Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
vcera bola morcacia polievka, kuracie prsia obalene v tatarke s cesnakom, k tomu opekane zemiaky, dnes polievka zo vcera a bravcove medailonky na dubakoch s ryzou a uhorkovym salatom
včera som ešte robila palacinky 🙂 dnes pismenkova polievka a bravčove rezne na prirodno zemiaky a ryža 🙂 a bude aj na zajtra 🙂
dnes som robila polievku, co chladnicka dala 🙂 mrkva, karfiol, petrzlen, kalerab, konzerva fazulky, cesnak 🙂 a cestoviny s kuracim maskom s dusenou zeleninkou 🙂
dnes slepaci vyvar s rezancami,zemiakovo spenatove pyre a rybie prsty.. 🙂 pekny dnik..
@lubica69 ano je to velmi dobre.ja som to uz skusala.
dnes dojedáme 😵
v sobotu bol ten guláš, ľudia zožralo sa 15 l gulášu za 1,5 dňa...Koláč úplne celý a to ešte svokra doniesla chlebíčky a upiekli sme 2 chleby.No kobylky SAGA- Horor, 😀 😀 😀, včera na večeru bola opekačka-kuracie prsia, domáca slaninka šalátik mňam a dnes rozmýšľam nad niečim ľahkým...Asi marhuľová žemľovka, cestoviny.... netuším
dnes fazuľová mliečna a kur. pečienky s tarhoňou
Vcera som nevarila.mladsia dcerka mala krst,takze na hostine sme mali polievku s pecenovymi knedlickami,gordon blue+opekane zemiaky,ryza a zeleninova obloha,doboškova torta+zmrzlinovy pohar.mnam!dobre nam bolo!!! 😀 😀
dnes sme dojedali zo soboty.... 😖
Dnes som urobila hraskovy krem s kyslou smotanou a zapecenymi rozkami so syrom (mnam) a struhany jablkovy kolac. Na veceru je kacica zo vcera, zajtra urobim asi svieckovu s cestovinami.
My sme dnes obedovali kuracie s kukuricou a hráškom s ryžou, paradajkovú polievku 🙂 a idem skontrolovať, ako mi vytuhla poleva na punčovom koláčiku 😀
@00vladka00 super tak vyskúšam
@majina.b díkyyy 😉
na obed sme ešte dojedali z nedele a na večeru budu chlebove placky.uvidime ake to bude.
@00vladka00 chlebove placky? 😕 😕 😕 a to je co?
ja idem na veceru robit palacinky 🙄 , pre malu z nutelou a pre mna zo sunkou a syrom 😝
Dnes dojedáme a vecer som spravila topinky so syrom a cesnakom 🙂
@langkofel daj si www.minibazar.sk/recepty
@egyptanka na masle (asi tak 50-60 g) som oprazila jednu vacsiu cibulu, pridala 450 g mrazeneho hrasku, doliala 1 l vody, dala asi lyzicu podravky a trochu majoranky. nechala som to zovriet a potom varila tak 5 minut. nakoniec som polievku rozmixovala a pridala do nej kelimok kyslej smotany.
robite detom (2rocnym) kuraciu pecienku? som dnes kupila, a mi muz hovoril, ze ved to mala nemoze jest a urcite jej to nebude chutit. ma to ani nenapadlo, som to uz velmi dlho nejedla, tak som dostala chut. ako ju robite, ak ju robite aj pre deti? dakujem
@klementina ahoj n ja ju robim ale moj maly ju nezje vzdy..ked ju vyprazim tak mi ju nezje ale ked ju spravim len tak na cibulke tak mi ju bez problemov zje.. 🙂
@klementina pecienku nemozu tehotne, kvoli vysokemu obsahu vitaminu A, ale detom som ju bezne robila, normalne restovanu na cibulke, podliat vodou, pridat cervenu papriku. nakoniec vegeta bez glutamanu a majoranka. moze sa trosku zahustit zatrepkou z hl.muky..
dakujem, tak zajtra vyskusam.
ahojte kocky...dnes francuzske zemiaky a este musim nieco vymysliet pre malu slecnu 😉

@stvura tak u nas sa len parmezan pouziva, ale mozno by to nebolo zle aj dakym inym tvrdym syrom...Ja to mam rada, lebo to rozpustene maslo potom rozpusti aj ten syr...mnam...