Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
takze:
maso posolime, okorenime, pomučime a dame osmahnut, aby sa zatiahlo, obraciame zo vsetkych stran.... vyberieme a do vypeku dame 1 vacsiu cibulu. Ked je sklovita, pridame 1 balenie zeleniny pod svieckovu a osolime, okorenime, trochu 5 minut orestujeme.... pridame maso a podlejeme vodu, aby zelenina bola zaliata po vrch, respr. trochu viacej.. dusime pol hodiny, alebo aj viac, podla toho, ake maso sme dali...
ked je maso tak napoly hotove, vyberieme ho a zeleninu rozmixujeme ponornym mixerom. Maso dame naspať.
Vedla vo vysokej panvici spravime karamel z asi 5 zarovnanych lyzic cukru... ak kopcove, staacia 4..
Ked je karamel hnedkasty, pridame 6 dkg masla ( 1/4 velkeho)., miesame do roztopenia mimo plamena....
Hned ako sa maslo roztapa, pridame trochu hladkej muky a premiesame....hned na to do zmesi pridame 2-3 zufanky omacky zeleninovej a miesame...
ked sa to spoji, pridame 1 slahackovu a 1 pochutkovu smotanu ( ono ta pochutkova bude vidno, nezrazi sa, to nie, ale bude ju vidno trochen, nam to nevadi 🙂 jedine, ze by si pasirovala este omacku, ja to nerobim, ale chutovo je to skvele, netreba ziaden citron ani nic uz )....Dobre miesame, po dne aby karamel nebol prichyteny a privedieme do varu.. potom to vlejeme do omacky s masom a dusime , kym je maso makke...
Ja v tejto faze zvyknem maso rozkrajat na platky už, lebo inak by sa nespravilo, hlavne ak je hrubsie...
Varim este asi 1/2 -3/4 hodinu... urcite treba dosolit este, aby to nebolo moooc sladke, ale aby sa chute sladke a slane vyvazili.. potom je to akurat.
Hotovo.
ja som mala teraz maso svieckovica hovadzia falosna asi 10cm dlhy kus, tak so robila z 2 davok ( smotana a zelenina atd...) potom je toho plny hrniec omacky 5l skoro, co my mozeme, lebo ja chcem veeela omacky..
Ak je maska menej, tak staci aj normalna davka...
Ja som napr. teraz dala do dvojitej davky len 5 lyzic cukru, lebo cukor sa snazim obmedzovať trochu, ale kopcovych.. a je to akurat..
paradajkova polievka, palacinky
Ja som si včera postavila A dnes dokončila maďarský guláš A tekvicovu polievku 🙂
Hokaidova polievka s opecenym chlebikom a granatir + zeleninovy salat
tak na dnes rychlovka.sackova gulasova polievka,zo vcera nam ostali este zapekane palacinky a k tomu karamelove rezy 🙂
Syrové muffiny
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/32-syrov...
Polievka hokaido,zemlovka
U nás dnes malo to veľký úspech, mala si vypýtal dupľu http://varecha.pravda.sk/recepty/bravcova-panen...
dnes vajičková pomazánka s jarnou cibuľkou, párky s rožkom a bábovka s mliekom
zeleninova polievka, granadir
zajtra strúhaná zeleninová polievka s mrveničkami (kupované), živánska a bábovka ( dnes som robila 2, aby zostalo aj na zajtra 🙂 )
ja nic, manzel varil perkelt 😉
dnes ryžový nákyp s broskyňami 🙂
naše raňajky praženica s cibuľkou, kečup pečivo 🙂
my dnes len varené zemiaky omastené s maslom a pažítkou a fašírky, k tomu zeleninový šalát 🙂
Zeleninova polievka s rezancekmi, segedinsky gulas s knedlou. Poovede len smotana s poskotami a ovocim 😉 bru chut vsetkym
Slepačí vývar s hráškom a rezancami, kuracie prsia na kremžskej horčici so sekanou petržlenovou vňaťou a ryža.
Fazulova so zeleninou, udenou krkovickou a fliackami, lievance s jahodovym dzemom a slahackou alebo s nutelou a bananom, podla chuti 🙂
no, včera som piekla 2 bábovky, myslela že vystačí aj na dnešné poobedie, omyl, zjedla sa ešte na raňajky, tak syn spravil palacinky plnené s pudingom a mandarinkami, poliate šľahačkou a topingom
u nas bryndzova polievka a kura na sposob kacky, zakusok mrkvovy finsky kolac, no pošušňaničko.... 🙂

ja dnes varim svieckovu na smotane (s karamelom robim) , dvojitu davku, nech ju jem aj 3 dni, lebo tu ja mozem... mnam!