Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
my dnes granatir
@kaara1980 drožďovú pomazánku som ešte nerobila a to by som celkom rada 😉 môžem ťa poprosiť o recept na tú tvoju, ďakujem 🙂
@elixia zajtra idem toto vyskúšať, sa mi to veľmi páči a ako to chváliš (aj ostatné) tak v tom niečo bude, len dúfam, že to nepobabrem, nemám veľmi skúsenosť s kysnutým cestom 😒
mm sa vracia po 2 tyzdnovej sluzobke,peciem mu syrove pagaciky / recept z obalu kypriaceho prasku.... tak som zvedava /
kotlikovy gulas bude zajtra..... 😉
@iinuska @titkovamiriam dakujem vam baby....z toho určo niečo vyberiem....pa 🙂
@jarunka111 ja tiez nie som velka pekarka,ale s tymto nie je vela roboty a navyse to nemusi byt nejake uhladne,co mne vyhovuje 😀
@elixia tak to si ma celkom potešila a podľa mňa to vyzerá veľmi pekne úhľadne, tak sa do toho pustím 🙂
polievka z ovsenych vlociek a zemiakove placky 🙂
@lenkahrehusova to si teda dost odbocila,,to asi vacsina z nas... 😒 😒 😒
dnes zeleninová polievka,dukátové buchtičky a pudingoš.
@jarunka111 Ja som ju robila z 3 vajec.Platí vždy-koľko vajec,toľko kociek droždia.Tak ti napíšem,ako je to pri 3 vajciach.Polku cibule nakrájaš na drobno.Polovicu dáš na olej opražiť,pridáš rozdrobené kocky droždia a necháš ich rozpustiť--(oni sa úplne rozlejú).Do toho rozbiješ vajíčka a v podstate urobíš praženicu.Odstavíš.Do nej potom už len prisypeš ostatok cibule,okoreníš,osolíš a pridáš za lyžičku horčice a kečupu.Premiešaš a hotovo.Dobrú chuť.Inak je z toho strašný smrad,ale je to super 😀 .Ja to včera ,zožrala, úplne sama 😕 a chutí mi to aj teplé 😅
@kaara1980 fuuha,ty davas tolko kociek drozdia kolko vajec? 😕 to som este nepocula...ja to robim od oka,kolko mam drozdia a 5-6 vajec do toho...
@jarunka111 ja ju robim podobne,len nedadvam tolko drozdia az....oprazim cibulku,rozmrvim drozdie,ono sa rozpusti,potom ked zacne hustnut prilejem trosku mlieka a do toho vajicka...solit by sa vraj mala az ked je hotova,ale neviem preco..no robime to tak,na chlebiku posolis a pokvapkas kecupom 🙂 A jeme to zasadne teple.. 🙂
stale som sama s malou, tak varim zalostne malo, preto ani nepisem 🙂 ostal mi vyvar hovadzi... tak som donho zavarila rezance... a prekonala som svoju nechut k vareniu, huvarila som si tri zemiaky v supke, hodila som rybu do rury a cakam kedy sa dopecie 🙂
paradajková polievka a langoše
@kaara1980 ďakujem za postup, možno aj dnes skúsim, mám tam nejaké droždie 😉 a smrad nevadí, veď sa vyvetrá, hlavne, že chutí 😀 možno nikomu nezostane, ak to dopadne tak ako si písala ty 😀 😀 😀
@elixia aj tebe ďakujem za tvoj tip na tú drožďovú 😉 no a vieš čím sa práve pchám? CHINOS!!!! Teda zvládla som to, aj sa pochváli aj to fakt chutí, takže mám ďalší recept do zbierky, ktorý určite budem robievať 🙂
@jarunka111 to som rada 🙂
kapustnicu s mrvenicou a druhe mame kur. masko na smotane s kolienkami, este vcerajsie a poobede urobim vanilkovy puding s cucoriedkami 🙂
@drobik1 ahoj 🙂
1 a pol šálky cukru (ja dávam trstinový), 125g masla, 3 vajcia, 2 šálky hladkej múky, 1 malá lyžička sódy bikarbóny, 125ml kyslého mlieka, 4 banány, 50g masla, 100g smotanový tvaroh, škorica
Roztlačíš si banány, rošľaháš cukor s maslom a pridáš vajíčka. Zmiešaš s múkou a sódou bikarbónou, banánmi a kyslým mliekom. Vyleješ cesto na plech a pečieš tak 30 minút.
Medzi tým si urobíš krém: 50g masla + práškový cukor + smotanový tvaroh.
Keď sa koláčik upečie tak ho potrieš krémom a posypeš škoricou.
Dobrú chuť! 😉
kuracia polievka,kuracia svieckova a knedľa 🙂

dnešný obed-granadýr a na večeru drožďová pomazánka 😝