icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lucikatn
10. apr 2014

@womankc no my budeme na tom podobne - barancek + mazanec alebo vianocka + velkonocna baba nesmu chybat. Rozmyslala som nad tymi pernikmi lebo su vdacne ale skrz pracu nemam na ne cas (kedze robim v potravinarskej oblasti, mame pred sviatkami neurekom roboty) ale nakoniec urobim puncove rezy a syrovu roladu. V sobotu ideme k nasim na kotlikovy gulas tak upeciem chlieb a koniec vypekania 🙂

briketa
10. apr 2014

Kocky mam zomletu telacinu a rozmyslam co s tym okrem fasirky. Asi to dam do pomaleho elektrickeho hrnca s kukuricou, fazulou, nakrajana paprika a cele to pomaly uvarit v paradajkovom pretlaku.
Dovnutra cesnak, korenie, udena praskova paprika.

soniatko
10. apr 2014

obed sme dojedali zo vcerajska a prave som upiekla ceske buchty. tvarohove, makovo-dzemove a dzemove. dlho som mala napisany tento recept, uz ani neviem odkial a dnes som ho skusala. buchty su uplne uzasne, makkucke. mm bude mat vecer, ked pride z prace, radost-miluje buchty.

soniatko
10. apr 2014

@a2303 ta krkovica vyzera uzasne, cez vikend asi vyskusam 😉

lindauciatko
10. apr 2014

Baby, potrebovala by som prosim recept na pagáciky, aby boli mäkké aj na druhy den, vdaka

a2303
10. apr 2014

@soniatko Som rada a bola fakt chutná 🙂

tortelinka
10. apr 2014

@irsina83 super to druhé, to sa mi bude hodiť, zasa palec hore 😉

adkoalauri
10. apr 2014

Vajíčková polievka s mrkvou a opraženými chlebíkmi, bryndzové halušky a parené buchty

m_ij_ka
10. apr 2014

naša večera zapekané bagetky so šunkou a syrom 🙂

slimstar
10. apr 2014

Kuracie karí s arašidovým olejom
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1093-kur...

lucikatn
10. apr 2014

Zo vcera ostalo par prs tak som ich opat ugrilovala ale tentokrat sme ich mali s pecenymi zemiakmi v supke + na ranajky zemle z raznej muky

efci
10. apr 2014

nasa dnesna vecera: spargla, cherry paradajky, kuracie masko, parmezan, lyzica 0% tvarohu 😎 Źdravo mnam mnam

milenka74
10. apr 2014

@nakup mnam ...dakujem za inspiraciu...to sme uz davno nemali 😉 🙂

prasiatko30
10. apr 2014

@briketa mozes naplnit baklazan, cukinu, masove gulky v paradajkovej omacke a minule mi posunula susedka recept na mlete maso s ciferom - to bolo tiez vcelku chutne a dobre na zvysenie prijmu strukovin v tyzdennom jedalnicku

tinaaa84
11. apr 2014

Tak včera som rozkrájala tortičku, čo som robila v stredu večer. Je úplne bez múky a s minimom cukru. Nechcela som pridávať zbytočne cukor, lebo použité suroviny mali v sebe cukru dosť. Takže čokoládový korpus, tvarohovo-acidková plnka, a želé z pomarančového džúsu.

sono2
11. apr 2014

Dnes ešte dojedáme. Zajtra gordonableu a šalát

m_ij_ka
11. apr 2014

raňajky tuniaková nátierka, pletienky 🙂

raza
11. apr 2014

@lucikusik ahoj. Prosim ta,aky tuk si davala do tych tortil?

mart1na26
11. apr 2014

Kelova polievka a kus kus s tofu na stave 😉

orchidea71
11. apr 2014

ja dnes várim kapusnicu 😀 a do toho dám solene mesko 🙂 na želanie manželika k tomu zemiaky už sa tešim a ja 😵 aj detičky a na večeru upečiem slivkový koláč

tinaaa84
11. apr 2014

My dnes na obed toto http://varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-stehna... a varené zemiaky a uhorkový šalát

womankc
11. apr 2014

@lucikatn joj vidíš syrová roláda, skoro by som zabudla , to urobím tiež

reni1512
11. apr 2014

@tinaaa84 ahoj, prosim ta ako robis to žele? minule som dala na cucoriedky praskovu zelatinu a vsetko sa mi zlialo do torty, cez tvaroh az do piskoty..skoro ma trafil šlak 😀 Je lepsia platkova zelatina? Dik

womankc
11. apr 2014

@briketa irisina mala dávnejšie v blogu super recept, mala to urobené na paličke - ona tuším z jahňaciny,alebo zajačiny si to už nepamätám, ale aj teľacie je na to super .
No tak pozrela som ti to rovno - z kozľaciny to robila , ale aj teľacina je vhodná si myslím
https://www.modrykonik.sk/blog/irsina83/album/c...

tinaaa84
11. apr 2014

@reni1512 Ahoj, ja som dala cukrárenské želé žlté a robila som podľa návodu. Teda 500 ml tekutiny, do nej som dala prášok, poriadne som ho rozmiešala a nechala variť, keď dosiahla tekutina bod varu, tak som ju varila ešte 1-2 minúty, potom som ju odstavila a počkala som 15 minút a potom som želé nalievala naberačkou na tortu a dala som do chladničky a perfektne to stuhlo. Asi záleží aké želé sa použije, neviem, mne sa vzdy podarilo. Ja nepoužívam plátkovú želatínu.

mirka135
11. apr 2014

Dievcence nemate nahodou recept na bazovy sirup????

tinaaa84
11. apr 2014

@mirka135 Viem, že kamoška skúšala tento a chutil jej. http://varecha.pravda.sk/recepty/bazovy-sirup-f...

titkovamiriam
11. apr 2014

@mirka135 30 kvetov bazy,10 dg kyseliny citronovej,2 l vody,2 kg cukru
a u nas bude zeleninova polievka a bryndzove halusky

mirka135
11. apr 2014

@titkovamiriam dakujem 🙂 skusim a mozem poprosit aj postup??

maminka2013
11. apr 2014

@tinaaa84 mozem sa spytatna recept? Vyzera fantasticky 😉