Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
jedalny listok u nas: pondelok:dojedanie z nedele
utorok:slepacia polievka rezne z krkovicky + hranolky / tatarska omacka
stredu :cesnakova polievka + palacinky s dzemom
stvrtok : cesnakova polievka koprove posuchy
piatok:pecenie + varenie na Velku Noc cize velkonocna baba, udene meso, zemiakovy salat, kooopec uvarenych vajiciek, metrovy kolac, puncovy kolac, peceny cokoladovy barancek, suche pecivo ,
My sme mali túto skvelú sýtu krémovú polievku s údenou rybou a kukuricou
Recept som dala sem: http://anetagoesyummi.blogspot.de/2015/03/chowd...
Tak my v sobotu karfiolovú polievočku sme mali s haluškami a br. rizoto, paradajkový šalát, piekla som záviny-makový,nutelový,orieškový spletené do jedného vrkoča,
v nedeľu - segedíííín + domáca knedľa a polievočka ešte karfiolová. 🙂 Dnes netušíííííím.
Ahojte. Dnes máme mliečnu polievku a lúskami a zemiakmi a granatír so zaváranými uhorkami 🙂
My dnes dojedáme zo včera chilli con carne a ryžu.
dnes dojedáme cesnačku, hovädzia sviečková na smotane, knedľa 🙂
Ahojte dnes mame gulas a palacinky
@katulka74 To som si sama vymyslela recept a náramne nám chutí, vraj je na nerozoznanie od rezancov v čínskych restauráciach. Takže, nakrájam si kuracie prsia do jednej misky, netreba vela asi pol prsa na porciu. polejem sojovou omačkou, tak aby sa pokrylo mäsko z každej strany, pridám za lyžičku škrobu (solamil, gustin a pod.) másko sa s ním krasne opečie do zlata, nakrajam do toho asi 3-4 stručiky cesnaku na tenke platky. Do druhej misky si nakrájam rôznu zeleninku ako mrkvu, trošku kapie, hrášok, kukuricu, cibulu na kolieska, namočené huby judašovo ucho, alebo iné. a hoc čo, lúbite. Z každeho troška, lebo ked to daš do kopy, je toho potom dosť. Toto je najnarocnnejšia časť prípravy(zaberie pár minút) 😉 a teraz si predvar rezance, hocijake čínske, ked som nemala doma, poslužili výborne aj polievky vifon, alebo rozne ine, zabar vriacou vodou a nechaj zmaknut a potom v sitku odkvapkať. Priprav si dve panvice, do jednej daj na troche oleja restovať masko. asi 6 minut stačí, uvidíš ako je masko oprazene, potom pridaj zeleninu trošku dochuť, solou bylinkami, alebo korením na čínu(nieje to nutné)a stačí 3- 4 min orestovať s masom. Na druhej panvici si na troške oleja opraž rezance, pokvapkaj sojovkou, pražiť len jemne do chrumkava asi 4 min. Rezance šupni na tanier, na to mäso so zeleninou. Dobrú chuť
dnes dojedame zo vcera zapecene kuracie stehna na kyslej kapuste so zemiakmi
Zelerová pomazánka so syrom a cesnakom
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/498-zele...
A este sa musim pochvalit premierovym velkonocnym vencom. Len je malo prepleteny ale vyborny.
Dnes jeleni gulas so zemlovou knedlou z "bufetu" 😀 bol fantastikus.
@lucya87 mozem recept na to krupoto hubove? 🙂
@alexandra2710 jasne.
Uvaris krupy v slanej vode. To je cca hodina. Potom si na masle opecies cibulku s cesnakom hodis sampinony a susene huby /ja som nemala sampinony tak som dala len susene/ nato das uvarene krupy podlejes troskou bieleho vina podusis a ku koncu varenia pridas zeleninu ja som dala hrasok a zelene lusky. Lyzicku horcice a nakoniec maslo na zjemnenie chute. 😉
My dnes hraskova s krupicovymi haluskami, zeleninove fasirky,zem.kasa,uhorky,zajtra kolienka s omackou na sposob svieckovej a hov.masko,bude aj na stredu 🙂 vo stvrtok spenat,.
dievčatá, veľmi pekne vás prosím, už viac krát som čítala, že niektorí robia punčový zákusok tak, že stredný plát je vlastne pomiešaný s marhulovým kompótom... len som si neuložila presný recept.. prosím, nemáte niektorá?? a ešte.. neviete, kde kúpim fajný marhuľový kompót? raz som kúpila do koláča v kauflande a nikdy viac... úplne bez chuti 😝
tak ja sa zajtra chystám na zeleninovú polievku s krupicovými haluškami a druhé netuším, idem sa inšpirovať u vás 😉
@lucya87 dakujem..zajtra vyskusam 🙂
My sme mali v nedelu kapustu,knedlicku,pecene pliecko a hustu zeleninovo-hovadziu polievocku - to sme este dojedali aj pondelok a dnes idem robit mliecnu fazulovu polievku s udenym masom k tomu hrube domace slize a pudingovy zavin-tzv. pudingos 🙂
taka klasika
http://recepty.pozri.sk/recept-cevapcici-358
na nej sa neda nic pokazit..........
@ada510 mohla by som poprosiť recept, vyzerá to výborne, ďakujem

ahojte vsetci, ktori mate radi RAW FOOD 🙂 od zajtra zacina seria 4 kurzov v bratislavskej skole varenia Chefparade s expertom na nevarenie :P Milanom Casom, pridte nacerpat inspiraciu, bude to super 🙂 viac info tu: http://www.chefparade.sk/kurzy/novinky-a-vychyt...
(Y) |:o)