Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte v pondelok u nás dojedačky z nedele, v utorok ešte nedelný vývar s nitovkami, kuracie fašírky s kašou z červenej šošovice a korenovej zeleniny, šalát a dnes krémová zeleninová polievka s krutonmi, cestoviny s tofu a pestom z medvedieho cesnaku, tvarohovo-čokoládová bábovka 😵
@irsina83 jasné, páči sa, robila som ju podla tohoto receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/tvarohova-babo... ale z celozrnnej špaldovej múky a do cesta som primiešala nastrúhanú čokoládu prdávam aj foto 😉...možem aj ja poprosit receptík na tvoju 😉 vyzerá mnamkovo 😵 dakujem
@bobinkask recept na babovku.
5 vajec
250gr pras. cukru
1dcl oleja
1dcl vody
250gr polohrubej muky
1/2 prasku do peciva
vajcia a cukor das na 10 minut slahat do miesica. vodu s olejom si nalej do jedneho pohara a muku s praskom do peciva si preosej. Ked su vajcia vyslahane prilej olej s vodou a postupne muku. Ak ju chces mat dvojfarebnu tak cca 2dcl cesta si odlej a zafarbi kakaom, alebo grankom. Daj piect na 180 stupnov na 30 -45 min. zalezi od toho aku mas formu. prvych cca 15 min zakry alobalom. keby nahodou privelmi hnedne tak zniz teplotu na 150.
@briketa ja mam tento recept od svokry a urobila som ju treti krat a vzdy vysla super. Dokonca moja dcerka, ktora okrem perniku a torty od manzela nechce jest kolace tak ona si ju sama vypytala... o malom ani nehovorim. ten ako ju zbadal tak povedal mnam mnam 🙂 a chuti kazdemu kto si ju u nas dal. Inak po pravde, j a nie som velmi na babovky, ale ked ju ma rad manzel a deti tak pre nich ju robim 😉
Tak ste spravili dobry skutok a urcite sa potesili 😉 Ja ked nieco navarim, alebo napeciem co nechcu tak tiez rozdam, aby som nemusela vyhadzovat. Vzdy si jedlo najde svojich majitelov 🙂
Ahojte, pridávam obedík 🙂
Krémová polievka z medvedieho cesnaku (cesnak som pridala len na konci a povarila max. 2 minuty, aby vitamíny zostali v polievočke). Pácovaná krkovička v olivovom oleji + horčica, cesnak, sol, petržlenová vňat, oregano, tymian, rozmarin, čierne korenie so slaninkou a zemiačiky na novej cibulke. Krkovičku bola v páci cez noc, pečená pomaly 2 hod, a bola vynikajúca, uplne mäkkulinka.
po jedlach v lahsom prevedeni...som navarila velky hrniec gulasu,zeleninovo-kuracie rizoto,a cevapcici a zapekane zemiaky,,,vsetky tri jedla na 2 dni 🙂 A od piatku neviem co varit ☹
naše raňajky rohlíky so syrom a šunkou, rajčinou 🙂
@nmonika no tak zas niečo ľahšie, kuracie na šampiónoch s cestovinou, alebo haluškami, špenátové halušky zo syrom,. špagety s paradajkami a pazajkou poprípade s mozzarelou, granadír, nejakú rybku na bylinkovom korení + pyré , či pečené zemiaky, francúzske zemiaky, prívarky napr. cuketový, tekvicový, fazuľkový, halušky s kyslou kapustou , pečené zemiaky s rozmarínom a slaninou , šunkové fliačky , farfale s parenou brokolicou a syrovou omáčkou, teraz je aj špargľový čas, čo je vynikajúca vec, cestoviny s pórom a šampiónmi na masle a koreninách so sézamom ......................................
@womankc Ďakujem 🙂 nie je to pracné a je to fakt lahôdka. Ešte večer pred som si mäsko napácovala a na druhý rano už len dala piecť. Posielam presný recept:
http://varecha.pravda.sk/recepty/pecena-plnena-...
My dnes dojedačky zo včera. Večer som robila koláčik, len som ho musela dať stuhnúť do chladničky, tak potom keď ho rozkrájam, pridám foto.
no ja som tri dni nevarila , normálne hehehehehhehehehehehhehehh 🙂 , mala som brigádu. Dnes teda to idem odčiniť a budú špagety s dusenými šampiónmi , zrejme paradajkovou drťou , bazalkou, alebo oreganom a syrom
ČO chystáte na veľkonočné pečenie???????? ja rozmýšľam nad pardubickými perníčkami v tvare vajíčok a s cukrovou polevou farebnou a ešte jeden rez k tomu a veľkonočný mazanec a samozrejme baranček musí byť
my dojedáme zo včera slepý guláš, cestoviny s mäsom v syrovej omáčke 🙂

@tatianka79 drzim palce nech sa podari. Ja som presla cele okolie a nikde som ho nenasla tak som ho kupila na trhu 🙂