Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ja papam domacu tresku a na obedik kuracie masko ala cina s ryzkou 🙂
medzitym uz pol dna varim hruskove povidla 😀
naša večera opekaný čertíci, horčica, pečivo 🙂
Dnes som spravila tofu na čínsky spôsob (s čínou to nemá nič spoločné, ale tak bol ten recept pred mnohými rokmi v časopise) s ryžou.
naše raňajky musli s mliekom
zemlovku 🙂
kapustove fliacky 🙂
včera bol granadír + uhorkový šalát
dnes - kapor buď vyprážaný, alebo na zeleninke, alebo pečený so syrom.
tofu na čínsky spôsob
400g tofu (kupujem alfa bio po novom lunter údené dve kocky), 1 väčšia cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 3-4 lyžice sojovej omáčky, 1/2 kávovej lyžičky čierneho ml. korenia, 1 lyžička ml. červenej papriky, 1 lyžička ml. rasce, 1 lyžica cukru, 1/2 lyžičky kari, olej (asi dve lyžice), 1 polievková lyžica kečupu, paprika (ja nedávam, radšej konzervovanú kukuricu asi dve polievkové lyžice, aj viac), soľ
Tofu pokrájame na kocky, dáme do misky, pokvapkáme sójovou omáčkou, pridáme č.m. korenie, papriku, rascu, olej a necháme cca 20 minút odstáť. (ja nechávam aj kratšie). Na veľkej panvici rozpálime trochu oleja, kocky tofu opražíme cca 7-10 minút. Vyberieme na tanier, vo výpeku speníme cibuľu, pridáme cesnak , pridáme cukor a miešame. Potom pridáme naspäť tofu, papriku pokrájanú na pásiky (ja dávam kukuricu). Ochutíme kečupom, korením karí, soľou, podlejeme trochou vody a prikryté dusíme cca 10-15 minút. Podávame s ryžou. Ja si to na tanieri zamiešam akoby rizoto
naša večera domáca pizza ( kečup, cibuľka, salám, slaninka, kukurica, syr)
Tak, domácí pizza hotová a už to naše dětičky do sebe "tlačí"
Je výborná ....
Pizza těsto :
voda 400 ml
olivový olej 3 pl
hladká mouka 600 g
sůl 1 čl
cukr krystal trošku
sušené droždí 3 rovné čl
Těsto nám vymísí a vykyne pekárnička.
Po vykynutí těsto rukama roztlačíme na velký plech.
Inspirace na oblohu pizze :
drcená rajčata + bazalka + sůl + stroužek česneku - smícháme a rozetřeme na těsto.
měkký salám, šunku nakrájíme na kostičky a rozvrstvíme na rajčatovou směs.
vydušené hříbky, žampiony dáme na šunku.
čerstvou papriku nakrájíme a dáme na hříbky.
Posypeme kořením na pizzu a dáme péct do rozpálené trouby na 200 stupňů na asi 20 minut. Potom pizzu zasypeme kvalitním strouhaný sýrem a dámě dopéct zhruba ještě na 20 minut na 200 stupňů.
Dnes vyprazany karfiol,varene zemiaky,tatrska omacka
Zajtra: kuraco-morcaci vyvar s rezancami, bryndzove pirohy z Lidla posypane slaninkou
Nedela: dojedanie polievky,pecene bravcove rebierka,zemiakova kasa,kysla uhorka alebo kompot
@lenuss84 jasné, nech sa páči... je to rýchlovka a mňam 😉
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.15040...
Fazulova super hustá polievka so širokými domacimi rezancami a dcéra spravila domáci vlašský śalat.Bude aj na raňajky
naše raňajky rohlíky so zabíjačkovou paštékou, rajčiny, paprika 🙂
na ranajky pre mna ako stále biely domaci jogurt so semiackami,pre deti a manžela zapekanky a na obed dusím hovädzinu + ryža...
paradajkova polievka so syrom zo vcera a mm dnes robil halibuta na pecenych zemiakoch a paradajkach....sfotila by som ale uz nie je co 😵
http://www.apetitonline.cz/recepty/6259-halibut...
aj ja som dnes tiez robila paradajkovu polievku so syrom 🙂 a ako druhe zeleninovo hribikove rizoto s nakladanou zeleninou 😵 same rychlovky 🙂
Právě dopečené Domácí pravé české houstičky. Budou na véču k domácímu párkovému salátu.
Domácí pravé české houstičky
Suroviny :
voda 260 ml
olej 2 PL
polohrubá mouka 300 g
hladká mouka 200 g
sůl 10 g
cukr 5 g
sušené droždí 2 čl
Postup :
Těsto nám vymísí a vykyne domácí pekárna.
Potom ho rozdělíme na 10 stejných kousků a necháme 10 minut přikryté kynout.
Vytvarujeme houstičky /rohlíky, uzlíky, bulky/ a dáme na plech s pečícím papírem.
Přikryté necháme dalších 50 minut v teple kynout.
Potřeme vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 25 minut.
Necháme vychladnout pod utěrkou.
naša večera klobáskové jednohubky so syrom 🙂
U nas "studensky rezen" 🙂 a zemiaky
@leushkka mnam 🙂 take chutne fotecky tu davas takto vecer 😉
Ja dnes zeleninová polievka s krupičkou - brokolica, karfiol, mrkva, zemiaky a čerstvá fazuľa - taká čo nestihla vyzrieť - je to super a druhé hovädzie kocky na václavkách , k tomu ryža .......
zatra dojeme z dneška a urobím štrúdľu
Zajtra dojeme brokolicovu polievku a dame si segedinsky gulas s knedlou.Na ten sa tesim cely tyzden 🙂

na obed kremová cesnačka v bosniaku, dojedanie rizota zo včerajška a práve som dopiekla karamelovo- orechové buchtičky podľa apetitu
http://www.apetitonline.cz/recept/karamelove-bo...