Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lentilka46 ja robievam,davam pokrajane spenatove listky,hl.muku.vajicko,sol ,vodu a pretlaceny cesnak.Vzdy sa podaria 😉 ale presne gramaze neviem,davam vacsinou od oka.
Dusene bravcove na kocky, rajcinova omacka, domaca knedla.
Skvelý tvarohový koláč
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1586-skv...
@lentilka46 ja robim halusky z mrazeneho ochuteneho spenatu rozmrazim dam trosku vody vajicko a spaldovu muku vzdy sami podaria 😉 a podavm s nivovou omackou
ja vcera hraskovy krem a dnes zemiaky pecene s klobaskou a slaninou poprasene tymianom 🙂 uz su neni :D
Ďakujem dievčatá, sskúsim s tou špaldovou 🙂
ahojte dnes namarinovaná bravčovinka pripravená v podobe steakov medzi toustovými hriankami potreté bilinkovým maslom tatárka a zeleninka
hot-dogy.
včera francúzska polievka a parížsky šalát s čerstvými pečivkom, dnes dojedáme
Hribova kremova sampionova polievka..knedlu,kapustu a pecene maso...zajtra je u nas mnamfest(kopec farmarskych a mliecnych vyrobkov+ program pre deti a zabava) takze mam veget a o program postarane...a hned navarene aj na nedelu,kedze budeme cely den na akcii... 😉
Dnes máme pečené kuriatko s ryžou, zbytok fazuľovej polievky a poobede niečo upečiem, ale ešte neviem, na čo budú mať deti chuť
My dnes sosovicova kysla polievka, spenatik so zemiakovou kasou a uvarene vajicko.
ja dnes francuzka polievka , gulaš s chlebikom
šošovicová polievka s hríbami, rizoto, syr 🙂
@jukov domaci parizsky salat? mnaaam ...Mozem poprosit recept?
ja som vcera varila dusenu cervenu kapustu so zemiakmi a pecene bravcove kare na cibulke a dnes sa chystam robit morcaci paprikas s maslovymi haluskami 😉
@lentilka46 ja dam rozmrazený špenát , mierne zlejem vodu,čo tam bola , ale nie úplne a podľa situácie , lebo niekedy je tam tej vody namrazenej viac, inokedy tam je skoro len špenát , vtedy ju nechám , dám hladkú múku , soľ jedno vajce a cca tak do 30 dkg múky to tak asi zje....... ešte zvyknem dať tak lyžicu masla alebo niečoho takého / ramu a tak / to cesto nesmie byť tuhé ale nesmie byť také tekuté, prosto také polotuhé ...... vždy sa podaria
Ahojte ja som varila borš a la čo dom dal - použila som cibuľu , pór, mrkvu , petržlen, kaleráb, sladkú kapustu , čerstvú cvikľu a paradajkovú šťavu- bol fantastický , ešte som tam picla zvyšok kukurice , ale ozaj tak za lyžicu........
potom som urobila kurací perkelt a cestovinky k tomu
Dnes k večeři Domácí anglické rohlíky.
@divozienka26 cca 600g dietnej salamy, 5 vajec uvarenych na tvrdo, 3 stredne velke uvarene zemiaky v supke, 225ml majolka hellmanns, 125ml tatarska hellmanns - salamu, vajcia a olupane uvarene zemiaky nakrajam na kocecky, v miske zmiesam majolku a tatarsku a zamiesam do surovyn, pridam malu konzervu hrasku aj kukurice - bez stavy a hotovo, nesolit, dobru chut
Domáci jemný pribináčik
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/14-domac...
nic mam od vcera , ideme na vylet
grilovane kuracie prsia pre mna naj medovej omacke https://www.modrykonik.sk/blog/1mirka1/album/vi...
Na dva dni: kalerábová polievka s krupicovými haluškami, kura na smotane a kolienka 🙂
Sobota + nedeľa: kapustová polievka, kuracie prsia na paradajkovej omáčke, domáce hranolky. A bublanina, kedže znova máme na záhrade maliny.
morcaci vyvar so zeleninou a slizami, paradajkova kapusta s hovadzim perkeltom, jablkovo-kokosovy kolac. zajtra nevarim, nedela nenedela, dojeme co ostane 😉
my dnes zeleninová polievka, špagety so syrom kečupom, zajtra kura na syrovej omáčke a nejaký koláčik

baby, robievate niektorá špenátové halušky? máte zaručený recept? furt sa mi tie halušky rozpadajú, už som skúšala mnoho receptov z netu...poraďte ako na to, prosííííííííííííím 🙂