Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Kuraci spanielsky vtacik (uhorka, sunka, vajicka na tvrdo) s ryzou a priloha ladovy salat pokvapkany tekvicovym olejom. Polievka karfiolova 🙂
ja som asi po 15 rokov varila grisku/krupicu 😀 😎 nemali sme do kopy nic v ladnicke tak ma napadla griska na veceru, no a super napad, deti to jedli prvy krat a velmi im to chutilo 😵 sranda tu v USA jedia krupicu na slano a na ranajky a na SK na sladko a na veceru (aspon my sme tak jedavali volakedy).... budem varievat castejsi 😵 😎
@daniela15 nech sa paci, ta vona jahod s kokosom je uzasna 🙂
Dokonalá jahodovo - kokosová bublania:
2 HR polohrubej múky
2 HR strúhaného kokosu
1 HR práškového cukru
2 HR mlieka
1 HR oleja
1 prášok do pečiva
3 vajíčka a veeeeľa jahôd.
Žĺtky vymiešame s cukrom a potom pridáme postupne počas pomalého miešania aj olej a mlieko. Múku premiešame s práškom do pečiva a po lyžiciach pridávame k vajíčkovej zmesi a miešame. Potom primiešame aj kokos a na koniec vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vymazaný maslom a posypaný kokosom a bohato posypeme jahodami. Pečieme pri 180 stupňoch asi 30 -40 minút.
My dnes madarsky gulas,knedlik ,trocha netradicna polievka na nedelu -luskova a tvarohove satocky.
dnes kuraci vyvar so zeleninou, vyprazany karfiol peceny v rure, varene zemiaky, tatarska
Zeleninova polievka s mrvenickou a brav.gulas so zemiakovou kasou 🙂
kuraci vyvar s nitovkami, detom: bravcove kare na omacke z paprik a paradojok s tarhonou, pre nas: bravcove rezne so zemiakmi s bylinkami a uhorkovy salat
My dnes polievocka z morky,s rezancami 🙂 kacacie stehna,zemiakova knedla,cervena kapusta. a ceresnova bublanina.
Baby,vedeli by ste mi poradit, ake obcerstvenie urobit na domacu oslavu po promociach pre cca 7 dospelych?
Dnes kuracie stehna pod perinkou (pecene zemiaky, na tom cibula, tatarka zmiesana s kyslou smotanou a cesnakom, na to kuracie stehna, slaninka, znova smotana s cesnakom a na vrch postruhany syr ) 😉
dnes bravčový vývar s rezancami a budeme grilovať - naložila som kuracie prsia a baklažán, manžel si kúpil nejakú klobásku 😉 urobím ešte zeleninový šalát ...
@efci mnam toto znie fakt super, akurat som dnes chcela robit z cucoriedok bo mam plno a asi vyskusam tento recep, tak tam ide 2 HR (to znamena asi hrncek nie?) mlieka a jeden oleja? davas na vrch aj posypku? ja kokos zboznujem a tento vyzera torsku iny ako klasika tak vyskusam nieco nove - diky 😀
naša večera bublanina s jahodami a čerešňami
u nás dnes pečená krkovička s kapustou a knedlik a čokoládove muffiny s cerstvými jahodami som robila vcera 😀
@chocolatte1 ja mám veľmi podobnú 😉 práve sa idem do nej pustiť

dnes kuracie stehna s ryzou, domace siroke rezance s tvarohom na sladko samozrejme na zelnanie mojej dcery /nikto nepodporuje cukrovari tak ako my 😀 / a zajtra masko na prirodno zapekane so syrom a bud s ryzou a hranolkami alebo zemiakova kasa,este som sa nerozhodla, polievka vynimocne nebude, lebo deti idu k starkym, muz pride az poobede, a pondelok nastupujem do prace zase, boze moj ☹ ☹ ☹