Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
tak u nás v sobotu guláš v novo postavenom záhradnom krbe, chlebík,cesnačky, bola torta, chlebíčky,cesnakové jednohubky, obrátený hruškový koláč, oslava ako sa patrí,
v nedeľu druhé kolo osláv - karfiolová polievka a grilovačka- kuriatko, cuketa,šampiňóny,pečené zemiačky a čerešňová štrúdla, vlašský šalát + domáce bagetky, chlebíčky, jednohubky a hlavne u nás boli hody tak kolotoče fičali.
zemiaková mliečna polievka, čevapčiči so zemiakmi, cibuľa, horčica 🙂
My mame kapustnicu,kym este mozem,a zemlovku mnaaaaam 😀
Piškotová roláda s džemem
http://zpravynovinky.cz/index.php/kucharka/968-...
Dnes placky z TOFU bieleho, cukety , zemiakov 🙂
Vyborny slany kolacik. Cesto ako zmes na zemiakove placky a na vrch sladka smotana s bryndzou a pochutkovou smotanou, slaninka, pazitka... Mnamka 😉
Šošovicové karbonátky
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1252-sos...
klasicky recept
http://recepty.pozri.sk/recept-zapekany-karfiol...
ktory zvladne kazdy........... 🙂 🙂
My dojedáme vepro, knedlo zelo a do roboty pre kolegovcov som robila krtkovu tortu na plechu a škoricové a kakaové osie hniezda
mizu89 @ Ja som robila podľa tohto receptu:
Cesto:
320 g hladkej múky
180 g cukru (ja som dala kryštál. ale môže byť aj práškový)
1 kypriaci prášok
3 vajcia
3 PL kakaa
200 ml mlieka
200 ml oleja
Plnka: (tú som si upravila podľa surovím čo som mala doma)
1 tvaroh kocka
1 kyslá smotana
1 vanilkový puding Dr. Oetker
400 ml mlieka
2 a 1/2 PL kryštál.cukru
2 vanilkové cukre
1 smotana na šľahanie
1 kg banánov
1 želatínový stužovač za studena
Postup:
Všetky suroviny na cesto zmiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (ja mám veľkosť 39*30), dáme piecť na 180 stupňov. Sledujeme a špáradlom skúsime, či je cesto upečené. Medzitým si pripravíme puding zo 400 ml, 2 a 1/2 PL kryštál cukru, 1 vanilínového cukru a 1 vanilkového pudingu.
200 ml mlieka si dáme hriať na sporák a vo zvyšných 200 ml mlieka rozmiešame puding a cukor, potom to vylejeme do mlieka na sporáku. Uvaríme hustejší puding. Necháme ho vychladnúť. Upečený korpus tiež necháme vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme smotanu na šlahanie. Do druhej misky dáme tvaroh, kyslú smotanu, vychladnutý vanilkový puding, 1 vanilínový cukor. Poriadne šľahačom rozmiešame. Z korpusu nožíkom odstránime asi 1/3 a odložíme si ju naneskôr do misky. VYšľahanú šľahačku vmiešame jemne do tvarohovo-vanilkového krému, v prípade potreby osladíme. Ja som banány krájala na kolieska a ukladala na korpus, ale môžu sa aj rozpoli a ukladať tak, ale v tom prípade ich treba viac ako 1 kg. 6elatínový stužovač za studena si pripravím podľa návodu a potom ho primiešam k plnku. Tú vylejem na korpus s banánmi. Navrch rozmrvím tú 1/3 cesta, ktorú som zrezala a ešte troška posypem grankom. Dám chladiť do chladničky. Je super.
tak u nás sa dojedá ešte karfiolová, kuriatko...
Ahojte tak u nas dnes bravcove rebierka..
u nas sosovicova polievka s klobaskou a zemiaky na kyslo ,volske oko ,spekacka.
este sme mali kuraci vyvar zo stehna - varil manzel 🙂
dnes šošovicovo-zeleninová polievka a žemlovka 🙂
dnes na desiatu domaca mliecna ryza s bananom (nestihla som odfotit) 😀
U nas dnes bryndzove halusky a rascova polievka....samozrejme,ze som zozrala 1,5 taniera halusiek,vedela som ze mi bude zle a aj tak som nemohla odolat :-P
😀 u nás koprova polievka na kyslo a zapečene zemiaky s 🙂 cibulku a slaninku
My mame klasicku kuraciu polievku, pre maleho akurat zahustenu kuskusom na taku redsiu kasu. To sa mi osvedcilo viac ako rezance, ktore si potom musi nahanat po brade. 🙂
U nas dnes bryndzove halusky a rascova polievka....samozrejme,ze som zozrala 1,5 taniera halusiek,vedela som ze mi bude zle a aj tak som nemohla odolat :-P
Jednoduchý pletený koláček s nutelou
http://zpravynovinky.cz/index.php/kucharka/1112...
naša večera tvarohové slíže 🙂

babule, nejaky dobry recept na bulgur by sa nenasiel? dakujem ;)