Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
talianske cuketove rizoto, recept od Ihnančáka
deti sú na prázdninách - klobása to istí
dnes tvarohové guľky s opraženou strúhankou
jaj a polievočka rascová s vajcovými niťovkami
Oneskorene. ale predsa: zemiaky nakyslo s kôprom a strateným vajíčkom. Možno si poviete, že banalita. Pre mňa je to však srdcová záležitosť 🙂 Recept som zavesila sem: http://anetagoesyummi.blogspot.de/2015/06/nosta...
Cesnakova polievka a francuzske zemiaky a na zelanie chlapcov dukatove buchticky domace kysnute s pudingom zo zlateho klasu.
Dcerka slaví narozeniny, na dnešek si pozvala kamarádky na takový menší mejdánek, tak jsem jim upekla tyhle
Margot řezy s čokopudingem
Suroviny na těsto :
polohrubá mouka 300 g
prášek do pečiva 1 ks
vejce 3 ks
cukr krystal 150 g
olej 100 ml
mléko 100 ml
Suroviny na puding :
čokoládový puding 1 sáček
cukr krystal 2 PL
kakao 1 PL
mléko 500 ml
Suroviny na ozdobu :
zakysaná smetana aspoň 3 kelímky /teda aspoň 600 g/
vanilkový cukr asi 1 sáček
čokoláda Margot 200 g
Postup :
Nejdříve si uvaříme čokoládový puding a necháme ho chladnout.
Na těsto si v míse ušleháme 3 žloutky s cukrem do bílé pěny a postupně zašleháváme olej, dále mouku s práškem do pečiva a mléko. Nakonec lehce vařečkou vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech /asi 35cmx30cm/ s vyšším okrajem s pečícím papírem. a na rozetřené těsto lijeme jen tak cik cak teplý puding. Ten lejeme z větší výšky, aby protekl těstem.
Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů asi 30 minut.
Ještě na teplou buchtu natřeme kysanou smetanu vyšlehanou s vanilkovým cukrem a na tuto smetanu nahrubo nastrouháme Margot čokoládu.
Hotový moučník dáme proležet do lednice nejlépe přes noc.
sisky s penou 🙂
Ahojte
Prazdniny zacali 🙂 a uz duplom som stratena co varit a hrnce stale prazdne uf
Tak v pondelok sme dojedali z nedele plus cestovina mix
V utorok zemiaky na kyslo
Streda palacinky a paradajkova polievka
Dnes povodne rizoto nakoniec klasika masko a vela zeleninky k tomu ryza plus hranolky
A zajtra neviem, varim za "pochodu" toho tyzdna mam nocne
vajíčková polievka, cestoviny so syrovou omáčkou a brokolicou 🙂
Dnes som sa cinila :D A my dnes rezne z kuracich prs,zemiakove pyre,zeleninovy salat a piella som slane rozteky plnene kremzskou horcicou sunkovym salamom postruhanym eidamom posypane sezamom 🙂
Morčacie mäso s mexickou fazuľkou
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/482-morc...
@kibuk ahoj, niečo pod zub " Sviatočná žemľovka - ako urobiť z mála veľa" http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4677
naša večera bryndzové halušky so slaninkou 🙂
dnes mliečna polievka z cukety a rezance mastené masielkom s mletými vlašskými orechmi na sladko
Dnes zeleninkova polievka s haluskami a mnam mnam palacinky ... :D
vcera kura na kapuste, vajickova polievka na kyslo, dneska rajcinkova polievka a bravcove kare na slanine s cestovinou a maminka mala sojove masko na kari. Mnam :o)
naše raňajky musli s mliekom a jahodami 🙂
Bre ranko,u mna uz po ranajkach teraz kavicka a croissantik🙂 vcerajsia fazula sa perfektne podarila este je na dnes,urobim len zemiakovu babu a je to...
Maminky kucharky prosim Vas, potrebovala by som radu ohladom zavarania masa na dovolenku?...ideme len tu na sk do sturova, a chcela by som poriesit aspon zopar obedov-veceri. Mozem urobit take nieco ako kuracie prsia na stave,...pripadne na zelenine,proste 2-3 obmeny, ale neviem postup, riadne sa sa podusi a teple nalozi do zavaracieho pohara, a treba to este aj sterilizovat?....pripadne co by ste mi ake masko este pripadne ako jedla odporucili a na aky sposob,ze by som takto mohla vziat ak s tym mate skusenost. Za kazdu radu vopred veeelmi pekne dakujem.
@j93375
ja robievam toto je vyyyborne, len tak vela soly nedavam
@j93375
Ahoj, môžeš aj surové mäsko dávať do fliaš a sterilizovať (jeden deň 2hod., druhý deň 1hod.), ale ja mám radšej keď je uvarené alebo upečené a tak ešte sterilizovať (to len kvôli tomu, aby sa víčko zatiahlo a nedostal sa tam vzduch). Mäsko nakrájať, osoliť, okoreniť, potrieť roztlačeným cesnakom, dať na plech, poliať vriacou vodou a dať piecť do rozohriatej rúry (ja zakrývam, aby nebolo príliš pečené, bolo veľa výpeku a mohla využiť aj na rôzne guláše alebo aj omáčkou). Priebežne oblievať výpekom. Keď je už skoro mäkké, natlačím do pohárov a zalejem výpekom. Fľaše uzavriem a sterilizujem ešte 20min. . Vyberem, poukladám na rozloženú deku víčkami dole, zakryjem dekou (to preto, aby postupne chladlo), po 24hod. popozerám či niektorá fľaša nedostala vzduch, keď áno, tak niečo z toho uvarím, keď nie, tak je vyhráááááááánnnnnooooo. Ale, nejideálnejšie je toto robiť cca 3 týždne pred dovolenkou, dovtedy sa prejaví určite, či sa mäsko podarilo alebo nie.
Keď chceš len zavárať hotové jedlá, aj to sa dá týmto spôsobom, pravdaže nie smotanové 😀 , zaváram všetko, čo zostane, guláše, polievky, mäská, ALE BEZ KOSTÍ, musí byť vykostené. Keď nemám čas variť, alebo sa mi nechce 😝 , vytiahnem zaváraninu a máme jedlo.
Možno som pomohla, krásnu dovolenku 🙂 .
@jukov ano pomohla, dakujeeem, no ja budem radsej kuracie ako bravcove, mm nechce, ja som len nevedela,ze ked kuracie podusim,ze kolko este treba sterilizovat, ci len chvilku,kym sa prichyti vicko, lebo vsak kuracie,uz ked bude podusene, sterilizovat asi dlho nie,vsak z toho by uz potom bolo asi blato.
ahojte baby tak akurát dovarene a vrelo odporucam-nemusite stat pri panvici 🙂. robila som rezne aj stehna k tomu zemiakova kasa a polievka zo zelenej fazulky 🙂 pekny vikend prajem
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3968
dnes grilovačka

zemiakova s koprom nakyslo, cukinove placky