icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

hrablica
28. máj 2014

My dnes kvázi čína z kuracích pŕs s jazmínovou ryžou 🙂

hrablica
28. máj 2014

Z minulého týždňa: šunkové fliačky so syrom, losos restovanýna masle podávaný na baby špenáte s pečenými zemiakmi a rukolovým šalátom, zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom 🙂

monacanka
28. máj 2014

zemiakove placky a k plackam fazulova polievka s kolenom udenym trosku postu neuskodi 😀

domincek
28. máj 2014

My sme dnes mali jarne dobrotky.. 🙂 Jarna zeleninkova polievocka, Kuracie masko na bylinkach pecene spolu s novymi krumplickami v trube.. nom, nom.. 🙂

doli11
28. máj 2014

@daniz Potešilo ma, ďakujem.

m_ij_ka
28. máj 2014

práve som dopiekla jahodovú bublaninu 🙂

lovely_choice
28. máj 2014

olovrant: nepecena tvarohovo-kokosova torta z ovsenych vlociek a k tomu kavicka 🙂

leushkka
28. máj 2014

tuniakovy salat s fazulami,naklicenym mungom&sosovicou,sus.paradajkami

mami.sk
28. máj 2014

@prasiatko30 presne tak je to aj u nás s tými ovocnými knedlíčkami 😀 okrem mňa to nikto neje a potom musím ja.... a aj napriek tomu, že varím rada a často a nepoužívam žiadne polotovary, tak občas kúpim v Lidli tie slivkové gule a mám aj na 4 obedy . nechce sa mi len kvôli sebe sa s tým babrať, lebo aj tak musím pre manžela a dcéru niečo iné uvariť 😉

sono2
28. máj 2014

Zajtra špargľa 😉 ale rakúska mňam.

mizulienka
28. máj 2014

@sono2 ako ju budes prosim ta pripravovat? ja som ju minule robila so smotanovou-syrovou omackou a cestovinou, ale mozno by som vyskusala aj nieco ine 😉 dakujem.

sono2
28. máj 2014

@mizulienka ahoj
Ja robím zajtra bielu k tomu sauce hollandaise osobne robím, a zemiaky v šupe plus k tomu vajíčka v sauce vinaigrette a pažitka.

luciok
28. máj 2014

Ahojte, drobec mi teplotoval, takže na obed som uvarila cestoviny a k tomu som urobila syrovú omáčku s poctivou slaninkou 😝

juranka
29. máj 2014

Dnes vyprazany karfiol, varene zemiacky na petrzlene a tatarka 🙂

womankc
29. máj 2014

@lululka555 no vieš čo, nemala som dostatok kľudu na prípravu, z tých ingrediencií sa mi zdalo , že to bude pre nás málo , tak som šľahala dvojitú dávku, lenže trebalo ísť ešte nejaké povinné veci do kostola splniť a to práve cez to pečenie, takže som na to nemohla dohliadať až do konca, takže v strede to nebolo celkom dopečené, musela som to dopekať , To by nevadilo, lenže vzhľadom na situáciu, som to musela plniť ráno pred akciou ,no a než sme sa dostali z kostola , tak sa samozrejme ten korpus rozpustil, opticky vyzerala síce stále dobre , ale už to nebolo to, čo to malo byť , nakoniec sa ale každý vrhol na to ovocie a sladké sa nikomu nežiadalo , takže si len svokra dala, že je to veľmi dobré , no ono to už sa ale ten sneh rozpúšťal, takže sme to dali do mraziaka a máme z toho zmrzlinu. Ono to treba plniť asi až tesne pred konzumáciou . No druhý raz budem múdrejšia a nechám si na to dostatok času a teda úplne by stačila tá jedna dávka . Inak na oko aj chuťovo bola fajn, muž mi to aj odfotil po naplnení, tak to sem pridám

womankc
29. máj 2014

ja som včera urobila hlávkový šalát len so zálievkou - olivový olej, soľ, cukor, balzamikový ocot / ružový / , na to som dala jemné rezy žltej kápie, trošku paradajok, jarnú cibuľku a k tomu boli kuracie prsia na olivovom oleji a použila som na jednu časť korenie Argentína / vynikajúce pikant/ na ďalšiu časť gyros korenie marináda a na tretie , korenie na čínsku zmes a pri pečení som to pokropila wochestrovou omáčkou - bolo to také príjemné večerné jedlo k tomu bolo pečivo

raza
29. máj 2014

@hrablica ahoj. Prosím ťa,ako robíš presne jazmínovú ryžu? Dostala som a neviem ako na to..

hrablica
29. máj 2014

@raza ja ju varím rovnako ako klasickú bielu 🙂 môžeš ju uvariť trošku lepkavejšiu, alebo ju uvar vo vriacej vode, ako cestoviny a potom scedíš. Je to jedno, chuťovo bude rovnaká, ale nedochucuj ju, len soľ 😉

mili7
29. máj 2014

Ahojte. Ja mám dnes chuť na sladký obed a keďže sme včera dostali misku čerešní, tak som sa rozhodla, pre niečo nové a to čerešňové halušky. Takže som zvedavá, ako sa mi to podarí 🙂 A poobede som sa rozhodla urobiť pudingovo-tvarohové poháre s ovocím. Ešteže manžel nejedáva cez týždeň doma, lebo dnes by sa veľmi nenajedol 🙂

titkovamiriam
29. máj 2014

u nas bude domaca pizza,v chladničke je kusok toho,kusok tamtoho-pizza to znesie 🙂

titkovamiriam
29. máj 2014

@sono2 vidiš spargla dobry napad! na zajtra 🙂

majush
29. máj 2014

@tinaaa84 úúúha, to vyzerá výborne ten špaldový koláč, aký je postup? použila si vylučne špaldovú muku? ja miešam 1:1 s pšeničnou, zatal som nemala odvahu použiť iba špaldovu, alebo celozrnnu, vždy ich miešam s bielou mukou

tinaaa84
29. máj 2014

@majush Postup nájdeš v mojom albume. Ja používam výlučne špaldovú múku a zatiaľ sa mi všetko vydarilo. Ja ju s inými múkami nemiešam. Čoho sa bojíš?

nikushkasa
29. máj 2014

Potrebovala som dnes v tomto pochmurnom pocasi nejake pestre jedlo na rozveselenie 😉 😉 a tak som spravila sopsky salat 🙂 🙂 http://tipnajedlo.sk/recepty/sopsky-salat

majush
29. máj 2014

@tinaaa84 dakujem pozriem album. pri celozrnnej sa bojím najma "pilinovej" chuti, ktorá vzniká kvôli štruktúre múky, ale asi je to sila zvyku a zdaju sa mi tie pečivá a koláčiky príliš hutné, nie nadýchané ako z bielej

tinuskaha
29. máj 2014

@lovely_choice mozem poprosit recept?dakujem 🙂

tinaaa84
29. máj 2014

@majush Chuti sa nemusíš báť a čo sa týka hutnosti, to je zámer tej múky. Je zdravšia, a rýchlejšie ťa zasýti ako biela. Čítala som, že napr. biele rožky sú také nadýchané preto, aby si nezjedla len jeden ale aspoň 3 a to platí aj pri koláčoch. Kdežto pri špaldových veciach je človek skôr sýty. Pečivo si môžeš ochutiť podľa seba, ja pridávam pažítku, semiačka, rôzne korenia a bylinky a potom žiadnu neobvyklú chuť necítiš. Ale je to viac o zvyku.

bambina78
29. máj 2014

Vcera: skoro moj kazdodenny letny obed, semolinove cestoviny s paradajkami na cesnaku s bazalkou, balkansky syr a salat.. dnesxtroxhu dietnejsie: morcaco-kacaci vyvar s domacou cestovinou, pecena kacica s novou kapustou, nakrajala som rovno 2hlavy, tak sa na nu tesime 😉 ..z kacky je uz maly holub..ale aj tak lepsie ako nic 😀 ..aha a este som vyskvarila pre maminu kacacie skvarky a pecen..tu ja nejem

titkovamiriam
29. máj 2014

dnešná mix polievka a pizze , hor sa pre Mareka do školy 🙂
@bambina78 ja pečen zalievam do masti 🙂 -mnaaam

zuzub
29. máj 2014

ahojte, prosím vás nejaký osvedčený recept na bazový sirup? na nete je ich veľa neviem, ktorý vyskúšať 🙂