Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
My sme dnes mali jarne dobrotky.. 🙂 Jarna zeleninkova polievocka, Kuracie masko na bylinkach pecene spolu s novymi krumplickami v trube.. nom, nom.. 🙂
práve som dopiekla jahodovú bublaninu 🙂
olovrant: nepecena tvarohovo-kokosova torta z ovsenych vlociek a k tomu kavicka 🙂
@prasiatko30 presne tak je to aj u nás s tými ovocnými knedlíčkami 😀 okrem mňa to nikto neje a potom musím ja.... a aj napriek tomu, že varím rada a často a nepoužívam žiadne polotovary, tak občas kúpim v Lidli tie slivkové gule a mám aj na 4 obedy . nechce sa mi len kvôli sebe sa s tým babrať, lebo aj tak musím pre manžela a dcéru niečo iné uvariť 😉
Zajtra špargľa 😉 ale rakúska mňam.
@sono2 ako ju budes prosim ta pripravovat? ja som ju minule robila so smotanovou-syrovou omackou a cestovinou, ale mozno by som vyskusala aj nieco ine 😉 dakujem.
@mizulienka ahoj
Ja robím zajtra bielu k tomu sauce hollandaise osobne robím, a zemiaky v šupe plus k tomu vajíčka v sauce vinaigrette a pažitka.
Ahojte, drobec mi teplotoval, takže na obed som uvarila cestoviny a k tomu som urobila syrovú omáčku s poctivou slaninkou 😝
Dnes vyprazany karfiol, varene zemiacky na petrzlene a tatarka 🙂
@lululka555 no vieš čo, nemala som dostatok kľudu na prípravu, z tých ingrediencií sa mi zdalo , že to bude pre nás málo , tak som šľahala dvojitú dávku, lenže trebalo ísť ešte nejaké povinné veci do kostola splniť a to práve cez to pečenie, takže som na to nemohla dohliadať až do konca, takže v strede to nebolo celkom dopečené, musela som to dopekať , To by nevadilo, lenže vzhľadom na situáciu, som to musela plniť ráno pred akciou ,no a než sme sa dostali z kostola , tak sa samozrejme ten korpus rozpustil, opticky vyzerala síce stále dobre , ale už to nebolo to, čo to malo byť , nakoniec sa ale každý vrhol na to ovocie a sladké sa nikomu nežiadalo , takže si len svokra dala, že je to veľmi dobré , no ono to už sa ale ten sneh rozpúšťal, takže sme to dali do mraziaka a máme z toho zmrzlinu. Ono to treba plniť asi až tesne pred konzumáciou . No druhý raz budem múdrejšia a nechám si na to dostatok času a teda úplne by stačila tá jedna dávka . Inak na oko aj chuťovo bola fajn, muž mi to aj odfotil po naplnení, tak to sem pridám
ja som včera urobila hlávkový šalát len so zálievkou - olivový olej, soľ, cukor, balzamikový ocot / ružový / , na to som dala jemné rezy žltej kápie, trošku paradajok, jarnú cibuľku a k tomu boli kuracie prsia na olivovom oleji a použila som na jednu časť korenie Argentína / vynikajúce pikant/ na ďalšiu časť gyros korenie marináda a na tretie , korenie na čínsku zmes a pri pečení som to pokropila wochestrovou omáčkou - bolo to také príjemné večerné jedlo k tomu bolo pečivo
Ahojte. Ja mám dnes chuť na sladký obed a keďže sme včera dostali misku čerešní, tak som sa rozhodla, pre niečo nové a to čerešňové halušky. Takže som zvedavá, ako sa mi to podarí 🙂 A poobede som sa rozhodla urobiť pudingovo-tvarohové poháre s ovocím. Ešteže manžel nejedáva cez týždeň doma, lebo dnes by sa veľmi nenajedol 🙂
u nas bude domaca pizza,v chladničke je kusok toho,kusok tamtoho-pizza to znesie 🙂
@sono2 vidiš spargla dobry napad! na zajtra 🙂
Potrebovala som dnes v tomto pochmurnom pocasi nejake pestre jedlo na rozveselenie 😉 😉 a tak som spravila sopsky salat 🙂 🙂 http://tipnajedlo.sk/recepty/sopsky-salat
@lovely_choice mozem poprosit recept?dakujem 🙂
@majush Chuti sa nemusíš báť a čo sa týka hutnosti, to je zámer tej múky. Je zdravšia, a rýchlejšie ťa zasýti ako biela. Čítala som, že napr. biele rožky sú také nadýchané preto, aby si nezjedla len jeden ale aspoň 3 a to platí aj pri koláčoch. Kdežto pri špaldových veciach je človek skôr sýty. Pečivo si môžeš ochutiť podľa seba, ja pridávam pažítku, semiačka, rôzne korenia a bylinky a potom žiadnu neobvyklú chuť necítiš. Ale je to viac o zvyku.
Vcera: skoro moj kazdodenny letny obed, semolinove cestoviny s paradajkami na cesnaku s bazalkou, balkansky syr a salat.. dnesxtroxhu dietnejsie: morcaco-kacaci vyvar s domacou cestovinou, pecena kacica s novou kapustou, nakrajala som rovno 2hlavy, tak sa na nu tesime 😉 ..z kacky je uz maly holub..ale aj tak lepsie ako nic 😀 ..aha a este som vyskvarila pre maminu kacacie skvarky a pecen..tu ja nejem
dnešná mix polievka a pizze , hor sa pre Mareka do školy 🙂
@bambina78 ja pečen zalievam do masti 🙂 -mnaaam
ahojte, prosím vás nejaký osvedčený recept na bazový sirup? na nete je ich veľa neviem, ktorý vyskúšať 🙂

My dnes kvázi čína z kuracích pŕs s jazmínovou ryžou 🙂