icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

sugarfree999
26. feb 2015

My sme mali na raňajky ohriankované cereálne bagety a toto olivové maslo 🙂
Neberte to ako recept, je to hlavne inšpirácia, že aj z úplne banálnych vecí sa dajú urobiť parádne raňajky 😵
Recept je tu:
http://anetagoesyummi.blogspot.de/2015/02/olivo...

petulda333
26. feb 2015

@tinaaa84 prosim ta napis mi recept na tu polievku...mnam slinky mam normalne 🙂

tinaaa84
27. feb 2015

@petulda333 Ahoj, takže najprv si na oleji opražím cibuľu (nakrájanú nadrobno) do sklovita, pridám k nej trošičku slaniny nakrájanej na maličké kocky (ja som dala anglickú-akurát som mala takú doma), potom pridám pokrájané párky (dala som hydinové), ja ich nekrájam na kolieska, ale na polmesiačiky. Všetko spolu chvíľu opekáme a potom pridám červenú mletú papriku a zalejem trochou vody. Pridám zemiaky nakrájané na kocky, kurací bujón, čierne celé korenie, bobkový list, soľ a dolejem vodu. Varíme kým nie sú zemiaky mäkké, ešte pred dokončením polievky pridám nadrobno nakrájaný cesnak. Potom polievku trošku zahustím Solamylom rozpusteným vo vode. Netreba ho dávať veľa, lebo niekedy zahustia polievku aj zemiaky, ktoré sa v nej rozvaria. Pridám mleté čierne korenie a ostatné koreniny podľa chuti a polievka je hotová.

petulda333
27. feb 2015

@tinaaa84 dakujeeeeem krasne

tinaaa84
27. feb 2015

@petulda333 za málo 🙂

slimstar
27. feb 2015
1mirka1
27. feb 2015

Cigánska pečienka v domácej žemle ,výborné
https://www.modrykonik.sk/blog/1mirka1/album/vi...

daniz
27. feb 2015

Dnes zapečené zemiačky s kyslou kapustou.

miska030
27. feb 2015

My dnes,pre mna a deti kuracie mäsko s ananasom a ryza, a pre manzela kuraci perkelt,poobede vanilkovy puding s lesnym ovocím🙂

babulka82
27. feb 2015

my dnes dojedačky cesnakova polievka ,kuracie so syrovou omačkou a ryža,palacinky ,poobede spravim segedin aj na zajra bude.

mirka_st
27. feb 2015

Kuracie soté na cibuľke,slaninke a smotane a k tomu opekané zemiačiky 🙂

loknicka
27. feb 2015

Sampionova polievocka a halusky s brundzou dnes a kedze som urobila vela halusiek tak budu cez vikend s madarskym gulasom 😉

zuzanasikulka
27. feb 2015

Francuzske zemiaky

m_ij_ka
27. feb 2015

naša večera pečienka na cibuľke, varené zemiaky, uhorka

slimstar
27. feb 2015

Nepečená banánová torta recept
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1744-nep...

adulikka
27. feb 2015

A my dnes tak po Oravsky ,zemiaky zo zakysankou a opraženou cibuľkou ,že aká dobrota 🙂

m_ij_ka
28. feb 2015

naše raňajky zapekané chlebíky, ( maslo, salám, syr, vajíčka) 🙂

hyta
28. feb 2015

Ahojte, u nás bude dnes kuracia polievka a fašírky, opečené zemiaky, cvikla. V rúre sa práve pečie jablkový koláčik.Prajem vám všetkým pekný víkend.

vivusika
28. feb 2015

máme od včera paradajkovú polievku, restovanú kuraciu pečeň s čínskou zeleninou, tarhoňu. A decká si na snes rozkázali šišky 🙂

vivusika
28. feb 2015

a takto sa vydarili 🙂

rachel123
28. feb 2015

dneska slepacia polievka s rezancami , bravcove pliecko so sampionmi , a jahodovy kolacik

bambulka82
28. feb 2015

U nas dnes cesnakova polievka s opecenymi kuskami chlebika, na ktory som nastruhala syr, pecene zemiaciky, pstruh na masle a zajtra asi knedla, pecene kacacie stehna, cervena kapusta (ak sa mi bude chciet tak spravim aj lokse 😀 ) a najaky kolacik..asi visnova bublanina 🙂

kadan
28. feb 2015

@1mirka1
vyzerá super, vyskúšam, len neviem kedy, zrovna som sa odhodlala STOP sladkostiam :-/

m_ij_ka
28. feb 2015

slepačia polievka, plnená paprika , knedľa

marlenka75
28. feb 2015

Hovadzí vývar, domáca knedľa, chrenová omáčka, hovadzia maso.

kibuk
28. feb 2015

dnes gulašova polievka a zemiakove placky

lalus
28. feb 2015

Ahojte, robíte prosím niektorá domácu ovocnú "nutelu"? Rada by som vyskúšala, asi jablkovú, s receptom problém nie je, len to ukončenie 😕 😅 niekto zavára, niekto hovorí, že je to zbytočné, stačí poháriky uzavrieť a nechať postáť hore dnom.
Je z vašich skúseností tá sterilizácia potrebná, alebo vydrží v chladničke aj bez nejakú dobu, ak by som urobila len menšie množstvo na spotrebu?
ďakujem za rady 😉

fordikford
28. feb 2015

dnes kurča na kyslej kapuste opekane zemiaky ,kysnuty kolač s ríbezlami a pudingom