icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

natal12
10. dec 2014

Baby idem robit trdelnik peceny na plechu a pisu v recepte ze susene drozdie...mozem dat miesto suseneho aj cerstve? 🙂

tinaaa84
10. dec 2014

@natal12 určite áno

gianni
10. dec 2014

dnes bude kačka s červenou kapustou,polievku máme zo včera hovädziu a v chladničke pripravené cesto na medovníky...

mili7
10. dec 2014

- paradajková polievka s cestovinou alebo strúhaným syrom,
- jablkové knedle s opraženou strúhankou.

axaris
10. dec 2014

@nela01 ahoj a na ktory konkretne chces recept?🙂

daniz
10. dec 2014

pečené malé zemiačky v šupke v rúre + masielko, soľ, syr.

daniz
10. dec 2014

@natal12 jasné,len treba urobiť kvások.

daniz
10. dec 2014

@nakup nerieš.

luciok
10. dec 2014

@alias313 Juuj to je škoda, ale ak máš čas a chuť, urob ich ešte raz z polovičnej dávky a nechaj piecť cca 5 min. a uvidíš že budú fajné. Chodí mi ich vyjedať aj mm, hoci on medovníky veľmi nemusí.. 😉

nela01
10. dec 2014

@axaris ahoj na zltkove rezy dakujem

didi51100
10. dec 2014

mliecna polievka so zelenej fazulky, vecer asi penne so susenymi paradajkami a mozzarelou

rendicka
10. dec 2014

tak dnes kapustová polievka a pastiersky koláč s cviklou, idem robiť úliky 🙂

lenkaleg
10. dec 2014

@bianina1 a neposkytla by si receptik ako robis tie bravcove licka na dubakoch? pouzivas susene dubaky ci? dakujeeem

bianina1
10. dec 2014

@lenkaleg •bravčové líčka 500g
•koreňová zelenina – mrkva, petržlen, zeler - pokrájané na kocky 2 hrnčeky
•fenikel 1ks
•cibuľa 1ks
•zväzok z petržlenovej vňate, tymianu a rozmarínu zviazané niťou
•maslo 1 lyžica
•celé čierne korenie, bobkový list, nové korenie
•čierne korenie, soľ
•kvalitný rajčinový pretlak 1lyžica
•červené víno 1 hrnček
•voda

Zelerovo-petržlenové pyré:
•zeler 2 veľké kusy
•petržlen 1 malý kus
•smotana ½ hrnčeka
•maslo 1lyžica
•soľ, korenie, drvený fenikel

Omáčka:
•slanina oravská 150g
•šalotka 2ks
•dubáky alebo šampiňóny (mrazené alebo čerstvé) 1 hrnček
•tymian
•červené víno 1 hrnček
•soľ, korenie

Dusené líčka:

Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky, pridáme fenikel a opečieme na masle. Pridáme celé čierne korenie, nové korenie a bobkový list, potom vložíme mäso a opečieme zo všetkých strán. Okoreníme a osolíme.

Nakrájame fenikel a cibuľu, opečené mäso vyberieme z panvice a vsypeme pokrájaný fenikel a cibuľu. Pridáme rajčinový pretlak a červené víno (na 1kg mäsa cca pol litra vína). Keď sa omáčka prevarí, prilejeme vodu a opäť privedieme k varu. Potom priložíme späť mäso, zväzok z petržlenovej vňate, tymianu a rozmarínu. Dusíme na miernom ohni alebo pečieme v rúre na 160°C asi 1 hodinu.

Zelerovo-petržlenové pyré:

V mixéri rozmixujeme uvarený zeler a petržlen, aby vzniklo hladké pyré. Pridáme smotanu a maslo. Dochutíme soľou, korením a drveným feniklom.

Omáčka:

Nakrájanú slaninu a šalotku pokrájanú na väčšie kusy orestujeme na panvici, pridáme nakrájané dubáky, vetvičku tymianu, zalejeme červeným vínom, ktoré necháme úplne vyvariť. Pridáme precedený vývar z líčok a nakoniec pridáme samotné líčka. Varíme, kým omáčka trošku zhustne, teda dosiahne konzistenciu redšieho karamelu.
nech sa paci

lenocka84
10. dec 2014

ahojky
u nas dnes hraskova s haluskami a francuzske.
pondelok som sa prvykrat odvazila na plnenu papriku a gule.ani vo sne som necakala taky uspech 🙂

m_ij_ka
10. dec 2014

náš obed držková polievka, šišky s marhuľovým džemom 🙂

gianni
10. dec 2014

Dnešné medovníčky...
Zajtra s detmi ozdobime...

zuna89
10. dec 2014

my sme mali dnes vyprážané slané palacinky so šunkou a syrom a k tomu cibuľovo-paradajkový šalátik a mrkvový šalátik a cviklu zaváranú 🙂, plnenú zapekanú cuketu a šampiony a nakoniec cestoviny s cuketovou omáčkou 😎

natalym
10. dec 2014

@trasko Vyskúšam. ďík.

m_ij_ka
10. dec 2014

naša večera vajíčková pomazánka, kaiserky, príloha rajčiny a papriky 🙂

lenkaleg
10. dec 2014

@bianina1 vďaka krásne. Spravím to🙂))

mami.sk
10. dec 2014

dnes brokolicová krémová polievka a lievance so smotanou a čučoriedkovým džemom 😉

axaris
10. dec 2014

@nela01 ahoj, postupovala som podla tohto receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/orechovo-zltko...
Len som dala o jedno vajicko viac kedze manzelino miluje vyssiu vrstvu polevy ;) krajaju sa nozom namocenym do horucej vody ale az na druhy den aby nepopraskali🙂 Su stavnate mnam🙂 Skoda ze sa tak vysusia:( vraj ked sa nenakrajaju vydrzia stavnate dlhsie🙂

mili7
10. dec 2014

Na zajtra som upiekla v alobale zemiaky s kuracimi prsiami a cibulou.

raza
10. dec 2014

ahojte, na zajtra sa marinuje hus, bude s lokšami a kapustou 🙂
a dievčatá, viem, že to sem nepatrí, ale potrebujem poradiť: máte niekto skúsenosť? http://www.tchibo.sk/cafissimo-classic-p4000376... nechcem kúpiť hlúposť..

lalus
10. dec 2014

@gianni z čoho ste robili tie očká na perníkoch prosím ťa?

nela01
11. dec 2014

@axaris dakujem urcite vyskusam

gianni
11. dec 2014

@lalus čierne korenie,pravdaže to neješ,alebo? ešte som to neskúsila 🙂
syna som musela pri zdobení brzdiť bo by mi vyničil celé korenie a kto by to potom ešte aj dole dával... 🙂

rencica
11. dec 2014

Ahojte zienky, u nas dnes kapustnica s rebierkami , tie budu ku zemiackam s uhorkou alebo calamadou a od vcera este drzkova kto by chcel. No a prave sa dopiekli muffiny . Uz treti den ficime na nich, konecne mam muffinovac..🙂 vcera boli bananovo cokoladove dnes len cokoladove.. Pekny den

daniz
11. dec 2014

dnes dojeme kelový prívarok s vajíčkom a pečivom