Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
alebo aspon keby ste mi poradili, ako sa k tomu receptu mam dostat. dakujem este raz...
my dnes zemiakovo cuketove placky 🙂
menu tento tyžden: Kremova cesnačka ,vypražana ryba +zemiaky opekane, zemiakova plnena placka s kuracim sote,šošovicova polievka a domaca pečenova pašteta 🙂
kelový prívarok,šunkafleky
naša večera makové slíže 🙂
Zemiaky na kyslo s volskym okom,śpekačkou
vcera sme dojedali ryzovy nakyp z predvcera a dnes bol segedinsky gulas s domacou knedlou.... zajtra asi pecene zemiaky v rure s nejakymi bylinkami a pod. 🙂...
Bre ranko🙂taaaak som sa vcera tesila na fasirky,xut som na ne mala,aj ze nebudf muset dnes varit...lenze ja koza som ich presolila a nikto mi to mechce jest!!!!!!!tak dnes hraskova polievka s haluskami a dalej neviem.asi len nejaky kolac...
Ahojte maminky kucharocky, kedze je tu jesen pooberali sme vseetku papriku -zeleninovu so zahrady,skelnika......a nevieme co s nou, cervenej nie je az tak vela,ta sa aj zje, ale ta zelenaaaa, no hrozne vela......mate tip a hlavne overene nejake recepty /linky/...na nejake paprikove pomazanky?.....potesim sa kazdemu napadu a rade,receptu co s nou. Dakujeeeem.
@j93375 práve dnes pridaný recept v skupine šefkuchári na paprikovú pomazánku https://www.modrykonik.sk/group/6822/
Paradajková polievka, parené buchty
@komplikovana ano ano,presne ten som si pred pol hodku vytlacila, ze porovnam s tymi par co mam aj ja,ja viem tych receptov je spusta, zvaca sa aj vo vacsine prisad opakuju, som myslela skor ak ma niekto ozaj nejaku overenu zarucenu ktoru robi roky,pripadne nejaky rodinny recept,ze robia len tu a tak....ale kazdopadne vdakaa.
Koláč z cukety
Potřebujeme
20 dkg nastrouhané nahrubo cukety (nebo dýně)
10 dkg cukru
15 dkg polohrubé mouky
půl prášku do pečiva (nebo půl prášku do perníku)
0,4 dl oleje
1 vejce
jablka
Jak na to
Kromě jablek vše smícháme a vytvoříme těsto. Připravíme si drobenku z másla, hrubé mouky a cukru. Jablka nakrájíme na plátky.
Do vymazané a vysypané dortové formy (například silikonovou formu nemusíme vymazávat vůbec) nasypeme drobenku, na ni poklademe nakrájená jablka, na ně nalijeme těsto s cuketou a na ně dáme opět plátky jablek. Pečeme asi 30 minut, pak vyklopíme.
dala som do rúry , ak sa vydarí hodím foto 😝
Ahoj.Tak ja dnes pečiem francúzke zemiaky s párkou a slaninkou a kooopou syra 😀 ešte narýchlo upečiem hrnčekový,kokosovo-čokoládový koláč a je vybavené 😉 😉 😉
sosovicova polievka nakyslo, langose
včera bola fazuľovo-gulášová polievka + pečivo
@j93375 http://varecha.pravda.sk/recepty/paprikova-nati... ja robím túto,je fajn
my dnes tvarohove gulky na masle so struhankou mnaaaaaaaaaaaam
dnes kapustová polievka s pretlakom z kyslej kapusty
. 1 kg kapusta kyslá
• 5 ks zemiaky veľké
• 1 krabica pretlak paradajkový (šťava podravka)
• 1 - 2 lyžica múka hladká
• 1 lyžica masť alebo olej (kto s čím varí)
• kečup
• soľ
• korenie čierne mleté
• korenie nové mleté
• rasca mletá
• list bobkový
• cukor kryštálový
• paprika červená mletá
• cibuľa stredne veľká
Kyslú kapustu dáme do vody, pridáme korenie, bobkový list, trochu osolíme a varíme do mäkka. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a so soľou a troškou rasce uvaríme v druhom hrnci do mäkka a ocedíme. V kastróliku na masti zapeníme nakrájanú cibuľu, pridáme múku, popražíme, prisypeme červenú papriku, rýchle zamiešame a zalejeme vodou. Za stáleho miešania prevaríme. Do mäkkej kapusty pridáme paradajkový pretlak, zásmažku, ak uznáme za vhodné ochutíme troškou kečupu a necháme prevariť. Potom pridáme uvarené zemiaky. Nevaríme ich v polievke preto, že v kyslom prostredí sa varia neskutočne dlho (ak vôbec zmäknú). Podľa potreby a vlastnej chuti dosolíme a ochutíme cukrom.
druhé - vyprážaný syr, hranolky a tatarská
toľko inšpirácie 🙂 určite niečo vyskúšať. My dnes máme špagety s paradajkovou omáčkou a mletým mäsom.
fazuľová polievka s domácimi širokými rezancami, šišky s džemom

ahojte, chcela som sa spytat, ci nemate nahodou niektora Recepty zo zivota, kde su mucniky, konkretne veternky. ja som ten recept stratila a deti mi ine nechcu jest. bola by som velmi vdacna.......dakujem