Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes som pripravila Kremove tekvicove rizoto so safranom a tymianom, samozrejme nechybal ani parmezan 🙂 Inspiracia bola odtialto:
http://varecha.pravda.sk/recepty/tekvicove-riso...
Oplati sa vyskusat, len som sa zalizovala 🙂
u nas dnes brokolicova kremova polievka, bravcove masko so smotanovo syrovou omackou a
oreganom, k tomu ryza, opekane zemiaky a salat z cervenej kapusty. a idem upiect rychlu smrst s malinami
@nikus5 irisina vo svojom albume má pekný recept na lososa v starších receptoch a ja som robila taký , že na masle som opiekla len osolený a oreganovaný a potom som na masle vyvarila biele víno s trochou šafranu, trošku osoliť tým preliať toho lososa k tomu oparenú zeleninu / napríklad fazulové struky, šparglu, brokolicu/ a podávala som s kašou,a lebo zemiakmi , je to vynikajúce , takto robím aj miesto vínovej dávam smotanovo šunkovú, či smotanovo syrovú , do tej dávam pažítku, alebo aj iné bylinky , pórik nasekanú možností je veľa
ahojte , ja dnes som robila kuraco - hovädzí vývar so zeleninou nasekanou a kusmi brokolice s krúpami
dnes ma čaká príprava rezňov, alebo pečených stehien deťom na dvojdňové turistické sústredenie a musím upiecť aspoň koláč, alebo muffinky , aby mi nepomreli od hladu
@nikus5 jooj, vieš, ja som taký kuchár bez čapice 🙂)) robím všetko "od oka" Ale tak aspoň v skratke ... Uvarené zemiaky rozpučíš - každá gazdinka to robí inak, ja mám takú vychytávku: Zemiaky povarím dost do mäkka, ked vychladnú, dám ich do pevnejšieho vrecka a prechádzam po nich hore dole valčekom na cesto- je to rýchle, ušetríš kopisko času 🙂 No aby som sa nezakecala 🙂 Takže to popučenej masy pridám žltko(bielko nie, by ti velmi stvrdli) , soľ, sódu bikarbonu tak za štvrt lyžičky a postupne pridávam polohrubú múku, kým cesto nieje pekne túhé, ale pozor, nech sa ti aj trošičku lepí na ruky a dosku. Potom vytvaruješ valčeky, ja robím také mänšie, cca 6cm priemer a varíš v osolenej vode asi 15min.
@gaby21 Ahoj,jasne, uvarene cestoviny som dala do misy,nastruhala nivu,nakrajala cukinu,naliala smotanu -slahacku,ochutila solou,vegetou,alebo co mas rada,premiesala,dala do zapekacej misy na vrch som este postruhala eidam a na 250 som dala piect cca 20min,ked uz bol syr zlatisty
U nás dnes zeleninová polievka s haluškami, kukuricové placky, langoše.
ahojte na dnes paradajkova polievka s cestovinou
Vcera zapekane cestoviny(zelenina,sunka,smotana,vajicko,syr), mrkvova polievka s haluskami, dnes sosovicova biela na kyslo,langose, zajtra kys.kapusta,zemiaky,jaternicky a v nedelu este neviem 🙂
naša večera domáci vlašský šalát, rohlíky
na večeru si robím huby s vajcom, mnam...
Tekvicové muffiny
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1044-tek...
k večeři byla dýňová polévka s kokosovým mlékem
Dnes som sa odhodlala vyskusat uvarit madarsky gulas ale z diviny, urobila som domacu knedlu 😉 MM tvrdi, ze sa podaril 😉 polievku som uvarila sosovicovu so zemiakmi 😉
Dnes ideme na 80tku takze tam sa najeme 😀 ale upeciem ribezlovu bublaninu na ranajky.
Zajtra chcem robit borsc a upiect cerstvy chlebik. Krasny vikend vam prajem 😉
šalátová polievka, segedín s knedľou

Baby, nemáte niektorá nejaký super osvedčený recept na prípravu lososa?