icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

daniz
11. aug 2014

Piatok u nás bola polievka z kuriatok a plnené zemiakové placky marinovaným mäskom,na večeru sa dojedla polievočka,
sobota - morčací vývar s rezancami, pstruh na zeleninke + zemiaková placka, na večeru jabĺčkové lievance
nedeľa - morčací vývar a voňavé šťavnaté rezne + tarhoňa + rajčinovo-uhorkový šalát, na večeru restovaná
kur, pečeň, chlebík a melón.

daniz
11. aug 2014

@mimimoje najrýchlejšie máš niečo z lístkového cesta, alebo lineckého - 250 g hl.múky,250 g tuku,250 g syra - vypracovať cesto, povykrajovať tvary,tyčinky, povajíčkovať , posypať soľou, rascou, sézamom, ....piecť cca 180 st. c doružova.

m_ij_ka
11. aug 2014

guláš, ryža,kuracie mäso gyros, príloha kukurica 🙂

daniz
11. aug 2014

@katkabg očistenú papriku nakrájam, posolím a nechám cca 3-4 hod. zmäknúť - ona pustí šťavu, pridám ošúpané, pokrájané paradajky, premiešam a plním do fliaš. Ja s cibuľou nerobím, lebo sa mi vždy pokazilo. Sterilizujem tak 30-40 min.

nmonika
11. aug 2014

@daniz Ahoj.Mas ho odskusany?pise sa tam 2x cukor,a myslim ze jedno z toho je kokos nie?Po upeceni cesta sa navrstvi tym dalsim a znova sa pecie?Na kolko rura,a cas? Som zaciatocnik v peceni 😉

mima2778
11. aug 2014

My dnes polievocka kuracia zo vcera a palacinky : jablkove,tvarohovomedove a s domacim marhulovym dzemom.

novotnajanka
11. aug 2014

Jooj a my dnes ryžu s mrkvou a čierny čaj - deti mi od jednej v noci každú pol hodku vracajú ☹

m_ij_ka
11. aug 2014

moje baby si rozkázali domácu pizzu so šunkou , syrom, kukuricou, cibuľou, 🙂

katkabg
11. aug 2014

@daniz dakujeeeeem 😉

katkabg
11. aug 2014

U nas dnes hribikova polievka na kyslo a druhe ryza zapecena v trube s mrkvou a kuracim masko a ktomu salatik z pecenych paprik 😉

horana
11. aug 2014

@katkabg Prosim ako robis salatik z pecenych paprik? Milujem pecene papriky, osupane, vo vlastnej stave, len ako take, prilohu, ale deti mi to nechcu jest ani za svet. Tak by ma celkom zaujimalo ako sa to da vhodne dochutit ci nakombinovat, ze by som to na tie deti skusila z ineho konca...

levandullka
11. aug 2014
levandullka
11. aug 2014

@hyta Prepac, spravu som si vsimla az teraz. Nie, nedavala som tam vobec nic. Ten sneh to krasne podvihol a nadlahcil a ziadny kypriaci prasok tam nebolo treba davat 🙂.

m_ij_ka
11. aug 2014

naša večera praženica, žemle, príloha rajčiny, paprika 🙂

hyta
11. aug 2014

@levandullka Ďakujem ti, skúsim urobiť, snáď sa mi podarí.

katkabg
11. aug 2014

@horana no to je u nas v bulharsku tradicia....pecene papriky.Tak robime ich tak ze papriky umyjes,osusis a na sporaku na platni poopec do cierna tu supku....potom ich osup,ocisti od stopiek aj zvnutra od semienok....dnes som robila take ze som ich nakrajala na kocecky,dala do misky,prelisovala na ne 3 strucky cesnaku,ocot olej sol,premiesat a salatik hotovy,mozes dat aj cerstvu petrz.vnat posekanu.No a ja milujem takto opecene a osupane papriky,tak ako su aj so stopkami,namocit v muske a potom osolenych a rozlahanych vajickach a vysmazit do zlatista....niekedy to mam jak nahradu na miesto reznov 😉 ktomu kolko razy urobim ze na oleji osmazim hlavicku cesnaku postruhaneho,na to postruham paradajky bez supky,pockam kym sa vypari voda,posolim,okorenim c.korenim a ked je moc kysle dam trolinku cukru a vypnem.touto zmesou polievam tie vysmazene papriky 🙂

levandullka
11. aug 2014

@hyta Urcite 🙂. Nema sa ti na nom co nepodarit 😉. Je este jednoduchsi ako bublanina 😉

katkabg
11. aug 2014

@horana toto su tie vusmazene paprikyyyyyy 😝

horana
11. aug 2014

@katkabg dakujeeem, to isto skusim
doteraz so robila len tak ze som len cim hrubsie masite papriky zlte alebo cervene potrela trochu olejom a dala na pekac pozakryvane pekacim papeirom do rury, obcas otocila. Potom zlupala specenu kozu, a zostalo maso paprik a taka ta "sladka voda" co sa vnutri nej akosi vypotila, ktora sa pri supani vyvalila von a s ktoru mi to chuti jest. Ale vysmazane vyzeraju fakt vyborne, to by mi aj deti zjedli, takto by ma to naozaj nenapadlo, este raz diiik!

nikayla
11. aug 2014

Zapekaná cuketa a cestovinový šalát 😝

katkabg
11. aug 2014

@horana joj tomu veeeer ze su fajnoveeee 🙂

slimstar
11. aug 2014

Vyprážané šampiňóny v šunkovom cestíčku
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/571-vypr...

lovely_choice
11. aug 2014

tekvicovo-koprovy privarok so zemiakovovu kasou a volim okom 😎

lovely_choice
11. aug 2014

a na ranajky sme mali chutne zeleninove leco 😉

daniz
12. aug 2014

@nmonika ano, ten druhý "cukor" je kokos, a už sa nepečie, ja ho robím tak, že ho ešte aj s tým kokosom šupnem do rúry - kokos tak očervenie, my to ľúbime tak.

tinaaa84
12. aug 2014

No tak ja od nedele nevarím, pokazil sa nám sporák a čakám na nový a včera mi oznámili že ho dodajú za týždeň. Tak sa teraz stravujeme v práci a doma už len studená strava.

mili7
12. aug 2014

Dni, keď varila mama a svokra, skončili. Zase môžeme nabehnúť na svoju kuchyňu 🙂 Dnes mám na pláne: cuketovú omeletu s kuracími prsiami, kuskus s kuracím stehnom a baby mrkvičkou, jablkové knedle a špaldové jablkové buchtičky.

lydia22
12. aug 2014

Dnes domaca pizza

katkabg
12. aug 2014

Ja dnes gulasik 🙂