Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
u nas dnes polievocka z tekvice hokaido, pecene kuriatko s pecenymi zemiakmi a k tomu brokolica...
cesnakova polievka, zeleninove rizoto s hlavkovym salatom, hruskovy kolac
na veceru bude rybacia natierka a na ranajky sme mali ovsenu kasu s makom, hrozienkami a medom
Brokolicová polievka, ryža, pečená morka, kyslá uhorka.
Cesnakova polievka,pecene kura s pecenymi zemiakmi,hribova omacka s cestovinami a smotanovo ovocny kolac zo zele... 🙂
naša večera domáce hamburgery 😉
Ahojte, dnes som ráno naložila kuracie vykostené stehná do pácu a na obed sme ich grilovali. K tomu sme si dali chlebík a šalát z papriky, paradajky a údeného syra. Ako dezert na dnes a zajtra ku káve, som urobila jablkové rezy z Receptov zo života č. 2
Teraz večer som urobila kurací vývar a hovädzinku: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=26473
Zajtra k tomu dorobím tarhoňu a k polievke nejaké cestovinky.
naše raňajky smotanový jogurt jahodový a rohlík
ahojte dnes u nas: kuracia polievka s nitovkami, bravcove rezne v harulovom cesticku, zeleninovy salat, klasicke rezne v trojobale pre deti so zemiakovou kasou a http://kuchynalidla.sk/product/fasirky-z-mleteh.... su neskutocne dobre uz ich idem robit druhykrat
Domáca knedla, guláš, jablkový koláč.
slepaci vyvar s rezancami, morcacie rezne so zeleninovou ryzou a hlavkovy salat, kolac hruskovy zo vcera
Ahojte....u nas dnes peceny zajacik aj bocik,dusena kysla kapusta a knedlik.....polievka je vyvar kuraco zajaci s rajbanickou...ideme pomspanku k muzikovi do dielne,u susedy budem piect ZNOVA vianocku 🙂 🙂. 🙂
My vyvar s pecenovymi haluskami, piekla som spolu divinu aj hov.masko, jedno s ryzou a salatikom,druhe ku koprovke a knedli,takze do stredy mam s varenim pokoj a mozem sa venovat malemu 🙂no nestihla som nic upiect,takze asi navstivime obchod poobede 🙂 ...ale zajtra kym bude spat to dobehnem 🙂
Ahojky,dnes kurací vývar s koreňovou zeleninkou, živanská a piekla som banánový chlebík a obližprst tortu 😝
u nas dnes spenatove halusky s karickou poliate kyslou smotanou a slaninou(ja sa tychto halusiek neviem ojest...) a na veceru cestoviny s kuracim masom a brokolicou...
my dnes na obedik kotlikovy gulas
naša večera praženica, kečup, rohlíky
My dnes na obed hovadzie na stave a hribikoch s knedlou..
A poobede som piekla tvarohove buchty. Zajtra moc varit nemusim, ale vecer asi spravim sosivicnu polievku
s bálešom 🙂
Ja som dneska varila zeleninovu polievku (cibula, cesnak oprazit na oliv. "pomace" oleji, mrkvu, petrzlen, zeler tiez, pridat sladku mletu papriku, zaliat vodou, osolit, pred dovarenim som pridala brokolicu, po dovareni este majoranku - bola som prekvapena, ze ta cibula a cesnak dodali polievke vybornu chut)... potom sme mali telacie na poriku a zemiakovu kasu, uhorkovy salat. 🙂
A teraz idem robit "kinder cokoladu" - http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=19266 ... len som si prepocitala recept na 400 g suseneho mlieka a dam normalne maslo (stuzeny rastlinny tuk je humac 🙄 )... 😉
@oira uz som sa dostala na pc tak pre istotu...🙂 potrebujes: cerstvy spenat( jedno balenie je tak pre 2-3ludi), 1 vajce, 3-4 strucky cesnaku, kozi syr(mozes pouzit aj makky syr alebo bryndzu), hladka muka, sol
najprv das zovriet osolenu vodu a sparis v uvaris v nej spenat cca 1-2 min(spenat vyberam takou tou dierkovanou naberackou a vodu nechavam v hrnci na odvarenie halusiek neskor, ja som take trosku striktna na zbytocne plytvanie vody ale kludne mozes scedit a dat novu vodu na odvarenie halusiek), vymackas so spenatu zbytocnu vodu a nakrajas nadrobno alebo rozmixujes, pridas vajce, sol, trosku kozieho syra alebo 3trojuholniky karicky,pretlaceny cesnak, rozmiesas a pridas muku, konzistencia je trosku hustejsia ako klasicke halusky,potom halusky odvaris, netreba ich dlho varit, scedis, pridas kozi syr(uz podla chuti) a jedlo je hotove ...a uz iba na vrch das lyzicku kyslej smotany a opraenu slaninu alebo kludne aj bez toho..
@lovely_choice mohla by si mi dat recept na tu tortu? Dik
Dobré ránko. Ja som včera ešte na večeru varila kuraciu pečienku s ryžou a bude aj na dnes. No keďže tam mám ešte nespotrebovaný domáci karfiol, tak urobím aj karfiolové placky asi so zemiakovou kašou.
Ahojte kočky, tak včera bolo krásne počasíčko tak sme mali rodinnú guláš párty v lese, prišla švagriná z HC s manželom a deťmi... bolo super 😀 a piekla som ešte krtkovú tortu na plechu... dnes máme nedeľný obed: kurací vývar s rezancami, zemiakový šalát a kuracie rezne 😉

Ahojte, u nás sme mali včera hubovú polievku so zeleninkou, k tomu vyprážaný Encián, opečené zemiaky , domácu tatarku, hlávkový šalát. Dnes sme dojedli ešte hubovú polievku a k tomu kurací perkelt s cestovinou. Máme návštevu, tak ku kávičke čokoládový zákusok s banánmi a šľahačkou.