Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
guláš, ryža,kuracie mäso gyros, príloha kukurica 🙂
My dnes polievocka kuracia zo vcera a palacinky : jablkove,tvarohovomedove a s domacim marhulovym dzemom.
Jooj a my dnes ryžu s mrkvou a čierny čaj - deti mi od jednej v noci každú pol hodku vracajú ☹
moje baby si rozkázali domácu pizzu so šunkou , syrom, kukuricou, cibuľou, 🙂
U nas dnes hribikova polievka na kyslo a druhe ryza zapecena v trube s mrkvou a kuracim masko a ktomu salatik z pecenych paprik 😉
@katkabg Prosim ako robis salatik z pecenych paprik? Milujem pecene papriky, osupane, vo vlastnej stave, len ako take, prilohu, ale deti mi to nechcu jest ani za svet. Tak by ma celkom zaujimalo ako sa to da vhodne dochutit ci nakombinovat, ze by som to na tie deti skusila z ineho konca...
@indiga123 Ahooj 🙂. Samozrejme, tu je http://levandullka.blogspot.sk/2014/08/psenovy-...
@hyta Prepac, spravu som si vsimla az teraz. Nie, nedavala som tam vobec nic. Ten sneh to krasne podvihol a nadlahcil a ziadny kypriaci prasok tam nebolo treba davat 🙂.
naša večera praženica, žemle, príloha rajčiny, paprika 🙂
@levandullka Ďakujem ti, skúsim urobiť, snáď sa mi podarí.
@horana no to je u nas v bulharsku tradicia....pecene papriky.Tak robime ich tak ze papriky umyjes,osusis a na sporaku na platni poopec do cierna tu supku....potom ich osup,ocisti od stopiek aj zvnutra od semienok....dnes som robila take ze som ich nakrajala na kocecky,dala do misky,prelisovala na ne 3 strucky cesnaku,ocot olej sol,premiesat a salatik hotovy,mozes dat aj cerstvu petrz.vnat posekanu.No a ja milujem takto opecene a osupane papriky,tak ako su aj so stopkami,namocit v muske a potom osolenych a rozlahanych vajickach a vysmazit do zlatista....niekedy to mam jak nahradu na miesto reznov 😉 ktomu kolko razy urobim ze na oleji osmazim hlavicku cesnaku postruhaneho,na to postruham paradajky bez supky,pockam kym sa vypari voda,posolim,okorenim c.korenim a ked je moc kysle dam trolinku cukru a vypnem.touto zmesou polievam tie vysmazene papriky 🙂
@hyta Urcite 🙂. Nema sa ti na nom co nepodarit 😉. Je este jednoduchsi ako bublanina 😉
@katkabg dakujeeem, to isto skusim
doteraz so robila len tak ze som len cim hrubsie masite papriky zlte alebo cervene potrela trochu olejom a dala na pekac pozakryvane pekacim papeirom do rury, obcas otocila. Potom zlupala specenu kozu, a zostalo maso paprik a taka ta "sladka voda" co sa vnutri nej akosi vypotila, ktora sa pri supani vyvalila von a s ktoru mi to chuti jest. Ale vysmazane vyzeraju fakt vyborne, to by mi aj deti zjedli, takto by ma to naozaj nenapadlo, este raz diiik!
Zapekaná cuketa a cestovinový šalát 😝
Vyprážané šampiňóny v šunkovom cestíčku
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/571-vypr...
tekvicovo-koprovy privarok so zemiakovovu kasou a volim okom 😎
a na ranajky sme mali chutne zeleninove leco 😉
No tak ja od nedele nevarím, pokazil sa nám sporák a čakám na nový a včera mi oznámili že ho dodajú za týždeň. Tak sa teraz stravujeme v práci a doma už len studená strava.
Dni, keď varila mama a svokra, skončili. Zase môžeme nabehnúť na svoju kuchyňu 🙂 Dnes mám na pláne: cuketovú omeletu s kuracími prsiami, kuskus s kuracím stehnom a baby mrkvičkou, jablkové knedle a špaldové jablkové buchtičky.
Dnes domaca pizza
Ja dnes gulasik 🙂

Piatok u nás bola polievka z kuriatok a plnené zemiakové placky marinovaným mäskom,na večeru sa dojedla polievočka,
sobota - morčací vývar s rezancami, pstruh na zeleninke + zemiaková placka, na večeru jabĺčkové lievance
nedeľa - morčací vývar a voňavé šťavnaté rezne + tarhoňa + rajčinovo-uhorkový šalát, na večeru restovaná
kur, pečeň, chlebík a melón.