Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Pekný deň žienky, dnešný moj obed - cestoviny so smotanovo-špenátovou omáčkou.
Ahojte kucharky tak ja som sa tiez inspirovala od vas vcera som urobila nplneny kapustovy list a zemiaky je este aj na dnes a idem upiect jablcnik ten miluju vsetci u nas a zajtra netusim idem vas citat dalej.
a opäť raz Špenátové halušky so syrovou omáčkou 🙂
Baby idem po radu 😅 ja som dnes robila taky kakaovy pudingovo tvarohovy kolac. Robila som to bez receptu, len tak, ze si vymyslim...a som myslela, ze sa na tom neda nic pokazit ale...urobila som piskotovd cesto kakaove a tvarohovu plnku na vrchu. Do plnky som dala tvaroh, cukor, kyslu smotanu a zlaty klas (ze aby to drzalo pokope 😝 ) a drzalo to az moc, je to velmi gumove, este aj cesto je suche akoby ten puding vypil aj vlhkost cesta aj plnky, no hroza 😒 nemate niekto taky overeny, jednoduchy tvarohac? Alebo ako to robite vy aby som to na buduce takto nezkazila 😅
@lululka555 jaka inšpiracia,spravim zajtra 🙂
@titkovamiriam ja som mala na ňu chuť už dva dni 😉
dnes mame langose 🙂
@lululka555 mnaaam,ja len tisko dufam ze bratova priatelka prinesie so slovenska slovensku papriku tak uvarim aj ja plnenu papriku,narobila si chutky 🙂
@juranka http://urobsisam.topky.sk/recepty/pudingovy-tva...
zboznujem tento
dnes na obed som konecne pripravila makove a orechove rezance 🙂
na olovrant som vymyslela hlavkovy salat v bananovo-tvarohovo-slahackovej smotane 🙂
@lululka555 ja tiez a je v poradovniku :D
Cestoviny s hraskom, slaninkou a ricotta syrom.
langose, na obed sme mali spaldove vrtulky so syrovou omackou
naša večera párky s horčicou, rohlíky
Zemiaky na kyslo k ním volske oko spekacku a zajtra francúzske zemiaky a k nim máme radi zakysanku
tak dnes len trápne vajíčkové chleby 😀, zajtra sa chystám robiť pečené kuracie stehná na zemiakoch a mrkve.
rizoto a rukolovy salat
@juranka moja babka robievala tak,ze na,upecene cesto dala vymiesany tvaroh s maslom a cukrom posypala struhaniu cokoladou. Pomer neviem a uz ani nezistim,aj tak to robila odhadom. A ja ked robim tortu plnenu tvarohom,tak len vymiesam tvaroh so smotanovym jogurtom a cukrom,lebo ja pudingove nelubim..
no a mam svoj osvedceny recept na piskotove cesto.
Fazulkova mliecna polievka,pre seba,som,k nej vytiahla z mrazaku moj slany osuch a drobci este maju morcacie na zelenine a budu mat cestovinu k tomu.
polievka ostane i na sobotu a bud spravim ryzovy nakyp, alebo zemlovku z rozkov,nejak nam,ich vela,ostalo,tak,este sa rozhodnem.
ahojte, ja po dlhsom case pridavam nase jedlo, dnes brokolicovy krem a cesnakove grahamove bagetky ... zajtra pecene zemiaky s bryndzou a novou cibulkou a sobota este neviem, ale v nedelu grilujeme (podla pocasia) ryby klobasky a masisko a ovocie a mooooc sa na to tesim 🙂
U nas sa dneska dojedala zeleninova polievka s haluskami, masko na zelenine s ryzou. Vecer sme boli na
zahrade opat oberat jahody a uz nevieme co s nimi, tak sme robili jahodovu dren (25 ks 2 dcl poharov + 12 nanukov 🙂 ) a maly sa konecne dockal prveho hrasku, to holo radosti 🙂 pekny vecer 😉

@juranka Kuk o pár riadkov vyššie. Tam som dala aj link. 1 kg vyšlo na 1,60 eura, nazbierali sme skoro 20 kg.