Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes morcaci vyvar a zemlovka🙂
kruci, prcek ma chut na rezancee s makom....vrrr
Ahojte,
kočky, môžem do šošovice na kyslo miesto smotany použiť mlieko? Som si bola istá, že mám, ale nemám, a do mesta nejdem, Petrík je chorý, tak ho nechcem ťahať po vonku. Ďakujem 🙂
Inak dnes k polievke bude ryba so zemiakmi a maslova zeleninka.
Ahojte, u nás dnes paradajková polievka http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2449 a bravčové karé na šťave s ryžou http://varecha.pravda.sk/recepty/bravcove-kare-... . Obyčajná klasika, s ktorou sa nič nepokazí 🙂 Dobrú chuť
ahojky,dnes budu spenatove halusky so smotanovou omackou z morcacieho maska 😉
ja dnes robim struckovu polievku a parene buchty..a zo vcera mi ostala tarhona tak k tomu este dorobim nejaku kuracinku na stave 🙂
dnes bude hrachová kaša + údené mäsko + pečivo
Dnes u nás varil manžel - výborný guláš a od včera nám zostala kačacia polievka 🙂
ja som včera robila klasický neoklamaný segedín, polku zjedli ešte večer 😝 😀 , dnes budem robiť palacinky , aby bolo aj na zajtra s tvarohovou plnkou
Práve na zajtra vypekám kalerábové placky a zajtra dovarím zemiaky.
naša večera kačacia pečeň
Žienky nemáre recept na vanilkové rožky bez orechov? Ďakujem. Dnes máme na obed cesnačku a prekladané zemiaky 🙂
Dnešné raňajky: banánovo-kokosový puding bez škrobu a cukru
http://www.fitrecepty.sk/recept/bananovo-kokoso...
ahojky, dnes u nas vyvar zo zaja,kedze ma nieco obchadza je to to NAJ a perky zo zemiak.cesta s makom a lekvarom 😝
@ivi31
1. recept na vanilkové rožky bez orechov:
3 hrnčeky hl. múky,
1 Palmarin,
2 PL práškového cukru,1
vanilkový cukor,
2,5 dl šľahačky,
1 PDP,
štipku soli,
vanilkový a práškový cukor na obaľovanie.
Múku preosejeme so sypkými prísadami, pridáme zmäknutý tuk, šľahačku a zamiesime na hladké cesto, ktoré odložíme na 3-4 hod do chladničky.Vyvaľkáme na hrúbku 1 cm, vykrajujeme rožteky, alebo iné tvary. Pečieme pri 160-180°c asi 10-12 min. Za horúca obalíme v cukre.
Alebo ešte som počula, že namiesto orechov je dobré dať pomleté ovsené vločky. Do týchto rožkov som to neskúšala, ale tento rok chcem:
200 g hladká múka
50 g ovsené vločky
100 g maslo
50 g práškový cukor
2 PL mlieko
1/2 balíčkov prášok do pečiva
1 balíček vanillkový cukor na obaľovanie
ahojte ja som nakoniec robila miesto palaciniek včera cestoviny s tvarohom , klobáskou, šunkou, cibuľkou .
lebo naše dievčatá sú len na slané jedlá, takže keď som povedala, že budú palacinky, tak sa na mňa pozreli, že či som OK heheheheheheh 😀 akurát syn bol sklesnutý, lebo ten je sladký , ten chcel ryžový nákyp, ale bol prehlasovaný......... Dnes ale urobím ten nákyp, nech nie je v nevýhode 😀
Dnes na obed celozrné cestoviny so smotanovo-tekvicovo-mrkvovou omáčkou, posypané parmezánom.
Pekný deň 😉
Ja som dnes robila zemiaky na kyslo s varenym vajickom a gazdovskou fasirkou 😉
ja dnes zapečiem zemiaky so syrom a ml. mäskom
Rajčinová polievka so syrom, varené zemiaky, špenát, vajíčko.

My dnes sackova polievka a halušky na pitie cola light 🙂