , normálne hehehehehhehehehehehhehehh 🙂 , mala som brigádu. Dnes teda to idem odčiniť a budú špagety s dusenými šampiónmi , zrejme paradajkovou drťou , bazalkou, alebo oreganom a syrom

a2303
10. apr 2014

@womankc rado sa stalo 😵

womankc
10. apr 2014

ČO chystáte na veľkonočné pečenie???????? ja rozmýšľam nad pardubickými perníčkami v tvare vajíčok a s cukrovou polevou farebnou a ešte jeden rez k tomu a veľkonočný mazanec a samozrejme baranček musí byť

m_ij_ka
10. apr 2014

my dojedáme zo včera slepý guláš, cestoviny s mäsom v syrovej omáčke 🙂