Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
naša večera tvarohové slíže
@jankastubka mas receptik na tie čestovinky?
pecene kuriatko a ryza 🙂 priloha - uhorka alebo kompot 🙂 alebo cestovinky s mozzarelou pre maleho, ktory ich miluje 🙂
Dostala som kopo domaceho česnaku,tak dnes kremova česnačka so syrom a opek chlebikom...miesto bujonu dam zajaci vyvar 🙂 ....nebude sa plytvat....druhe spravim kasu po sto rokoch a fasirku a uharkovy salat.....
@trasko u nás je ešte populárne - cesnakové slimáky , klasické kysnuté cesto vyvaľkáš ako plnku dáš rozpučený cesnak , olej- alebo roztopené maslo a podľa chuti môžeš dať aj rozmarín, alebo oregáno, alebo bazalku a niekdy dávam aj syr , či už postrúhaný, alebo črievkový. toto si zmiešam do misky a tým potieram cesto , ako keď robíš štrúdľu. potom stočiť a krajat na také šikmé rezy, ako trojuholníky a potom len upiecť na 200C, je to mňamka , možno poznáš
ahojte ja som v pondelok robila zapekanú zeleninu
vrchná a spodná časť bola uvarená brokolica a medzi to som dala nadrobno nakrájanú cuketu, špenátové listy, nakrájané kuriatka a šampión portobelo, posolila , dala morské riasy, nori, korenie na gyros a na kúsky natrhané rybie filé , celé som to zaliala vajíčkom a kyslou smotanou, musím ale povedať, že niečo som domrvila, lebo mi to nechutilo a tie filé moc vábne nevoňali a môj inak nenáročný muž včera toto jedlo označil nie príliš nadšene , takže dnes sa náš pes naje luxusne 😀
včera som urobila zemiaky na pokyslo s tenkou párkovo klobáskou a kôprom , tak tým so si to čiastočne vyžehlila, dnes musím urobiť niečo dobré , uvažujem o kvalitnej žemlovke a nejakom koláčiku jednoduchom asi čokoládový perníček urobím
ozaj cez víkend som robila hovädzí vývar s čerstvou zeleninou- pastrnák, mrkva, pór, kaleráb a petržlen vňať s niťovkami a druhé bol pečený bôčik - len mleté čk, mleté nk , drvená rasca a soľ na kope póru a jabĺk , k tomu dusená červená kapusta a knedlík / kupovaný 😝 / a v nedeľu som k tomu dorobila pečené zemiaky v rúre na oliv. oleji a kmíne, oregáne a nori riasach . bolo to super.
ja dnes kysla šošovica + zemiakove "babky" 😀
Dnes: zapečené cestoviny s karfiolom, párkom, syrovo smotanovou omáčkou.
dnešný jedálny lístok: mrkvovo-syrečková polievka, ryža, kuracie prso na nivovej omáčke....a pre NellySofiu rozmixovaná mrkvička+kareláb+zemiačik......
@trasko isto hej, lebo to po nej tak páchlo, že som si radšej dala olomoucké syrečky .......... heheheheh . Muž skonštatoval, že to vyzerá ako gebuzina po ovoňaní sa vzdal myšlienky, že to zje , ja som si to brala do roboty, ale fakt som to doniesla domov a naša najstaršia, čo je fakt , že totálny domiešavač skonštatovala , že teda mama nevyzerá to teda vábne a ani tá to nezjedla, škoda ostatných dobrých ingrediencií, radšej som mala samotnú tú brokolicu uvarenú zjesť
my dnes kapustova polievka a sisky s dzemom🙂
SOS... zienky poradte... ako pripravit chutne kralika? aby to nebolo moc suche, zatial som si nenasla ziadny taky osvedceny receptik a mam v mraznicke 2 domace kraliky. tak by som sa rada odhodlala na nejaku fajnotu z nich...
@kwetina666 ako prosim robis kyslu sosovicovu?
@ginepra ja robievam takto po bulharsky....na plech si das kralika(najrajaneho ci celeho) okolo neh na polky nakrajane zemiaky,cibulu na mesiaciky,paradajku na mesiaciky,mrkvu na kruzky,papriky na pasiky,podlejem vodou,pridam vegetku,sol,mlete alebo cele cierbe korenue,bobkovy list a jalovec zopar bobul🙂 a cervenu ml.papriku na farbu.Dam do truby a necham tak na 240 st.piect do makka.Musi ti tam ostat aj stavicka daj viac vody a ak chces najpr zakri alobalom a potom odokri pred vypnutim nech sa zapece aj masko,ja ku koncu do stavicky zahabarkujem trosku muky ;) kto chce moze pocas varenia pridat aj trolinku cerveneho vinka🙂

@dorotka2013 kludne mozes pouzit aj bryndzu..🙂 my to striedane podla toho na co mame chut ale do cesta davam skoro stale syrecky a potom ked au uz halusky uvarene tak ich ochutim bud bryndzou, syrom alebo syreckom..