icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

clarissa
15. máj 2014

Dnes rajcinova polievka s bazalkou a syrom a druhe si dcera vyziadala kuracie nugetky v cesticku a ktomu zemiaky s jarnou cibulkou 🙂

lovely_choice
15. máj 2014

Dnes fliacky s kapustou 🙂

maximouse
15. máj 2014

dnes len rychlovka: zemiakova polievka nakyslo s koprom a vpustenymi vajickami (a kuskom klobasky)... a druhy chod - upratovanie (ale to uz nie je tak chutne 😝 )

adulienka16
15. máj 2014

@chocolatte1 môžem poprosiť recept na to omáčku s baby špenátom

zuzzuli
15. máj 2014

zemiakova polievka na kyslo, cestoviny so smotanovo-syrovou omackou, kuracim maskom a brokolivou... nakolko je vonku otrasne pocasie tak aby som zabavila maleho si nieco upecieme 🙂

m_ij_ka
15. máj 2014

rajčinová polievka so syrom, bryndzové halušky so slaninkou 🙂

lululka555
15. máj 2014

ahojte, dnes zeleninový vývar zo včera, restovaná kuracia pečeň,basmati ryža,ľadový šalát s červenou cibuľkou.
a včerajšie guľky z tvarohového cesta s jahodami a marhuľami s opraženou strúhankou 😉

jarka721
15. máj 2014

ženušky náhodou recept na srnčí jazyk?

adkoalauri
15. máj 2014

My dnes kuracia polievka a rizoto s kuracími prsiami + syr

adkoalauri
15. máj 2014
adkoalauri
15. máj 2014

Včerajšie raňajky a večera po večeri 😀

skuste1983
15. máj 2014

zeleninová polievka, hrachová kaša s údeným mäsom alebo volským okom
zajtra zapekané cestoviny so zvyškom údeného a uhorkový šalát

tatianka79
15. máj 2014

@chocolatte1 mozem poprosit receptik na tu omacku? Vyzera uplne superne. Dakujem vopred

monykam
15. máj 2014

@lululka555 ahoj môžem poprosiť receptík na tie gulky ako robíš? ďakujem pekne

lululka555
15. máj 2014

@monykam inšpirovala som sa na vareche http://varecha.pravda.sk/recepty/slivkove-gulky... ,ja som dala jeden hrudkový (250g) a jeden jemný tvaroh (250g) , 1 vajce, štipku soli a asi 10PL múky (ak je lepivé trošku pridať), treba vypracovať nelepivé cesto,konzistenciou trochu podobné plasteline.A potom tak ako v recepte,urobiť šúlok a odkrajovať kúsky a baliť ovocie. Ja som dala jahody,marhule.Vyvárajú sa vo vriacej vode,ked vyplávajú sú hotové.Ja som mala 38 guliek.

anavila
15. máj 2014

ja mám tiež chuť niečo ukuchtiť, ked sme prisli zo skolky...tak som pozrela do špajze a vytiahla listkove cesto, aj ovocia mam dost, tak asi to nejak nakombinujem a upeciem nejaku maskrtu z toho. snad to bude jedlé. 🙂 a este mame od včera guláš. a deti prave jedia praženicu 🙂

monykam
15. máj 2014

@lululka555 dakujem pekne vskúšame 🙂 ja som zatiaľ robila len klasické zemiakové nie s tvarohom

lululka555
15. máj 2014

@lienka2 aká bola bublaninka? ten recept je naj,rýchlo sa u nás vždy zje,lebo je strááášne dobrá 😉

mami.sk
15. máj 2014

dnes som uvarila fazuľovú polievku so zemiakmi na kyslo a varené zemiaky, ku ktorým som manželovi ohriala domácu jaterničku 😉 my s dcérkou sme si dali šúľance s tvarohom 😉

lucinka1212
15. máj 2014

@zankaj ahoj Ja kysnuté cesto robím:600g hladkej múky,3dclmlieka,1 druždie,trochu cukru na kvások(pri sladkom 3pl cukru),200g palmarínu,trošku soli a 1 vajíčko.Do vlažného mlieka pridám droždie a trošku cukru.Prikryjem a necham chvíľku aby sa spravil kvások.Potom pridám ostatné ingrediencie,poriadne premiešam a necham kysnúť asi hodinku.Robím s neho všetko:pizzu,rošteky sladké aj slané...

saxana36
15. máj 2014

šošovicova polievka a zapekane zemiaky s cukinou,brokolicou a mäskom

meusicka
15. máj 2014

ahojte, my sme dnes dojedali rajcinovu polievku s ryzou a ako druhe sme mali francuzske zemiaky. a poobede som napiekla z listkoveho cesta, len take jednoduche satocky plnene marhulovym lekvarom. a decka pred chvilou spasali vajickovu natierku s chlebikom. hmmm na veceru este asi uvarim deckam krupicovu kasu so skoricou a masielkom 😕

lucikatn
15. máj 2014

Dnes sme si urobili vylet do aquaparku vo Velkom Mederi a najedli sme sa po ceste -zemiakova polievka s drobkami, kuracie prsia v pivnom cesticku a opekane zemiaky + kapustovy salat a zapekane bacon penne so syrom. Cestoz spat sme natrafili na cerstve vonave jahody tak sme sa doladovali 🙂

m_ij_ka
15. máj 2014

naša večera slivkové gule s makovou posýpkou 🙂

zuzub
15. máj 2014

@levandullka môžem poprosiť recept na ten koláčik s celozrnnej múky? dakujem.

chocolatte1
15. máj 2014

Oškvarkové šatôčky so slivkovým lekvárom...

chocolatte1
15. máj 2014

@tatianka79
@adulienka16
1PL olivového oleja+ 50g masla na tom orestuješ polku malej cibuľky +2 strúčiky cesnaku, pridáš čerstvý baby špenát podusíš 3 minútky, pridáš smotanu alebo mlieko necháš prevrieť a nakoniec primiešaš150 - 200g nastrúhaného tvrdého syra. Na dochutenie dávam 1 ČL korenia-bylinkové maslo.
Na mäso dávam marinádu, potom opečiem z oboch strán na panvici a šupnem do vyhriatej rúry na 5 - 7minút.

adulienka16
15. máj 2014

@chocolatte1 Ďakujem

lovely_choice
15. máj 2014

Na veceru spaldove palacinky s ganache kremom 🙂

siska53
15. máj 2014

@lovely_choice co je to ganache krem?