Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
vcera polievka zo struhanej mrkvy a kalerabu a celozrnne semolinove fusilli s podusenym listovym spenatom
my dnes na raňajky tvarohovo-zemiaková nátierka a na obed hovadzia polievka a kôprová omáčka s knedľou a hovädzími plátkami a poobede koláčik z jedného vajíčka 😉
včera na obed paradajková polievka a hovädzie stroganov s ryžou alebo haluškami, dnes sa to bude dojedať a asi vyskúšam žemlovku z vianočky, ešte som takú nerobila, stále iba z rožkov......
Zienky prosim Vas cim mozem v natierkach nahradit maslo?....davam klasicke,nie tie umele rastlinne, to nam nechuti, ale muz ma vadi,ze je tam vela masla ked robim napr.cesnakovu, lebo ked robim bryndzovu,tak jasne dam tam radsej viac bryndze, alebo syr ale co namiesto toho masla,aby to bolo lahsie?....Vdaka
Takže za posledné dni som varila a piekla toto: francúzske zemiaky, špaldové moravské koláče s orechovou plnkou a makovou plnkou, špaldové buchty makové a lekvárové, v piatok som robila zapekané bravčové stehno s cibuľkou, slaninou a cesnakom a zemiakové pyré, špaldové lekvárové buchty (cesto bolo geniálne, boli ľahučké a mäkučké-no proste paráda, ale aj vďaka mojej novej pekárničke-najlepšie cesto aké som jedla, odteraz robím kysnuté koláče iba z neho) a no a včera segedín s knedľou a špaldový vodouch.
Kalerábová polievka, španielske vtáčiky, ryža, kyslá uhorka.
Takže v piatok na večeru bol gordon blue + zemiačky
v sobotu - kalerábová polievka + podlesníky a boli sme na návšteve tak tam chlebíky,očká....
v nedeľu - hov.morčací vývar + rezance, pečené kuracie stehná na zemiakoch a kyslej kapuste a piekla som bábovku, dnes dojedačky....
vie mi niekto poradit.Raz som jedla taku zltu ryzu,mozno to bolo kari alebo kurkuma,neviem.A bolo s hroznom a s arasidami.A hladala som take nieco na nete,ale nasla som len s hrozienkami.Ale mne sa zda,ze to bolo klasicke hrozno a strasne dobre to chutilo.Nema niekto taky recept,alebo aspon napad,ako to spravit.A bez masa 😉
Práve som obedovala pečené kuracie stehná s kyslou kapustou. Pekný deň 🙂
My sme mali karfiolovu polievku s nastruhanou mrkvou a zemiacikmi, kuracie zavitky v slanine na kuriatkovo-smotanovej omacke a k tomu zemiakovo-zelerove pyre s muskatovym orieskom. Mnamka!
Hovadzi vyvar s rezancami, varene hovadzie, paradajkova omacka, zemiaky
ahojte, u nas bola vcera kuracia polievka so zeleninou,kosovska pochutka z kare,ryza a piekla som pudingos, dnes dojedacky 😉
Tak dnes vývar z kuracích srdiečok a pečienka so špenátovou ryžou, kyslá uhorka 🙂 teraz som sa dostala k papaniu, tak sa tešíííím mňam! 🙂
zajtra idem bryndzovú polievku a žemlovku 🙂
za poslednych par dni som varila:
1. light verziu svieckovej, bez smotany s cestovinou a opecenym tofu.
2. 24hod marinovanu krkovicu pecenu s porom, cuketou a paprikou
3kapustnicu bez zasmazky z br.kosti a a s hribami
4.netradicna strudla s pudingom, jablkami a orechami http://kuchynalidla.sk/product/netradicna-strudla
Dnes cesnakova polievka s domacimi krutonmi, pre masiarov morcacie sote, pre vsetkych sparena brokolica a cestoviny. Plus trochu kecupu a nastruhany syr.
Polirvka este ostala i cestoviny,tak na zajtra nam k tomu daco vymyslim.
No a este ten kakaovy kysnuty k tomu.
Těstoviny farfalle s chřestem a cuketou
http://zpravynovinky.cz/index.php/kucharka/292-...
Čo takto zelerové hranolky a losos s limetkovou omáčkou? 😎 Malý sa za nimi ide zadrhnúť..
Žienky, poraďte mi prosím dobrý recept na drožďovú nátierku - aby mi ju jedli aj deti. Vopred veľká vďaka 😎
@pattinka ahoj takú nám robili v škôlke po čase dlhom som ju vyskúšala chutila fajn http://dobruchut.azet.sk/recept/1286/drozdova-n...
Ahojte, nestíham sem chodiť, tak čítam asi 15 strán dozadu. Máme za sebou oslavu malého a mojich narodenín, takže som vypekala o106 🙂
No tento víkend som varenie max flákala, v sobotu som narýchlo urobila slivkové gule z Lidla, ale piekla som kardinál rezy. V nedeľu sme obedovali u brata a švagrinej. Dnes nám kamaráti prišli zatepľovať dom, tak som im navarila zeleninovú polievku a guľáš s knedľou a keďže im chutia moje koláčiky, tak som upiekla šťavnatý čučoriedkový koláč. Na zajtra chystám bryndzové halušky a upiekla som tvarohový koláč so želatínou.
Pekný večer
U nas dneska mame den slovenskej kuchyne a kedze kinecne prisla zima kapustnica to isti😄😄

Vanilková bábovka s rumom
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1638-van...