Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@womankc ja rozmýšľam na 3 bit koláčikom, veľkonočným vencom so sušeným ovocím a nejakou tortičkou ,asi ovocnou 😉
@irsina83 bábovečka vyzerá super 😉 a pozerám na ten recept,mám ten istý,od mojej maminy,len žĺtka a bielka šľahám zvlášť 😉
ja dnes robím kelový prívarok s párkami 🙂
Dnes na zelanie- pecene br. kusky na kyslej kapuste s varenymi zemiakmi a makove sulance - uz nam chutia druhy den 😵
Kvasnicova polievka s mrkvou a sedanom. "pohankoto" s tofu,sedanom,mrkvou a feniklom.
dnes zemiakovo-bryndzové a kapustové osúšky.
Ako robíte zapekané rezance s lekvárom a orechami,??Ja zvyknem len zmiešať a manželovi v práci robia zapekané,že sú lepšie, 😕
@karkana zamiešam a zalejem smotanou s vajičkami
@titkovamiriam takto mi to hovorila aj starká, ale sa mi to nezdalo vajcia s mliekom na sladké,,,dakujem, tak skúsim
@karkana
ja tak zapekam palacinky,žemlovku...
práve som dopiekla tvarohovú štrúdľu s hrozienkami 🙂
@monikaresovska si tie kolieska aj niečím zaistila, aby sa ti nerozpadli? 😕
@lillona vyzerá úžasne... aj ja rozmýšľam ze urobím 🙂 neskôr v lete nám uz nepojde na chuť
Pečené kurča, ryža, marhulový kompot.
zeleninová polievka ,fašírky v trúbe a zemiaková kaša
dnes som uvarila šošovicovú polievku s párkom a zemiakmi a fantastické cestoviny so špenátom a sušenými paradajkami 😉
@lalus vlastne plnka to su rozšľahané vajíčka a v tom nastrúhaný syr, vznikne taká hustá hmota a dávaš salámu (diétna) a plnku a salámu a potom obališ v trojobale...nerozpadáva sa, drží to pokope🙂
@a2303 na troche ryzoveho oleja som opiekla nakrajane tofu, pridala vopred namocenu fazulu a zemiaky. Zaliala vodou, osolila, pridala cele korenie a bobkovy list. Varila som do makka a na koniec som pridala asi 1 dl sladkej smotany, trosku octu a poprasila mletou paprikou. Prevarila a hotovo 🙂
u nas dnes takto. zeleninova polievocka s haluskami, pre manzela kuracie cesnakove mini rezniky so zemiakovou kasou a nakladanymi hribikmi a pre mna.... Ked vam ostane nejake maso z predosleho jedla, ale mate ho malo a neviete co s nim.... tk tu je super receprik. Dokrajat surove, udusit na cibulke s bylinkami a paradajkami v konzerven+ nejakou zeleninkou ak je a na vrch dat zemiakovu kasu. Ja som dala pomixovanu tekvicu so sladkym zemiakom a dala som zapiect cca na 20 min na 220 a potom som to trochu zagrilovala z vrchu...

ahojte,ja dnes nevarím,máme zo včera gazdovské mäso so špagetami a závin som včera nepiekla,ale dnes mi už kysne,takže bude kakaový 😉 😎