icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lovely_choice
10. jún 2014

@jonki jasne 🙂 Fazulu (500 g) namocenu den vopred som uvarila vo vode (pred koncom zmaknutia som pridala sol), pridala som 3 PL kecupu Hellmanns, 4 prelisovane struciky cesnaku, v mlieku (asi 200 ml) rozmiesane 3 PL celozrnnej spaldovej muky a 1 PL solamylu a nechala varit 20 minut. Tak som naliala 250 ml smotany na varenie, nechala prevriet a posypala tymianom a petrzlenovou vnatou. Hotovu omacku som pridala k uvarenym celozrnnym cestovinam. Nech sa vydari a potom dobru chut! 😎

m_ij_ka
10. jún 2014

naša večera vajíčka na mäkko, kaiserky s maslom

hatapkagb
10. jún 2014

POPROSIM Vas vyborny recept na domaci chlebik,som uz zufala z irskych toustovych spongii.Dakujem

verka18567
10. jún 2014

Ahojte dnes len salatikova.aspon ze mne chuti😀:-P 😝

nakup
10. jún 2014

Ahojte mi dnes guláš a pirohy 🙂

leanax
10. jún 2014

@nakup na tie pirohy by som sa dala pozvať... mňam 😀

lucikatn
10. jún 2014

Asi 2 mesiace sa mi v mrazaku povalovali kacacie prsia s kozou a nevedela som co s nimi tak som ich upiekla na cesnaku + som udusila cervenu kapustu + knedla a fantasticky obed bol na svete 😀 😀 😀 no a nesmie chybat domaci chlebik tentokrat ovseno-razny 😀

lucikatn
10. jún 2014

@hatapkagb ja robievam uz iba takto - vecer si urobim cesto: 3 hrnceky muky /nakombinujes podla seba/, 1.5 az 2 hrnceky vody, stvrt kocky drozdia /kludne aj menej/, 1 pl morskej soli, 1 pl lanovych semienok, 1 pl slnecnicovych semienok. Vypracujem redsie cesto ale nehram sa s nim velmi len tak aby sa spojilo. Prikryjem utierkou alebo foliou a necham do rana kysnut v kuchyni. Rano na pomucenej doske opracujem trocha cesto /poskladam z hora na dol a z boku na bok/ a vytvarujem konecnu podobu - vacsinou ukladam do silikonovej formy na biskupsky chlebik. Necham kysnut cca 1.5 az 2 hod. Peciem s hrncekom vody a po vybrati potieram cistou vodou. Je to najlepsi chlebik a nie je s nim ani vela roboty... 😀

hatapkagb
10. jún 2014

@lucikatn dakujem pekne,vyskusam,napisem hned do mojho zositka 🙂 dakujem

nakup
10. jún 2014

@leanax tak príď 😉

monacanka
10. jún 2014

na večeru zeleninove leco s varenimi zemiakmi a stihla som este nalozit na bazovy sirup

silvinuska6
10. jún 2014

krkovička na platky so šťavou a tarhona 😀 vcera cestovinovy šalat ( kukurica sampiony smotana syr mašličky šunka hrašok) 😀 😀 😀

mima2778
10. jún 2014

@lucikatn s hrncekom vody ? ... prepac,ze sa pytam,som nepochopila,to do rury das este aj hrncek vody k tej forme ? A na kolko sa pecie chlebik ? Vdaka 🙂

luciok
10. jún 2014

Ahojte, dnes sme ešte obedovali nedeľné hoväzie a doobedu som urobila grécky šalát - v tejto horúčave výborne osviežil a piekla som aj muffiny. Chcela som urobiť foto, no kým som malému hriala obed, tak skoro z každej odhryzol 😀

m_ij_ka
11. jún 2014

naše raňajky rybacia nátierka, rohlíky 🙂

audiova
11. jún 2014

@titkovamiriam ahoj.ako robíš tú ovocnú dreň 🙂

titkovamiriam
11. jún 2014

@audiova len rozmixujem ovocie a pridam trosku cukru,neskor ju budem robiť z kompotov kde len do flase ponorím mixer a hotovo.Inak dnes budem robit aj klasika zmrzlinu lebo si idem pre banovecke baličky a mala by tam byt aj sladka aj kysla smotana tak spravim aj nanuky 🙂

Dnes nevarím ,no večer ma budu cakat čeresne na kompot 😝 ,a tiež si spravim grecky salat a tzatziky-Marek ma mať v tomto horku vypraýany syr,som zvedava či ho fakt budu robit

audiova
11. jún 2014

@titkovamiriam tak im dnes spravím aj ja.ďakujem

titkovamiriam
11. jún 2014

@audiova sprav to sa da zo vsetkeho ovocia co rastie po cely rok,ja som robievala vzdy do misiek a taketo formičky kupila segra Marekovi na narodeniny -top darcek kde sme sa mi hrabali na hotwelsku-a hlavne si to deti spravia aj smi-naoberaju,umyju,rozmixuju a naplnia,šup do mrazaka a za 6h je osvieženie na svete a inak sa tak da zamrazit aj sirupova voda a potom ten nanuk pouzit ako ľad do napoja

lululka555
11. jún 2014

Ahojte 😎 u nás dnes kalerábová polievka a žemľovka 😉

maminka2013
11. jún 2014

Ahojte, dnes pecienka s ryzou a uhorkami...

maminka2013
11. jún 2014

@titkovamiriam prosim ta ked robis dren z kompotu, stavu z neho vylievas a asi uz nepridavas cukor, vsak? Este som z kompotu nerobila, tak by som vyskusala 🙂

monacanka
11. jún 2014

bryndzove halusky s opecenym tofu je ovela lepsie ako so slaninou a polievka gazpacho najlepsia v tejto horucave

titkovamiriam
11. jún 2014

@maminka2013 nevylievam toby bola škoda,ked sa to rozmixuje je to poriadne huste,samozrejme nesladím 🙂

slimstar
11. jún 2014

Plnená paprika v paradajkovej omáčke
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/961-plne...

komplikovana
11. jún 2014

Pekný deň prajem, moj dnešný obed - zeleninový šalát / rajčiny, uhorka, cibulka /s cícerom a cotagecheesom. zálievka - olivový olej, soľ a balsamico.

monacanka
11. jún 2014

dneska cakam navstevu tak som upiekla baronkine rezy

maminka2013
11. jún 2014

@titkovamiriam dakujem - urcite vyskusam 🙂

lalus
11. jún 2014

@hatapkagb http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45892 ja zvyknem aj tento piecť (len som si mierne upravila recept a minúty pečenia). a áno, do rúry sa dáva na spodok voda, ja dávam v malej rajničke ale nenechávam ju tam celú dobu... len kým sa vyhreje rúra + tých prvých 12 minút pečenia na najvyššej teplote, potom vyberám.
a chlebík tak 2-3x počas pečenia striekam vodou z rozprašovača.

libka1
11. jún 2014

hovadzi vyvar so slizami z krasneho kusu hovadzieho, este sa mi stale vari, vecer k masu z polievky spravim paradajkovu omacku a nove zemiaky, to decka obe miluju... v tomto teple sa cloveku moc varit nechce 😝