icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

rendicka
22. júl 2015

dojedáme pečené kura so zemiakovou kašou a ešte som minula višne na višňové strakoše s makom

lenka2507
22. júl 2015

@lululka555 mohla by som poprosiť receptík? Ďakujem

lenka2507
22. júl 2015

@pimpulka Dobrý deň, mohla by som poprosiť receptík na ten koláčik...vyzerá super...ďakujem

babatenko
22. júl 2015

U nas dnes na obed losos filet na masle,cesnaku a limetkovej stave a varene zemiacky k tomu... mnamkaaa (v tescu od dnes maju akciu na lososa)

pimpulka
22. júl 2015

@lenka2507 ahoj Lenka, mozem ti tykat ze?🙂 Myslis ten kakaovo-tvarohovy /s malinami/ ze? to je taka moja vymyslena bublanina, pospajala som viac receptov dokopy. Je to vlastne klasicka hrncekova bublanina, na nete najdes vela receptov na hrncekovu bublaninu, nepamatam si presne ale ti zvyknu byt ze 2hrnceky muky, 1 hrncek cukru....atd. No a jediny rozdiel je ze do muky /do suchych casti este/ pridam 1 sacok zlatého klasu /resp. napr. vanilkového pudingu,ale prasok,nie hotovy puding/....no a to je cela veda, ten zlaty klas zvlacni to cesto, nebude suche, bude také hutnejsie, ja mam také rada.Do cesta pridam aj trosku kakaového prasku. cesto vymiesam, vylejem na vymasteny pomuceny plech, 250g tvarohu vymiesam s cukrom /vanilkovym cukrom/ a na kakaove cesto hadzem kopceky tvarohu, posypem malinami alebo hocijakym ovocim a peciem na 160st 30min a hotovo🙂

m_ij_ka
22. júl 2015

naša večera zapečená pečeňová plnka, príloha rajčiny, paprika, šalátová uhorka 🙂

lululka555
22. júl 2015

@lenka2507 recept na čo konkrétne?
Dlhšie som nič nepridala tak nemam prehľad. 🙂

jukov
22. júl 2015

dnes na večeru mazanec a miláčik - všetko doma robené

natalii6
23. júl 2015

ahojte dievcata mozem vas poprosit recept na zavarane leco nieco co mate odskusane dakujem 😉

lilimoni
23. júl 2015

@natalii6 najskor si ocistim paradajky a osupem, potom dam dusit papriku a po cca minutke osolim a pridam tie paradajky. Dusim kym paprika nezmakne. Sterilizujem 20 minut 🙂

natalii6
23. júl 2015

@lilimoni este ta poprosim ake cca mnozstvo paprik a paradajok? dakujem

lilimoni
23. júl 2015

@natalii6 na 5 kilo paprik davam 4 kila paradajok 🙂

natalii6
23. júl 2015

@lilimoni dakujem

lilimoni
23. júl 2015

@natalii6 mamina robi podobne ale ona dava najskor dusit paradajky a ked pustia stavu, potom pridava papriku 🙂

womankc
23. júl 2015

ahojte dlho som tu nebola, ja v pondelok kapustnica s krúpkami , druhé cuketový prívarok so špekáčkou
dnes som uvarila čínu z jahňacej lopatky a šafránovú ryžu

a idem si tu nazbierať inšpirácie na ďalšie dni

raszuz
23. júl 2015

Zemiakova polievka, pecen na stave s ryzou a muzovi na veceru v trojobale so zemiakmi a tatarkou, tak so objednal 😉

lilimoni
23. júl 2015

Zeleninova polievka s pismenkami a buchnem do rury stehna, spravim pyre. Zajtra spravim spenatovu polievku a muz si objednal na zajtra zemiakove placky tak bude sote v placke pre tatina a my baby placky bez sote 😀

womankc
23. júl 2015

@natalii6 ja som robievala prv dusené a potom sterilizované , teraz už robím tak , že si nakrájam papriky dám do pohára cca menej ako polku / alebo pol na pol / a na to nakrájané paradajky, niekedy ich lúpem , niekedy nie a z vruchu posolím tak pol lyžičky kávovej zhruba, zavriem a sterilizujem tak aby to chytilo, čo ja viem tak 20-30 minút . je to ako čerstvé

lenka2507
23. júl 2015

@pimpulka Ďakujem krásne 🙂 určite vyskúšam teraz cez víkend, lebo robíme oslavu a v tých teplotách by sa asi krémový koláčik neosvedčil 🙂

iinuska
23. júl 2015

leco

m_ij_ka
23. júl 2015

jarná zeleninová polievka, zemiaková kaša, rybie filé 🙂

womankc
24. júl 2015

Ahojte - my včera sme grilovali , slaninka , cuketu som dala na polkolieska premiešala so soľou , čerstvým tymiánom a mletým kardamónom - respektíve neviem, či to bol čistý kardamón, alebo kari zmes s ním / dostala som od kamarátky z Tunisu , a medzi to som nahádzala plátky cesnaku, a ešte som nachystala bravčové tiež soľ, olivový olej túto smes + wochester, k tomu sme mali cereálny chlebík a pivko pre alkoholikov aj nealkoholikov 😀

dnes ráno som dala variť klasický hovädzí vývar s kopou zeleniny a muž bude robiť špagety zo šampiňónov portobello a sézamom ........

chystám sa ešte na marhuľový koláčik s tvarohom za predpokladu, že kým prídem domov mi všetky nespasú 😀

millatina
24. júl 2015

Falosna svieckova z bravcoveho a k tomu spaldova knedla.

jukov
24. júl 2015

zeleninová polievka a rizoto

daniz
24. júl 2015

No ja už konečne začínam variť, deti boli u babky na prázdninách 😎 , mm sa teší najviac, pretože mal chlapskú diétu- čo si navarí, to zje 😅 .No pravdu povediac možno aj schudol, ale aspoň si bude viac vážiť čo má doma. 😎 😀 😵
Takže dnes banánové lievance + javorový sirup. 🙂

lakaposhka
24. júl 2015

u nas hrstkova polievka, salat s kuskusom a tuniakom 🙂

littleflowerka
24. júl 2015

sojove rizoto a domace nanuky

adulikka
24. júl 2015

Rezancova polievka a langose z cesnakom.tatarkou.kecupom a syrom.

m_ij_ka
24. júl 2015

gulášová polievka, zapekané cestoviny so syrom 🙂

michaela1711
24. júl 2015

rybie filé a zemiakové pyré