icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

opica
8. sep 2014

babule, nejaky dobry recept na bulgur by sa nenasiel? dakujem ;)

verka18567
8. sep 2014

Ahojte dnes som varila hribovu kapustnicu🙂

daniz
8. sep 2014

tak u nás v sobotu guláš v novo postavenom záhradnom krbe, chlebík,cesnačky, bola torta, chlebíčky,cesnakové jednohubky, obrátený hruškový koláč, oslava ako sa patrí,
v nedeľu druhé kolo osláv - karfiolová polievka a grilovačka- kuriatko, cuketa,šampiňóny,pečené zemiačky a čerešňová štrúdla, vlašský šalát + domáce bagetky, chlebíčky, jednohubky a hlavne u nás boli hody tak kolotoče fičali.

m_ij_ka
8. sep 2014

zemiaková mliečna polievka, čevapčiči so zemiakmi, cibuľa, horčica 🙂

hatapkagb
8. sep 2014

My mame kapustnicu,kym este mozem,a zemlovku mnaaaaam 😀

slimstar
8. sep 2014
kamilkak
8. sep 2014

Dnes placky z TOFU bieleho, cukety , zemiakov 🙂

loknicka
8. sep 2014

Vyborny slany kolacik. Cesto ako zmes na zemiakove placky a na vrch sladka smotana s bryndzou a pochutkovou smotanou, slaninka, pazitka... Mnamka 😉

leushkka
8. sep 2014

rychla vecera; cviklove rizoto s kozim syrom a hribikmi

slimstar
8. sep 2014
milan_branik
9. sep 2014

klasicky recept

http://recepty.pozri.sk/recept-zapekany-karfiol...

ktory zvladne kazdy........... 🙂 🙂

tinaaa84
9. sep 2014

My dojedáme vepro, knedlo zelo a do roboty pre kolegovcov som robila krtkovu tortu na plechu a škoricové a kakaové osie hniezda

mizu89
9. sep 2014

@tinaaa84 ako robis krtkovu tortu aks smiem spytat.ja som ju chcela skusit bez toho aby som si kupovala ten prach.viem ze korpus klasicky kakaovy ale neviem tu slahacku ako spravit bez prachu.

tinaaa84
9. sep 2014

mizu89 @ Ja som robila podľa tohto receptu:

Cesto:
320 g hladkej múky
180 g cukru (ja som dala kryštál. ale môže byť aj práškový)
1 kypriaci prášok
3 vajcia
3 PL kakaa
200 ml mlieka
200 ml oleja

Plnka: (tú som si upravila podľa surovím čo som mala doma)
1 tvaroh kocka
1 kyslá smotana
1 vanilkový puding Dr. Oetker
400 ml mlieka
2 a 1/2 PL kryštál.cukru
2 vanilkové cukre
1 smotana na šľahanie
1 kg banánov
1 želatínový stužovač za studena

Postup:

Všetky suroviny na cesto zmiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (ja mám veľkosť 39*30), dáme piecť na 180 stupňov. Sledujeme a špáradlom skúsime, či je cesto upečené. Medzitým si pripravíme puding zo 400 ml, 2 a 1/2 PL kryštál cukru, 1 vanilínového cukru a 1 vanilkového pudingu.
200 ml mlieka si dáme hriať na sporák a vo zvyšných 200 ml mlieka rozmiešame puding a cukor, potom to vylejeme do mlieka na sporáku. Uvaríme hustejší puding. Necháme ho vychladnúť. Upečený korpus tiež necháme vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme smotanu na šlahanie. Do druhej misky dáme tvaroh, kyslú smotanu, vychladnutý vanilkový puding, 1 vanilínový cukor. Poriadne šľahačom rozmiešame. Z korpusu nožíkom odstránime asi 1/3 a odložíme si ju naneskôr do misky. VYšľahanú šľahačku vmiešame jemne do tvarohovo-vanilkového krému, v prípade potreby osladíme. Ja som banány krájala na kolieska a ukladala na korpus, ale môžu sa aj rozpoli a ukladať tak, ale v tom prípade ich treba viac ako 1 kg. 6elatínový stužovač za studena si pripravím podľa návodu a potom ho primiešam k plnku. Tú vylejem na korpus s banánmi. Navrch rozmrvím tú 1/3 cesta, ktorú som zrezala a ešte troška posypem grankom. Dám chladiť do chladničky. Je super.

tinaaa84
9. sep 2014

@mizu89 sorry za niektoré chyby, ponáhľala som sa 🙂

daniz
9. sep 2014

tak u nás sa dojedá ešte karfiolová, kuriatko...

puffu
9. sep 2014

Ahojte tak u nas dnes bravcove rebierka..

adulikka
9. sep 2014

u nas sosovicova polievka s klobaskou a zemiaky na kyslo ,volske oko ,spekacka.

lovely_choice
9. sep 2014

vcera a dnes farfalle na sposob fliacok s kapustou 😉

lovely_choice
9. sep 2014

este sme mali kuraci vyvar zo stehna - varil manzel 🙂

lovely_choice
9. sep 2014

vcerajsia vecera (zjedla som 2 plne misky) - zeleninovy salat z cinskej kapusty, poru a paradajok ochuteny morskou solou, medom a jablcnym octom 🙂

karkana
9. sep 2014

dnes šošovicovo-zeleninová polievka a žemlovka 🙂

lovely_choice
9. sep 2014

dnes na desiatu domaca mliecna ryza s bananom (nestihla som odfotit) 😀

cenculinka
9. sep 2014

U nas dnes bryndzove halusky a rascova polievka....samozrejme,ze som zozrala 1,5 taniera halusiek,vedela som ze mi bude zle a aj tak som nemohla odolat :-P

orchidea71
9. sep 2014

😀 u nás koprova polievka na kyslo a zapečene zemiaky s 🙂 cibulku a slaninku

didi51100
9. sep 2014

My mame klasicku kuraciu polievku, pre maleho akurat zahustenu kuskusom na taku redsiu kasu. To sa mi osvedcilo viac ako rezance, ktore si potom musi nahanat po brade. 🙂

cenculinka
9. sep 2014

U nas dnes bryndzove halusky a rascova polievka....samozrejme,ze som zozrala 1,5 taniera halusiek,vedela som ze mi bude zle a aj tak som nemohla odolat :-P

slimstar
9. sep 2014

Jednoduchý pletený koláček s nutelou
http://zpravynovinky.cz/index.php/kucharka/1112...

mizu89
9. sep 2014

@tinaaa84 dakujem velmi pekne skusim hned ako to bude mozne 🙂 🙂 🙂

m_ij_ka
9. sep 2014

naša večera tvarohové slíže 🙂