Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
to je vyborny parizsky krem so slahackovej smotany a kvalitnej cokolady.
@lovely_choice aha,tak,potom asi poznam,lebo som take nieco vygooglila,ked som hladala cokoladovy krem na tortu.
Kapustova polievka so slaninkou, peceny losos a zemiaky s pazitkou. 🙂 zajtra bude pecene morcacie.
@zankaj TO KYSNUTE SA DA ROBIT VIACERYMI SPOSOBMI, CI CHCES CHLEBA, ALEBO HLADNE KOLACE-NAPLN ZEMIAKY, KAPUSTA, ALEBO KYSNUTE CESTOKLASICKE...
😀 😵 dajte niečolebo ma už porazi každy den vymyšlat 😀 😀
naše raňajky toastové chleby /maslo, šunka, syr, kečup/ 😉
@zvolsiinylogin dakujem 🙂 skusim to cesto co mam manzelovi nechuti dala mi ho svokra ale ze jemu nikdy nechutilo tak hladam ine.
@zankaj 🙂 take najklasickejsie je, kvasok, polohruba muka, vajce,olej,sol, a mozes este pricukrit.....ono, nerobila ho prekysnute? vtedy nechuti ani mne....staci hodinku, hodinku a pol nechat kysnut.....
@m_ij_ka mnam dala by som si 😀 myslim tie makove
...
@zvolsiinylogin no ona dava na 500 g muky 1 kvasok cely tak neviem
@zankaj ja davam kvasnice podla navodu na obale....ale cela kocka na 500 gramov, no neviem....zvykla som davat tristvrte kocky na 1 kg muky, aj to uz tak od oka...pozri navod na co je na drozdi..... 🙂
@zankaj na chleba davam celu kocku na 2,5 kila muky a kysne krasne.... 🙂 nechcela ta naschval 🙂 pomylit ta tvoja svokrusa?
@zvolsiinylogin nie dufam 😀 ona to mala v receptoch tak neviem ale aj ona ked robi cesto tak strasne citit kvasnice ☹
@zankaj daj urcite menej, kvasnice by citit nemali byt, a nemalo by byt ani prekvasene....
včera som zamiesila na lángoše, cesto je v chladničke, včera bola aj ochutnávka, kedže som ich robila prvýkrát a sú suprové, ešte si síce musím nájsť na to techniku ale chuť je výborná 🙂
my ideme dneska robit tortilla de patatas, sepia con tomate frito a urobim salat - dneska varim typicke domacke jedla 😀
krémová cukinová polievka, penne s tuniakom, kaparmi a paradajkami 😉
kurací vývar /nastrúhaná mrkva, petržlen, zeler, cesnak/ s krupicovými haluškami, pečené mäso, knedľa, kapusta
Rizoto so zeleninkou a hribami🙂
salatova polievka, grilovana ryba s cibulovo zemiakovym salatom, na ranajky sme mali tvarohovu pochutkovu natierku s chlebom a zeleninou
@monikaresovska tie buchty si piekla v rure alebo vysmažala hodiš recept 🙂
No cesto je klasicke ako na šišky a plnka je: telacie parky, alebo šunka, uhorky, kapia, nastrúhaný syr a pizza korenie, kečup. naplnia sa ako parené buchty a vysmažajú sa na oleji🙂. Ak chcete presne cesto opytam sa mamky🙂🙂🙂
@lovely_choice *zo slahackovej
@titkovamiriam 🙂 my sme si vymysleli tuniakovu pomazanku na olovrant

@chocolatte1 Dakujem kraaasne,zajtra variiim 🙂