icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

nikus5
24. okt 2014

Baby, nemáte niektorá nejaký super osvedčený recept na prípravu lososa?

saxana36
24. okt 2014

@nikus5 perfektna rychlovka iba jablká a hruba muka,uvarit a zjest
ja som dala 4 jablka,na zaciatok asi 3 lyzice muky a dokladala ,aby sa dali robit gulky,das do vody a ked vyplavaju varis este 5 minut. Dobry chut

lovely_choice
24. okt 2014

Salatova polievka

lovely_choice
24. okt 2014

Bravcovy perkelt so zeleninou na pare (z misky je uz odjedene :D)

lea231
24. okt 2014

Dnes som pripravila Kremove tekvicove rizoto so safranom a tymianom, samozrejme nechybal ani parmezan 🙂 Inspiracia bola odtialto:
http://varecha.pravda.sk/recepty/tekvicove-riso...

Oplati sa vyskusat, len som sa zalizovala 🙂

nagulinka
24. okt 2014

Pre manželovu radosť srnčí guláš so zemiakovou knedľou a pre seba špagety s mozzarelou, keďže ja takéto čosi nemusím ... 😠

nikus5
24. okt 2014

@saxana36 tak to je fakt jednoduché, asi ukuchtím našim na večeru /ani vajce tam nejde?/

nikus5
24. okt 2014

@nagulinka nepodelíš sa s receptom na tú zemiakovú knedľu? 🙂

alenka7777
24. okt 2014

u nas dnes brokolicova kremova polievka, bravcove masko so smotanovo syrovou omackou a
oreganom, k tomu ryza, opekane zemiaky a salat z cervenej kapusty. a idem upiect rychlu smrst s malinami

gaby21
24. okt 2014

@saxana36 Ahoj, prosím ťa recept na zapekanu cestovinu s nivou a cuketou, dakujem 🙂

womankc
24. okt 2014

@nikus5 irisina vo svojom albume má pekný recept na lososa v starších receptoch a ja som robila taký , že na masle som opiekla len osolený a oreganovaný a potom som na masle vyvarila biele víno s trochou šafranu, trošku osoliť tým preliať toho lososa k tomu oparenú zeleninu / napríklad fazulové struky, šparglu, brokolicu/ a podávala som s kašou,a lebo zemiakmi , je to vynikajúce , takto robím aj miesto vínovej dávam smotanovo šunkovú, či smotanovo syrovú , do tej dávam pažítku, alebo aj iné bylinky , pórik nasekanú možností je veľa

womankc
24. okt 2014

ahojte , ja dnes som robila kuraco - hovädzí vývar so zeleninou nasekanou a kusmi brokolice s krúpami

womankc
24. okt 2014

dnes ma čaká príprava rezňov, alebo pečených stehien deťom na dvojdňové turistické sústredenie a musím upiecť aspoň koláč, alebo muffinky , aby mi nepomreli od hladu

saxana36
24. okt 2014

@nikus5 nie,nejde fakt iba tie dve veci,ale ked chces ochut cesto skoricou ze je to tiez super

nagulinka
24. okt 2014

@nikus5 jooj, vieš, ja som taký kuchár bez čapice 🙂)) robím všetko "od oka" Ale tak aspoň v skratke ... Uvarené zemiaky rozpučíš - každá gazdinka to robí inak, ja mám takú vychytávku: Zemiaky povarím dost do mäkka, ked vychladnú, dám ich do pevnejšieho vrecka a prechádzam po nich hore dole valčekom na cesto- je to rýchle, ušetríš kopisko času 🙂 No aby som sa nezakecala 🙂 Takže to popučenej masy pridám žltko(bielko nie, by ti velmi stvrdli) , soľ, sódu bikarbonu tak za štvrt lyžičky a postupne pridávam polohrubú múku, kým cesto nieje pekne túhé, ale pozor, nech sa ti aj trošičku lepí na ruky a dosku. Potom vytvaruješ valčeky, ja robím také mänšie, cca 6cm priemer a varíš v osolenej vode asi 15min.

saxana36
24. okt 2014

@gaby21 Ahoj,jasne, uvarene cestoviny som dala do misy,nastruhala nivu,nakrajala cukinu,naliala smotanu -slahacku,ochutila solou,vegetou,alebo co mas rada,premiesala,dala do zapekacej misy na vrch som este postruhala eidam a na 250 som dala piect cca 20min,ked uz bol syr zlatisty

mili7
24. okt 2014

U nás dnes zeleninová polievka s haluškami, kukuricové placky, langoše.

nikus5
24. okt 2014

@nagulinka dík, už sa na takéto knedle dlhšie chystám, tak asi v nedeľu prídu na rad 🙂

mizu89
24. okt 2014

ahojte na dnes paradajkova polievka s cestovinou

mima2778
24. okt 2014

Vcera zapekane cestoviny(zelenina,sunka,smotana,vajicko,syr), mrkvova polievka s haluskami, dnes sosovicova biela na kyslo,langose, zajtra kys.kapusta,zemiaky,jaternicky a v nedelu este neviem 🙂

m_ij_ka
24. okt 2014

naša večera domáci vlašský šalát, rohlíky

gianni
24. okt 2014

na večeru si robím huby s vajcom, mnam...

sisikana
24. okt 2014

k večeři byla dýňová polévka s kokosovým mlékem

mami.sk
24. okt 2014

Dnes som sa odhodlala vyskusat uvarit madarsky gulas ale z diviny, urobila som domacu knedlu 😉 MM tvrdi, ze sa podaril 😉 polievku som uvarila sosovicovu so zemiakmi 😉

lucikatn
25. okt 2014

Dnes ideme na 80tku takze tam sa najeme 😀 ale upeciem ribezlovu bublaninu na ranajky.

Zajtra chcem robit borsc a upiect cerstvy chlebik. Krasny vikend vam prajem 😉

katkabg
25. okt 2014

@nagulinka ako to ze mas take krasne tie slivkove gulky ako ich robis ja stale jphrube cesto,bud rozvarene alkebo surove :/

katkabg
25. okt 2014

@katka444 katik skus orelistovat posledne stranky niuekde som ho dva krat pisala 😉

katkabg
25. okt 2014

Baby takto nam dnes Bulharsku snezi od rana a to bolo pred tromi dnami 27 st a o tri dni davaju babie leto

m_ij_ka
25. okt 2014

šalátová polievka, segedín s knedľou