Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojky,dnes kyslá fazuľková a dukátky s vanilkovým pudingom 😎 a mám chuť na plnenú papriku v paradajkovej omáčke 😝
u nas dnes fazulova polievka a dukatove buchticky s pudingom a z druhej polovice cesta som spravila kakaovy zavin 😝
Dnes budu u nas plucka na smotane a k tomu cestovinove kolienka. Robila som plucka 1.x a su velmi dobre, ale nie su take ake si ich pamatam z detstva. My sme mali velmi dobre kucharky na ZS a tie robili plucka uplner genialne. Ale neviem ako. Neviete niektora poradit? Dakujem.
Ahojte..tak u nas dnes pecene kuracie stehienka na "orientalny" sposob (med, skorica,zazvor) a k nim dusena zeleninka a pre manzela este aj klasika ryza..dobru chut
@amdeis ahoj, no ja zvyknem robiť plúcka na smotane, ale len mužovi, ja to nemusím 😅 no ale ja som ich robila na x spôsobov už, napr. dala som ich variť s korenovou zeleninou, zeleninu som vybrala, rozmixla a dala späť+ do toho smotana na varenie, ochutila octom....ale to bolo veľmi pracné a zdlhavé....teraz ich robím tak, že v troške vode ich uvarím, dám korenie, sol, bobkový list, ked sú uvarené, dám smotanu na varenie, zahustím solamylom (alebo mlieko+hladká múka) troška nechám bublať a hotovo....potom len dochutím octom.....
bryndzové pirôžky 🙂 mnamka
cesnacka s oprazenym chlebom
@amdeis ahoj, občas mrknem do tejto témy a naberám inšpirácie. Ja som myslela, že som jediná čo zbožňuje pľúcka 😉 Tiež si ich pamätám z jedálne. Ja ich robím tak, že si pľúcka uvarím vo vode + soľ+čierne + nové korenie korenie + bobkový list. po uvarení nakrájam na malinke kúsky, hodím na olej s cibuľkou, pridám trochu horčice a tymiánu, podlejem vývarom z tých pľúcok. Podusím cca. 15 minút. Potom zahustím smotanou v ktorej si rozhabarkujem hl. múku. Joj až mi slinky tečú. 🙂
morcacie rezanceky s kelom a jogurtovym dresingom
pondelok : karfiolové placky na vrch sunka syr + kasove zemiaky
vcera : perkeltik + smotanova sparglova polievka s haluskami.. + rebarborový koláč
dnes : tortilky s restovanym kuracim maskom a polievocka od vcera :D + večer dufam, stihneme pogrilovat syr Hermelín
,zajtra : steak s grilovaným tofu syrom + grilovana cukina a mm + hranolky
Dnes som obedovala - zelerové hranolky, k tomu orestovanú červenú papriku a cuketu.Nakoniec som si k tomu pridala trošku nivy a vajíčko natvrdo.
dnes BORŠČ 😝 🙂
Vcera fasirky a zemiakova kasa, dnes bravcove maso s kyslou kapustou a pecenymi zemiakmi.. 😉
Viete mi poradiť nejakú dobrú marinádu alebo pác na grilovačku? Mám kuracie prsia a krídelka🙂
Ja mam lososa a pecene zemiaky s rozmarinom, k tomu salat zo zahradky s redkovkou, paradajkou a citron. stavou 🙂
Sosovicovy privarok, fasirka, cerstvy chlebik, a pre drobca kuskus s dusenou zeleninou...
naša večera bruschetty s cherry rajčinkami a údeným syrom 🙂
Dnes som spravila kuracie pečienky na cibulke s ryžou. Len taká rýchla večera 😉
@daniela09 mnam hodiš recept na tie buchty normalne teraz slintam 🙂

Kapustnice navarene aj na 3dni a palacinky 🙂