Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes bude kačka s červenou kapustou,polievku máme zo včera hovädziu a v chladničke pripravené cesto na medovníky...
- paradajková polievka s cestovinou alebo strúhaným syrom,
- jablkové knedle s opraženou strúhankou.
pečené malé zemiačky v šupke v rúre + masielko, soľ, syr.
mliecna polievka so zelenej fazulky, vecer asi penne so susenymi paradajkami a mozzarelou
tak dnes kapustová polievka a pastiersky koláč s cviklou, idem robiť úliky 🙂
@lenkaleg •bravčové líčka 500g
•koreňová zelenina – mrkva, petržlen, zeler - pokrájané na kocky 2 hrnčeky
•fenikel 1ks
•cibuľa 1ks
•zväzok z petržlenovej vňate, tymianu a rozmarínu zviazané niťou
•maslo 1 lyžica
•celé čierne korenie, bobkový list, nové korenie
•čierne korenie, soľ
•kvalitný rajčinový pretlak 1lyžica
•červené víno 1 hrnček
•voda
Zelerovo-petržlenové pyré:
•zeler 2 veľké kusy
•petržlen 1 malý kus
•smotana ½ hrnčeka
•maslo 1lyžica
•soľ, korenie, drvený fenikel
Omáčka:
•slanina oravská 150g
•šalotka 2ks
•dubáky alebo šampiňóny (mrazené alebo čerstvé) 1 hrnček
•tymian
•červené víno 1 hrnček
•soľ, korenie
Dusené líčka:
Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky, pridáme fenikel a opečieme na masle. Pridáme celé čierne korenie, nové korenie a bobkový list, potom vložíme mäso a opečieme zo všetkých strán. Okoreníme a osolíme.
Nakrájame fenikel a cibuľu, opečené mäso vyberieme z panvice a vsypeme pokrájaný fenikel a cibuľu. Pridáme rajčinový pretlak a červené víno (na 1kg mäsa cca pol litra vína). Keď sa omáčka prevarí, prilejeme vodu a opäť privedieme k varu. Potom priložíme späť mäso, zväzok z petržlenovej vňate, tymianu a rozmarínu. Dusíme na miernom ohni alebo pečieme v rúre na 160°C asi 1 hodinu.
Zelerovo-petržlenové pyré:
V mixéri rozmixujeme uvarený zeler a petržlen, aby vzniklo hladké pyré. Pridáme smotanu a maslo. Dochutíme soľou, korením a drveným feniklom.
Omáčka:
Nakrájanú slaninu a šalotku pokrájanú na väčšie kusy orestujeme na panvici, pridáme nakrájané dubáky, vetvičku tymianu, zalejeme červeným vínom, ktoré necháme úplne vyvariť. Pridáme precedený vývar z líčok a nakoniec pridáme samotné líčka. Varíme, kým omáčka trošku zhustne, teda dosiahne konzistenciu redšieho karamelu.
nech sa paci
ahojky
u nas dnes hraskova s haluskami a francuzske.
pondelok som sa prvykrat odvazila na plnenu papriku a gule.ani vo sne som necakala taky uspech 🙂
náš obed držková polievka, šišky s marhuľovým džemom 🙂
my sme mali dnes vyprážané slané palacinky so šunkou a syrom a k tomu cibuľovo-paradajkový šalátik a mrkvový šalátik a cviklu zaváranú 🙂, plnenú zapekanú cuketu a šampiony a nakoniec cestoviny s cuketovou omáčkou 😎
naša večera vajíčková pomazánka, kaiserky, príloha rajčiny a papriky 🙂
dnes brokolicová krémová polievka a lievance so smotanou a čučoriedkovým džemom 😉
@nela01 ahoj, postupovala som podla tohto receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/orechovo-zltko...
Len som dala o jedno vajicko viac kedze manzelino miluje vyssiu vrstvu polevy ;) krajaju sa nozom namocenym do horucej vody ale az na druhy den aby nepopraskali🙂 Su stavnate mnam🙂 Skoda ze sa tak vysusia:( vraj ked sa nenakrajaju vydrzia stavnate dlhsie🙂
Na zajtra som upiekla v alobale zemiaky s kuracimi prsiami a cibulou.
ahojte, na zajtra sa marinuje hus, bude s lokšami a kapustou 🙂
a dievčatá, viem, že to sem nepatrí, ale potrebujem poradiť: máte niekto skúsenosť? http://www.tchibo.sk/cafissimo-classic-p4000376... nechcem kúpiť hlúposť..
dnes dojeme kelový prívarok s vajíčkom a pečivom

Baby idem robit trdelnik peceny na plechu a pisu v recepte ze susene drozdie...mozem dat miesto suseneho aj cerstve? 🙂