Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
naše raňajky musli s mliekom 🙂
@ellit vdaka za reakciu, este sa za nim popozeram, hoci som ho skor zavrhla 🙂 na trhu je velmi vela druhov rafinovanych
@ellit med pouzivame hlavne preto, ze ma nizsi glykemicky index ako cukor a nam chuti viac ako taka stevia 🙂
u nas dnes zeleninovy vyvar, pecene kura s pecenymi zemiakmi a kapustovy salat
my dnes špenátovú polievku a plnené langoše 🙂 zajtra bravčové so zeleninou a tarhoňa, kurací vývar 🙂
dievcata prosim nemate dobry,odskusany recept na plneny medovnik??? ...plni sa ako rolada..ide tam len slivkovy dzem a posekane orechy. A hlavne aby bol neskor taky krehky....🙂. Dakujem.
naša večera zapečené bagetky so syrom a šunkou
Tak pred vianocami aby bolo menej starosti s varenim. Vikend zivanska na plechu, pondelok na dva dni zemiakovy privarok so sekanou, streda vyprazany syr. Stvrtok halusky a hribova polievocka a potom sa uvidi.... 😉
zajtra sa chystám na plnené rezne so šampiňónovo-syrovou omáčkou, k tomu pečené zemiačky 🙂
Dnes som uvarila cestoviny so špenátom a sušenými paradajkami a zajtra bude slepačí vývar s rezancami a pečená kačička s červenou kapustou a domácou knedľou 😉 Keďže obed bude zajtra časovo náročnejší na prípravu tak som dnes ako dezert urobila banány v čokoláde s piškótami 😉
zeleninovy vyvar druh fajne masko(recept z varechy ) k tomu hneda ryza ,opekane zemiaky dezert ovocny spaldovy kolac 😉
@katkaklac taaak mam.
600g hladkej múky, 4 celé vajíčka, 4 lyžice medu, 100g tuku - hera, 250g práškového cukru, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica mletej škorice, trocha mletých alebo podrvených klinčekov.
slivkový lekvár, sušené hrozienka, mleté alebo sekané orechy-na plnku.
všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme cesto. necháme na noc v chladničke. rozdelíme na 3 časti.
vyvaľkáme a potrieme slivkovým lekvárom-čím viac tým lepšie. posypeme orechami a dáme hrozienka. urobíme závin. tak isto urobíme ďalšie dva. potrieme vajíčkom zmiešaným s mliekom. teplota 170 a cca 3/4 hodiny 🙂
@verka18567 vdaka 🙂 uz nijako to nezahustujes?
Rajčinová omáčka, šišky, maso, vývar z masa, jablková štrudla.
Baby, ja dneska nevarim, som sa pozvala k mame na obed. 😎
My máme "zelenú polievku". (na hrubo nastrúham kaleráb a pór nakrájam na kolieska, podusím na masle, osolím, ovegetím, zasypem trochou kukuričianky, zalejem vodou, pridám zelený hrášok, zavarím krupicové halušky). K tomu španielske vtáčiky (dnes bravčové, plnené spišskou párkou, vajcom na tvrdo, uhorkou), k tomu výpeková omáčka a tarhoňa. Do toho koláč "brutálnik": makovo orechový bez múky.
ja varím divinový guláš
guláš, bryndzové halušky so slaninkou 🙂
dnes - krúpková polievka , bravčové káre na slaninke + zemiaky . Ešte som dopiekla medovníčky , zajtra pozdobím

na veceru tekvicovo-mrkvovy privarok 😉